Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΠΕΡΕΤΑ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  Μουσική τέχνη που ξεπερνάει τα καθιερωμένα επίπεδα, φωνές που δεν αφήνουν περιθώρια αντίδρασης, κατακλυσμός από θετική ενέργεια (ειδικά το πληθωρικό χαμόγελο της Ελένης), μία κατάμεστη αίθουσα να χειροκροτεί με απίστευτο ενθουσιασμό καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, με μία λέξη...ΜΑΓΕΙΑ! Μπορεί να είμαι υπερβολικός, αλλά πιστέψτε με, ακόμα και αν δεν είσαι γνώστης ή λάτρης της οπερέτας, αυτό το οπτικό-ακουστικό θέαμα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Αποκριές 2011 λοιπόν και είχαμε την απίστευτη τύχη να απολαύσουμε  Ελληνική οπερέτα από  το σύλλογο μουσικής και πολιτιστικής δημιουργίας 'ΗΔΥΛΗ' και τη συμμετοχή τριών μεγάλων σολίστ της Λυρικής σκηνής: Ελένης Σταμίδου, Σοφία Μάλαμα και Δημήτρη Σιγαλός. Στο πιάνο ήταν ο Παναγιώτης Λουμάκης και τη χορωδία διεύθυνε ο αγαπητός μας Γιώργος Κουμαραδιός. Πραγματικά είναι τιμή για το Σαμιακό κοινό να ζει από κοντά τέτοιες στιγμές αληθινής μουσικής ποιότητας και τέχνης. Μερικές φωτογραφίες που κάνουμε ανάρτηση είναι πολύ λίγες και άχρωμες για να δώσουν το στίγμα της χθεσινής βραδιάς... Σας Ευχαριστούμε
















Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου



Τα θέματα που θα συζητηθούν:


Θέμα 1ο: Επιλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης

Εισηγητής: Νικ. Ζάχαρης, Πρόεδρος Δ.Σ.
Θέμα 2ο: Ορισμός ονόματος, σκοπού, διοίκησης, περιουσίας και πόρων νέουΝ.Π.Δ.Δ. πολιτισμού-αθλητισμού, που προκύπτει από συγχώνευση υφιστάμενων Ν.Π.Δ.Δ. (άρθρο 103 παρ.1 & 4 Ν.3852/2010)
Εισηγητής: Αμυρσώνης Κων/νος, δημ. σύμβουλος
Θέμα 3ο: Ορισμός ονόματος, σκοπού, διοίκησης, περιουσίας και πόρων νέου Ν.Π.Δ.Δ. κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, παιδείας και περιβάλλοντος, που προκύπτει από συγχώνευση υφιστάμενων Ν.Π.Δ.Δ. (άρθρο 103 παρ.1 & 4 Ν.3852/2010)
Εισηγητής: Αμυρσώνης Κων/νος, δημ. σύμβουλος

Θέμα  4ο: Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου νέου Ν.Π.Δ.Δ. πολιτισμού-αθλητισμού (άρθρο 103 παρ.4 Ν.3852/2010, αρ. 227 & 240 ΚΔΚ)
Εισηγητής: κ. Στέλιος Θάνος, Δήμαρχος

Θέμα  5ο: Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου νέου Ν.Π.Δ.Δ. κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, παιδείας και περιβάλλοντος (άρθρο 103 παρ.4 Ν.3852/2010, αρ. 227 & 240 ΚΔΚ)
Εισηγητής: κ. Στέλιος Θάνος, Δήμαρχος

Θέμα 6ο: Συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (άρθρο 78 ν.3852/2010)
Εισηγητής: κ. Στέλιος Θάνος, Δήμαρχος

Θέμα 7ο : Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (άρθρο 76 ν.3852/2010)
Εισηγητής: κ. Στέλιος Θάνος, Δήμαρχος

Θέμα 8ο:  Κατάργηση Νομικών Προσώπων και λύση και εκκαθάριση κοινωφελών επιχειρήσεων του Δήμου
Εισηγητής: Αμυρσώνης Κων/νος, δημ. Σύμβουλος

Θέμα 9ο: Συγχώνευση σχολικών Επιτροπών (παρ.2 του άρθρου 103 του Ν.3852/2010)
Εισηγητής: Νικ. Ζάχαρης, Πρόεδρος Δ.Σ.

Θέμα 10ο: Παράταση εκτέλεσης του υποέργου «Συμπληρωματικά έργα αποχέτευσης πόλης Σάμου του έργου με τίτλο «Αποχέτευση ακαθάρτων-εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού Βαθέος Σάμου»
Εισηγητής: Δ.Τ.Υ.

Θέμα 11ο: Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Απαιτούμενες επεμβάσεις για την ανακαίνιση της Πορφυριάδας Σχολής»
Εισηγητής: Δ.Τ.Υ.

Θέμα12ο: Παραχώρηση χώρου στέγασης της φιλαρμονικής ΒΑΘΥΛΛΟΣ
Εισηγητής: κ. Στέλιος Θάνος, Δήμαρχος

Θέμα 13ο: Μετακινήσεις εκτός έδρας Δημάρχου, αντιδημάρχων
Εισηγητής:Νικ. Ζάχαρης, Πρόεδρος Δ.Σ.

Ιαματικές πηγές... Ιστορία μου... Αμαρτία μου...



Αναδημοσιεύουμε άρθρο απο το http://tzortzinos2.blogspot.com/ (ΣΑΜΟΣ ΩΡΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ; Blog) σχετικά με τις Ιαματικές πηγές στο Ποτάμι Καρλοβάσου. Αξίζει όλοι να αφιερώσουμε λίγο χρόνο σε αυτό...

"Πριν από κάμποσα χρόνια, πολλοί Καρλοβασίτες μεταβαίνοντες για μπάνιο στο Ποτάμι διαπίστωναν ότι σε μερικά σημεία, κοντά στην παραλία, η θάλασσα ήταν χλιαρή. Αυτό ήταν αφορμή να συσταθεί το 1954 μια επιτροπή με πρόεδρο τον Ε. Χατζηγεωργίου, η οποία μετεκάλεσε τον εκ Κουμαραδαίων γεωλόγο και υδρολόγο Ελισαίο Καραγεωργίου να εξακριβώσει αν υπάρχει θερμοπηγή και που. Ο ειδικός διαπίστωσε ότι υπάρχει υποθαλάσσια πηγή στο τάδε σημείο. Η Επιτροπή αμέσως προέβη σε ερανική συγκέντρωση χρημάτων και με χρηματική κρατική συμπαράσταση διάνοιξε σήραγγα 156 μέτρων. Στο τέρμα της σήραγγας βρέθηκαν δυό πηγές: Μια μεγάλη και μια μικρή, μέσης θερμοκρασίας 34 έως 36 βαθμών, σε άλλη δε μεταγενέστερη εξέταση βρέθηκαν 29-30 βαθμοί και πήραν το χαρακτηρισμό θερμομεταλλικές ισχυρά ραδιενεργές 265 μονάδων moche ή 964 ΕΜΑΝ υποχλωροδιούχες και ιωδιούχες. Όμως οι αποκαλυφθείσες πηγές φαίνεται ότι δεν ήταν οι κύριες πηγές, αλλά δυτερεύουσες, δεν συνεχίστηκε όμως η διάνοιξη της σήραγγος από έλλειψη χρημάτων. Κατόπιν των διαπιστώσεων αυτών, ο ιδιοκτήτης των πηγών ΕΟΤ αποφάσισε να τις αξιοποιήσει και να τις εκμεταλλευθεί, αλλά δεν έθεσε σε εφαρμογή τις αποφάσεις του εκτός μιας χωροταξικής μελέτης βάσει της οποίας καταρτίστηκε κτηματολογικός πίνακας απαλλοτριώσεως 500 στρεμμάτων γης. Η έκταση αυτή σε τελευταία σχεδιαστική μορφή αξιοποιήσεως του πέριξ των πηγών χώρου περιορίστηκε σε 110 στρέμματα ανήκοντα στο Δημόσιο κι έτσι το θέμα αυτό τακτοποιήθηκε αζημιώτως για τον ΕΟΤ. Αλλά τελικά, ο ΕΟΤ αναθεώρησε την απόφασή του για την εκμετάλλευση των Ιαματικών Πηγών από τον ίδιο και τις παραχώρησε στο Δήμο Καρλοβάσου, ο οποίος πρόθυμα έσπευσε διά του εκπροσώπου του Προέδρου της Αδελφότητας Σαμίων Αθηνών Δ. Κομνηνού να υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό εκχωρήσεως. Έπειτα, χωρίς χρονοτριβή προκήρυξε πλειοδοτική δημoπρασία ενοικιάσεως για 30 χρόνια των ιαματικών πηγών υπό τον όρο εκτελέσεως ωρισμένων έργων. Η δημοπρασία έγινε στις 3 Απριλίου του 1975 και τελευταίος πλειοδότης αναδείχθηκε ο γνωστός επιχειρηματίας Μ. Χιώτης που στόλισε το Καρλόβασι και με το πολύφημο τουριστικό ξενοδοχείο «Μερόπη».
Τώρα το νερό μπήκε στ αυλάκι. Ο δρόμος άνοιξε, αλλά οι δυσκολίες δεν λείπουν… "

Το Ιστορικό των Ιαματικών Πηγών ("Το χρονικό της Σάμου" τ. Β', Κώστας Καμπούρης, 1977)


To 1975 λοιπόν, το νερό .... μπήκε στο αυλάκι.... (???)

Το 1981, σε Μελέτη που έγινε για τις θερμομεταλλικές πηγές της Σάμου για λογαριασμό του τότε Υπουργείου Συντονισμού (1981), η οποία υπάρχει στις υπηρεσίες του Δήμου Καρλοβάσου, αναφέρεται στον Επίλογο συμπερασματικά, ότι «Θεωρούμε ότι είναι μεγάλη απώλεια για την εθνική μας οικονομία να αφήνουμε ανεκμετάλλευτο αυτό το φυσικό πλούτο». Στους συντάκτες της Μελέτης περιλαμβάνονται εκτός των άλλων και λαμπροί επιστήμονες του εξωτερικού (JAN UHLIARIK, JKL. OCHENKUN κ.ά) , ειδικευμένοι σε θέματα αξιοποίησης θερμομεταλλικών πηγών και με εμπειρίες από τις χώρες τους

Το 2004 “το Δ.Σ. της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (Ε.Τ.Α.) Α.Ε. με αποφάσεις του, εξαίρεσε των περιουσιακών της στοιχείων την ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΑΜΟΥ, τουριστικής σημασίας, και την παραχώρησε κατά διοίκηση και διαχείριση στον Δήμο Καρλοβάσου για αόριστο χρονικό διάστημα. Για να ισχύσει αυτή η παραχώρηση, θα έπρεπε ο Δήμος Καρλοβάσου, με απόφαση του Δ.Σ. του, να προβεί σε αποδοχή της παραχώρησης.
Στην ίδια απόφαση των Ε.Τ.Α Α.Ε. αναφέρεται ότι οι σκοποί της παραχώρησης θα είναι κοινωφελείς, ενώ ο Δήμος θα έπρεπε να προχωρήσει σε σχετικές μελέτες με σκοπό την εξασφάλιση πιστώσεων από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.
Ο Δήμος Καρλοβάσου δεν προχώρησε στην αποδοχή της προσφοράς (!!!!)
Το 2010, με έγγραφο του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, διαβιβάστηκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου η «Έκθεση για τη βιώσιμη – αειφόρο ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού - θερμαλισμού στην περιοχή Ποταμίου Καρλοβασίου Σάμου», που φέρει τα ονόματα του Ζ. Αγγελίδη, Δρ. Υδρογεωλογίας ΑΠΘ, του Μ. Μιχαλιάδη, Γεωλόγου της Ν.Α. Σάμου και του Γ. Κοντορούδα, Γεωλόγου του Δήμου Καρλοβάσου, της οποίας τα συμπεράσματα (συνοπτικά) είναι ότι 
η αναγνωρισμένη ως τουριστικής σημασίας Ιαματική πηγή Ποταμίου Σάμου διαθέτει Ιαματικό φυσικό πόρο και η περιοχή διαθέτει ένα σπουδαίο θερμό υδάτινο σύστημα, ικανό να υποστηρίξει τη βιώσιμη τοπική θερμαλιστική ανάπτυξη.


Πριν λίγες μέρες, ανακοινώθηκε από τον Υπ. Κο Γερουλάνο ότι οι Ιαματικές Πηγές Καρλοβάσου θα παραχωρηθούν στο Δήμο ΑΝ η τοπική Κοινωνία θεωρεί ότι τα περιουσιακά αυτά στοιχεία μπορούν να εμπλουτίσουν το τουριστικό προιόν (ΣΑ.Τ.)

Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος, αρνητικός και καχύποπτος....
Υποθέτω ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ “κάποιος” θα ενδιαφερθεί σ αυτό τον έρμο τόπο για μια διαφορετική ανάπτυξη πέρα από εκείνη του τρίπτυχου sun-sea-sex....
Θεωρώ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι δεν θα αφήσουμε να περάσουν άλλα τριάντα χρόνια...
Θέλω να ελπίζω ότι αυτή τη φορά όχι μόνο θα διεκδικήσουμε με σθένος την παραχώρηση των πηγών στο Δήμο, αλλά και θα προχωρήσουμε με ΣΟΒΑΡΗ ΜΕΛΕΤΗ και ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ στην αξιοποίησή τους....
Οι άρχοντες του τόπου μας είναι καιρός να παραμερίσουν κάποια “μικροσυμφέροντα” “κάποιων” λίγων και να προτάξουν το συμφέρον του τόπου.
Ας ελπίσουμε ότι σε .... είκοσι χρόνια δεν θα χρειαστεί να ξανασυζητάμε αν θα μας ..... ξανα-παραχωρήσουν τις Ιαματικές.......


Ευχαριστώ το Μιχάλη Μιχαλιάδη για την άδειά του να χρησιμοποιήσω όχι μόνο στοιχεία, αλλά ολόκληρα τμήματα από άρθρο του για το θέμα και τη φίλη Ελπίδα για τη φωτογραφία.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τρελή Τσικνοπέμπτη στη Λέσχη- Φωτορεπορτάζ...ότι νά'ναι!

Πολύς κόσμος, τρελός αποκριάτικος χαβαλές και ξέφρενη διάθεση επικράτησε στο παρτυ των ερασιτεχνικών ομάδων της Λέσχης Σάμου. Για πολύ ώρα το επίκεντρο της βραδιάς ήταν ο Τσικνο-Παντελής που έψηνε σουβλάκια μπροστά από την είσοδο της Λέσχης (τα οποία όπως ήταν φυσικό έγιναν άφαντα). Το πάρτι σιγά σιγά μετακόμισε επί της θεατρικής σκηνής με μπροστάρηδες τους δύο έμπειρους σε αυτά τα θέματα αποκριάτικους  Άραβες (Γιώργος και Γιάννης). Στα decks ήταν για κακή μας τύχη ο Dj Ska-petis σε μεγάλα βαριολαϊκά κέφια (ευτυχώς έφυγε νωρίς) ενώ για ακόμη μία φορά απολαύσαμε τις χορευτικές φιγούρες της βασίλισσας της πίστας, Κατερίνας. Αποκριάτικη ατραξιόν της βραδιάς η Βάσω με τη εμπνευσμένη 'based on a true story'  facebook ενδυμασία. Μεγάλη απογοήτευση το outfit Κουμαραδιού (κάτι μεταξύ Austin Powers και John Lenon). Κυκλοφόρησαν πολύ επίσης τα Μεξικάνικα καπέλα, οι κάκτοι και κάποιες καμένες περούκες του στυλ 'δείτε και μένα που ντύθηκα'. Διαλέξαμε επιλεκτικά κάποιες χαλαρές φωτογραφίες για να μη μας κλείσει το ΕΡΣ...

επί της σκηνής

ο captain  της Κινηματογραφικής Λέσχης

Giorgos Lekatis- Giannis Gerontis in... Arabian Nights 

'Thank you so much'

'Μη μου μιλάτε, είμαι σταρ'

ο Super Mexican Mario 

Online Chat with Vaso

 Τα κορίτσια της θεατρικής,  Κατερίνα και Αλίκη

Χάντρες γίναμε

''I'll take needle and thread to sew your ... so it wont get horny again''
No comments

Ντέφι και γλέντια

Παντελής-Κυρ Γιάννης-Ιωάννα

Ο κάπτεν της Θεατρικής Ομάδας προσπαθεί να συντονίσει, όχι με ιδιαίτερη επιτυχία

Οι περούκες που λέγαμε

Ακόμα και τέτοιες στιγμές υπάρχει πάντα κάποιος που σκέφτεται...


Dj Ska-petis και όποιος αντέξει

'Cheers' by Τασία


  Ο κάκτος και η Βονάτσου






ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΆ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ



Με τροποποιητική απόφαση το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έρχεται να βελτιώσει το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών σε περιοχές εντός και εκτός σχεδίου πόλεως θεραπεύοντας συγκεκριμένες δυσλειτουργίες και επιλύονται ειδικά προβλήματα που εντοπίστηκαν στην πράξη.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

(πηγή: kep.gov.gr)

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ




Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι:

Ο ΟΓΑ δίνει τη δυνατότητα σε ένα μικρό αριθμό συνταξιούχων του ΟΓΑ (περίπου 20.000), που δεν πρόλαβαν να απογραφούν και να ενταχθούν στο νέο σύστημα πληρωμής των συντάξεων του ΟΓΑ μέσα στις οριζόμενες ημερομηνίες (έως 11-02-2011), να καταθέσουν το "Απογραφικό Δελτίο" που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ, σε Κατάστημα Τράπεζας ή στα ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται η σύνταξή τους μέχρι και 11 Μαρτίου 2011.


Σε κάθε περίπτωση ο Οργανισμός ενημερώνει τους συνταξιούχους του ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση πέραν της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας, για την ένταξή τους στο νέο σύστημα πληρωμής των συντάξεων του ΟΓΑ.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Περιλήψεις Προκηρύξεων Δημοσίων Φορέων (22/02/2011)



Αρχείο εγγράφου που αφορά προκηρύξεις σε Πανελλαδική επίπεδο  (22/02/2011) 
(κλικ στο συνδεσμο)
word Περιλήψεις Προκηρύξεων Δημοσίων Φορέων (22/02/2011)

(πηγή: kep.gov.gr)


Σχέδιο Νόμου - καταπολέμηση ρατσισμού και ξενοφοβίας- Δημόσια διαβούλευση




Τίθεται από  22 Φεβρουαρίου 2011 σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου».

Πατώντας στο παραπάνω σύνδεσμο μεταφέρεστε στην ιστοσελίδα της Δημόσιας διαβούλευσης όπου μπορείτε να σχολιάσετε, να προτείνετε και να εκφέρετε την άποψή σας σχετικά με τα άρθρα του σχεδίου νόμου.

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου θεσπίζεται το γενικό πλαίσιο ρύθμισης για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου, σύμφωνα με την Απόφαση-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 28ης -11-2008, ώστε να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη προσέγγιση του ποινικού δικαίου των κρατών-μελών αναφορικά με την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καθώς και των εγκλημάτων που τελούνται με τέτοια κίνητρα. Ο νόμος αυτός βασίζεται επίσης και στην από 7 Μαρτίου 1966 Διεθνή Σύμβαση «περί καταργήσεως πάσης μορφής φυλετικών διακρίσεων» που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 494/1970 και οι επιταγές της οποίας είχαν υλοποιηθεί με τον ν. 927/1979 που καταργείται από τον παρόντα νόμο. (από www.opengov.gr)


Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 03 Μαρτίου 2011 και, αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Live από το Κέντρο της Αθήνας- Zougla.gr

LIVE ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ZOUGLA.GR  ΚΛΙΚ ΕΔΩ
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=85&type=&mid=110#


ΑΠΟΚΡΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΠΕΡΕΤΑ!


ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ



Ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ σχετικά με τα φυτοφάρμακα και τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον της Σάμου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στη Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου (ώρα 20:30).

Το Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας και η Κοινωνία Ενεργών πολιτών έχει ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης για τη χρήση φυτοφαρμάκων στη γεωργία και τη κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο. Μία περιβαλλοντολογική ενημέρωση που αφορά γεωργούς, έμπορους γεωργικών ειδών, γεωπόνους και φυσικά τη τοπική αυτοδιοίκηση. Η παρουσία όλων είναι σημαντική.



Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 'ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ'- ΒΙΝΤΕΟ

Η αρχή έγινε. Απομένει να καθιερωθεί, να εμπλουτιστεί, να μεγαλώσει και άλλο. Μία άκρως επιτυχημένη προσπάθεια δενδροφύτευσης, που διοργανώθηκε από την ανεξάρτητη κίνηση πολιτών 'Υποτείνουσα', έδειξε ότι όταν θέλουμε...μπορούμε. Η περιοχή 'Ρόγγια' στους Μυτιληνιούς, συμβολικής σημασίας (δεδομένου ότι έχουν 'περάσει' από εκεί,  δυστυχώς, όλες οι μεγάλες φωτιές του νησιού), απέκτησε κίνηση, δράση, χαμόγελα και νεανική αισιοδοξία. Μακριά από γραβάτες, πολυδιαφημισμένες πολιτικές προσωπικότητες και... τα φλας των τοπικών μέσων ενημέρωσης, είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε λίγη πνοή, πράσινο και οξυγόνο σε ένα ολόκληρο λόφο. 

Μία εικόνα...χίλιες λέξεις


Ο Αντώνης 'εκπαιδεύει' τους μικρούς φίλους...

Η συμμετοχή ήταν τόσο συγκινητική που πήρε μόλις μία ώρα για να φυτευθούν περίπου 230 δενδράκια που φύονται στο νησί, όπως κουμαριές και κυπαρίσσια. Η συμβολή των εθελοντικών ομάδων όπως του πυροσβεστικού κλιμακίου Πυθαγορείου και της πυρασφάλειας Μυτιληνιών ήταν αξιοσημείωτη και καθοριστική. Άριστη επίσης ήταν και η συνεργασία με το Δασαρχείο Σάμου που βοήθησε σημαντικά στο συντονισμό της προσπάθειας.  Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς τους ενεργούς πολίτες- χωρίς χρώματα και προκαταλήψεις- που πήραν μέρος σε τούτη τη πρωτόγνωρη από κάθε άποψη προσπάθεια. 


Γιώργος Μαρίνης, Νίκος Καλδιριμιτζιάν, Γρηγορία Κωνσταντάτου, Ρένα Άννη και Αλίκη Μαμουλή

Ο Πέτρος είναι από Κόρινθο...και όμως ήταν εκεί...

ο Νίκος Γεωργίου, μάχιμος, μακριά από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου 
(φώτο: Ευαγγελία Καραγεωργίου)


Πλέον είναι στο χέρι των αρμόδιων φορέων να προστατεύσουν και να φροντίσουν κατάλληλα τη περιοχή...το κόπο, αν θέλετε, όλων αυτών των ανθρώπων. Το νησί μας είναι ολοφάνερο πλέον ότι αξίζει νέες πρωτοβουλίες μέσα από σύγχρονες αντιλήψεις και νοοτροπίες. Οι περισσότερες φωτογραφίες ανήκουν στο Νίκο Καλδιριμιτζιάν, πρωτεργάτη της δενδροφύτευσης, χωρίς βέβαια να θέλω να αδικήσω κανένα. Θα βρείτε πολλές επίσης στο facebook και σε άλλα φιλικά μπλογκς. Το βιντεάκι είναι... η δική μου οπτική γωνία. Ξεκινάει, θα έλεγα, ειδησιογραφικά αλλά όσο περνάνε τα δευτερόλεπτα φανερώνει νομίζω την ενέργεια, την αισιοδοξία, την ομαδικότητα και το χαμόγελο των πρωταγωνιστών, όσων πρόλαβα να αποθανατίσω.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ελλάδα...η χώρα του... 'Ημί'

Κάνουμε ανάρτηση ένα ελκυστικότατο, γεμάτο χιούμορ, φιλοσοφική διάθεση και αλήθειες  σχόλιο που διαβάσαμε στο γνωστό μας πλέον 'Ελληνικό καφενείο' (http://kafeneio-gr.blogspot.com)




Ελλάδα, η χώρα του "ημί"
- Όλα στο ημίφως !

Είμαστε η χώρα του "ημί".
Να το παραδεχτούμε.

Παρακολουθούμε ημιέκπληκτοι αυτά που γίνονται στους ημιυπαίθριους με τους ημιανοιχτούς και ημιαυτόνομους χώρους. Ο κ. ημιάγνωστος μέχρι χθες κύριος Ντόλιος έδωσε μόνο ημιαπαντήσεις.

Ημιγονυπετής παρακαλούσε λένε τον πρωθυπουργό , ότι η ημιμάθεια στους ημιυπαίθριους , τον οδήγησε στην ημιτελή εγύκλιό του , που ημιεπίσημες πηγές ήθελαν να ημιανοίγουν τον δρόμο για ημίμετρα και αποφάσεις ημιεισπρακτικού χαρακτήρα .

Προκάλεσαν ημικρανία και παραλίγο να μας έρθει ημιπληγία , όταν...
ημιεπίσημες πηγές μας πληροφόρησαν για τους ημιυπαίθριους και νιώσαμε σαν ημίονοι και σαν κάτοικοι της ημισελήνου και κατεβάσαμε δύο ποτηράκια ημίλευκο , από την ημιμάθεια των ημιυπευθύνων.

Κάναμε κάνα ημίωρο να συνέλθουμε , γιατί αυτή η χώρα είναι χώρα του " ημί" για μια σειρά από λόγους που μας κάνουν να νιώθουμε ημίονοι:

- Ημιτελείς προσπάθειες για να σωθούμε από την χρεωκοπία,

- Ημιυπουργοί να μπλέκουν τα μπούτια τους τους,

- Μια χώρα ημιθανής.

- Μια χώρα με ημίμετρα.

- Μία χώρα ημιπαράλυτη, που περιμένουμε κάνα ημίωρο να περάσει το λεωφορείο.

- Μια χώρα που πάει να κερδίσει τη Γιουροβίζιον, με τα Τρι- ημιτόνια.

- Που πάμε , ημίγυμνοι στα αγκάθια;

- Μία χώρα στο ημίφως με τους μισούς λογαριασμούς της ΔΕΗ κομμένους.

- Μια χώρα με τους μισθούς, στο ημί. Μισούς.

- Να αλλάξουμε το εθνικό μας σλόγκαν "Όλα στο ημίφως" . " Όλα στο ημίφως", να γίνει.

- Ευτυχώς είναι κάτι που μας κρατάει στη ζωή, σε αυτή τη χώρα: Είμαστε ημίθεοι , ρε παιδί μου!

- Ημίχρονο και τα ξαναλέμε!



Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του Γιάννη Παπαϊωάννου ''Βαδίζουμε σε εκλογές χρεοκοπίας'' από το οποίο 'κλέψαμε' το παραπάνω κείμενο-σχόλιο.

''Ο Ψαγμένος''

Ημιυπαίθριοι: Το αλαλούμ συνεχίζεται


από http://www.madata.gr

 
Ημιυπαίθριοι: Το αλαλούμ συνεχίζεται

Ένα εικοσιτετράωρο μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε στην κυβέρνηση με την περίφημη εγκύκλιο Ντόλιου που αποσύρθηκε κακήν κακώς, οδήγησε στην δημόσια συγγνώμη του υφυπουργού Εσωτερικών και παραλίγο να προκαλέσει και την αποπομπή του από την κυβέρνηση, αποκαλύπτεται ότι ίσως τελικά να έγινε πολύς θόρυβος για το... τίποτα. Και ο λόγος είναι απλός: όπως έγινε γνωστό, ήδη εδώ και χρόνια αρκετοί δήμοι έχουν εφαρμόσει στην πράξη αυτό που προέβλεπε η εγκύκλιος που αποσύρθηκε.

Όπως αποκάλυψαν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» οι δήμαρχοι Σαρωνικού και Π. Φαλήρου, οι ίδιοι οι δήμοι είχαν προχωρήσει σε αυτοψίες και είχαν επιβάλει δημοτικά τέλη για ημιυπαίθριους χώρους αλλά ακόμα και για ακάλυπτους και βεράντες, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας που υπήρχε και αντικαταστάθηκε από τον περσινό νόμο. Φανταστείτε ότι ακόμα και σπίτια με 35 τετραγωνικά πληρώνουν τέλη για 250 επειδή συνυπολογίζονται π.χ. οι κήποι, οι πυλωτές και οι μεγάλες βεράντες τους.

Μάλιστα, το γεγονός ότι με την εγκύκλιο αυτή ουσιαστικά απλά επιβεβαιώνονταν κάτι που ίσχυε στην πράξη το είπε και ο ίδιος ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος σε off the record συζήτηση που είχε με τον Γιώργο Παπαδάκη, την οποία ωστόσο αποκάλυψε ο δημοσιογράφος. «Μα αυτό που υπέγραψα ισχύει ήδη, τίποτα δεν είναι καινούριο», φέρεται να είπε στον δημοσιογράφο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του τελευταίου.

Ωστόσο η εγκύκλιος πάρθηκε ως γνωστόν πίσω, αφού έρχονταν σε αντίθεση με την κυβερνητική δέσμευση ότι όσοι έσπευδαν να πληρώσουν για την τακτοποίησή των ημιυπαίθριων χώρων τους, δεν θα ξαναπλήρωναν τίποτα αναδρομικά αλλά ούτε θα υπολογίζονταν οι τακτοποιημένες εκτάσεις για την πληρωμή αυξημένων δημοτικών τελών. Έτσι όμως δημιουργήθηκε ένα νέο αλαλούμ, αναφορικά με τους δήμους που ήδη εδώ και χρόνια, έχοντας σχετική νομοθετική κάλυψη από το παρελθόν, μετά από δικές τους αυτοψίες επέβαλαν τα σχετικά τέλη

Αποτέλεσμα; Οι μισοί πολίτες που έχουν ημιυπαίθριους χώρους να πληρώνουν ήδη τέλη και οι άλλοι μισοί να μην πληρώνουν. Όσοι πλήρωναν και έσπευσαν να τους τακτοποιήσουν, βάσει του νόμου θα πρέπει να σταματήσει η πληρωμή τους. Για τους άλλους ουδείς ξέρει τι γίνεται. Αλλά πλέον γεννάται και άλλο ζήτημα, αφού αυτοί που πλήρωναν τόσα χρόνια, σκέφτονται με προσφυγές να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω από τους δήμους, καθώς υποστηρίζουν ότι με τα νέα δεδομένα, παρανόμως τους είχαν ζητηθεί εκείνα τα τέλη. Την ίδια ώρα, δήμοι που δεν είχαν επιβάλει σχετικά τέλη, σκέφτονται να προχωρήσουν άμεσα σε αυτοψίες για να αυξήσουν με τον τρόπο αυτό τα έσοδά τους.

Μπερδευτήκατε; Το απόλυτο αλαλούμ συνεχίζεται...
Star.gr

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΤΑ ΣΑΜΟΥ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 8ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (4 ΘΕΣΕΙΣ)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε

1 θέση    ΔΕ Διανομείς- 8 Μήνες- Κατάστημα Σάμου (κωδ. θέσης 123)
2 θέσεις ΔΕ Διανομείς- 8 Μήνες- Κατάστημα Καρλοβάσου (κωδ. θέσης 124)
1 θέση    ΔΕ Διανομείς- 8 Μήνες- Κατάστημα Πυθαγορείου (κωδ. θέσης 125)

κλικ εδώ για να κατεβάσετε τη προκήρυξη  ( ''λήψη αρχείου'' )
κλίκ εδώ για το παράρτημα με τα δικαιολογητικά (σελ..28)
κλικ εδώ για την αίτηση

(για να ανοίξουν τα παραπάνω έγγραφα χρειάζεται να έχετε εγκαταστήσει adobe acrobat reader ή άλλο πρόγραμμα ανάγνωσης .pdf αρχείων)

Η αιτήσεις κατατίθενται σε οποιοδήποτε κατάστημα ΕΛΤΑ μέχρι και 24 Φεβρουαρίου 2011


Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ





Αρχίζει την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου πανελλαδικά -πλην Αττικής – η κατ΄ αλφαβητική σειρά απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2011.
Για τη γνωστοποίηση των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στις Περιφερειακές –Τοπικές Υπηρεσίες του Οργανισμού. Μπορούν επίσης να ενημερώνονται και από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στη διεύθυνση www.oee.gr .
Το πρόγραμμα πανελλαδικά απευθύνεται σε μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων σε σχέση με πέρυσι. Θα καλύψει 570.000 άτομα και η δαπάνη προϋπολογίζεται σε 62.700.000 ευρώ .
Με νεότερη ανακοίνωση του ο Οργανισμός θα γνωστοποιήσει  την ημερομηνία έναρξης  απογραφής των δικαιούχων στην Αττική.

Όρια εισοδήματος - Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Περίληψη εγκυκλίου Γνωστοποίησης όρων και προϋποθέσεων χορήγησης των παροχών έτους 2011

πηγή:http://www.koinonikostourismos.gr

σχόλιο samosbook: Στην ιστοσελίδα του ΟΕΕ (oee.gr) εντύπωση θετική μας έκανε η on-line chat εφαρμογή με εκπρόσωπο της υπηρεσίας (φώτο ακριβώς πιο κάτω). Η εφαρμογή ωστόσο δε δούλευε, ακόμα τουλάχιστον. Θεωρούμε ότι το μέλλον της επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και δημόσιας διοίκησης είναι τέτοιου είδους υπηρεσίες καθώς τα πατροπαράδοτα φαξ και τα τηλέφωνα χωρίς αντίκρυσμα μοιάζουν να λειτουργούν περισσότερο αρνητικά παρά θετικά στη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών.






Καλύφθηκαν τα κενά στο Γενικό Λύκειο Σάμου





Θα κάνουν μάθημα καθηγητές από το γυμνάσιο

Το τελευταίο διάστημα στο Γενικό Λύκειο Σάμου υπήρχαν κενές 

θέσεις καθηγητών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα 

στην ομαλή έκβαση των μαθημάτων.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των γονέων που απείλησαν ακόμη 

και με κατάληψη, αλλά και τις πιέσεις προς το υπουργείο από την 

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δόθηκε  λύση με τη 

μεταφορά καθηγητών από το γυμνάσιο.

Τα κενά ήταν σε τμήματα της πρώτης λυκείου και δεν αφορούσαν 

πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα κάτι που είχε αναφερθεί 

αρχικά από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

http://www.newsbeast.gr 

αναδημοσίευση από  http://www.samiakignomi.grΔραστηριότητες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - Παραρτήματος Σάμου το 2010
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (Ε.Ο.Δ.) - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ
Θεμ. Σοφούλη 62 – Τ. Κ. 832 00  ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ – ΣΑΜΟΣ
Tηλ.:                  / 6948603131 & 6988616990 - Fax: 22730 32299
Web: www.eodsamos.gr - e.mail:hrtsamos@yahoo.gr
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2010.
α) ΑΣΚΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΣΥΝΕΔΡΙΑ.
1. Συμμετοχή με 2 μέλη, στην  Ημερίδα Επικοινωνιών Εκτάκτων Αναγκών που διοργάνωσε η Κεντρική Διοίκηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στις 12/11/2010.
Στην ημερίδα έδωσαν το παρών εκπρόσωποι από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.- Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού  Έρευνας και Διάσωσης (Αεροπορικός και Ναυτικός Τομέας), από την 384 Μοίρα Έρευνας Διάσωσης (Super Puma), 358 Μοίρα Έρευνας Διάσωσης (ΑΒ205), το 487 Τάγμα Διαβιβάσεων του Γ.Ε.Σ., την Δ/νση Επικοινωνιών του Πολεμικού Ναυτικού, το Λιμενικό Σώμα, την Γ.Γ.Π.Π. - Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από διάφορες εθελοντικές ομάδες και ο πρόεδρος της ΟΦΟΕΣΕ.
2. Συμμετοχή με 8 μέλη, στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης που πραγματοποιήθηκε στις 6,7 και 8 Μαΐου 2010 στην Καλαμπάκα. Διοργανώθηκε από την Κεντρική Διοίκηση της  Ε.Ο.Δ. και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμπάκας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων. Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι πολλών εθελοντικών συλλόγων και φορέων ενώ στο πρακτικό μέρος συμμετείχαν 4 ελικόπτερα από την Αεροπορία Στρατού, την Πολεμική Αεροπορία και ιδιωτικών εταιριών με τις οποίες συνεργάζεται η Ε.Ο.Δ. Στο θεωρητικό μέρος του συνεδρίου αναλύθηκαν προβλήματα από επιχειρήσεις διάσωσης του παρελθόντος και παρουσιάστηκαν τα νέα δεδομένα βάση των οδηγιών της παγκόσμιας ομοσπονδίας ορεινής διάσωσης IKAR-CISA. Στο πρακτικό μέρος πραγματοποιήθηκαν όλες τις μέρες σενάρια σε βράχο των Μετεώρων και σε παρακείμενο χείμαρρο, με συνεργασία ελικοπτέρων και επίγειων διασωστικών συνεργείων. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 32 κινήσεις - σενάρια εναερίων μέσων στα οποία συμμετείχαν 118 διασώστες της Ε.Ο.Δ. από όλη την Ελλάδα.
3. Συμμετοχή με 15 μέλη, στην 6η Πανελλαδική Άσκηση Επικοινωνιών Έκτακτης Ανάγκης  « ΕΡΜΗΣ- 2010» η οποία πραγματοποιήθηκε την 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2010.  Η πραγματοποίηση της άσκησης «ΕΡΜΗΣ 2010»  έχει ως σκοπό την αξιολόγηση των κινητών επιχειρησιακών σταθμών της Ε.Ο.Δ. και των δυνατοτήτων τους ως προς τη συνεργασία τους  με τους φορείς που εμπλέκονται σε περιπτώσεις αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης πάνω σε θέματα τηλεπικοινωνιακών επαφών.  Η δοκιμασία και εξάσκηση σε εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας αυξάνει την επιχειρησιακή ικανότητα όλων των φορέων, πέραν των υπαρχόντων σχεδίων και καλλιεργεί την αποτελεσματική συνεργασία αυτών. Στην άσκηση συμμετείχαν:  Ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Υ.Ε.Ν. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.),το Ολυμπία Ράδιο, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γ.Γ.Π.Π., η εν πλω φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, σταθμοί Κ.Ε.Π. της Πολεμικής Αεροπορίας, το Τάγμα Διαβιβάσεων του Γ.Ε.Σ. και όλα τα Παραρτήματα της Ε.Ο.Δ. ανά την Ελλάδα.
4. Συμμετοχή με 6 μέλη, στην 1η Διημερίδα Διασωστικών Αποστολών Εξωτερικού, η οποία  πραγματοποιήθηκε  στο εκπαιδευτικό κέντρο του Ε.Σ.Ε.Π.Α. στα Ριζώματα Ημαθίας την 15 & 16/05/2010. Αναλύθηκαν οι μέχρι τώρα διεθνείς αποστολές της Ε.Ο.Δ. στο εξωτερικό, τα προβλήματα που προέκυψαν και μέσα από τη θεματολογία που αναπτύχθηκε, όλοι οι συμμετέχοντες αποκόμισαν ξεκάθαρη αντίληψη του τρόπου με τον οποίο διεξάγονται οι διασωστικές αποστολές σε διεθνές επίπεδο, τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί η Ε.Ο.Δ. και το πώς ενσωματώνεται στο διεθνή μηχανισμό αρωγής του Ο.Η.Ε.
5. Συμμετοχή και αποφοίτηση 6 μελών, στο Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης Σ.Ε.Θ.Ε. της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, από την 27/09-01/10/2010. Σκοπός του Σχολείου είναι η παροχή στους εκπαιδευόμενους θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στη θαλάσσια επιβίωση. Δύσκολη, χρήσιμη, αναγκαία αλλά κυρίως σωτήρια εκπαίδευση, προκειμένου αυτός που θα βρεθεί στη θάλασσα να καταφέρει να επιβιώσει μέχρι να τον προσεγγίσουν τα μέσα διάσωσης.
6. Συμμετοχή και αποφοίτηση 4 μελών, στο HELO DUNKER - Σχολείο διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στην βάση ελικοπτέρων στο Κοτρώνι. Εκεί ο εκπαιδευόμενος απαντά μόνος του στο ερώτημα: αν πνίγομαι σε μία θερμαινόμενη πισίνα επειδή φοράω μόνο μια φόρμα και δεν μπορώ να κολυμπήσω 200 μέτρα, τότε σε φουρτουνιασμένη και παγωμένη θάλασσα νύχτα, τι θα κάνω? Σε ένα ελικόπτερο που βρίσκεται σε αυτοπεριστροφή, σε χρόνο που δεν το περιμένεις και με την αδρεναλίνη στα κόκκινα δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι είναι ανέφικτο! Κι όμως οι εκπαιδευτές του Πολεμικού Ναυτικού έχουν άλλη γνώμη…
Το «ρητό» του Παραρτήματος μετά τις συνεχείς εμπειρίες των μελών στα σχολεία εκπαίδευσης μας είναι το εξής: Ότι κάνω να το κάνω σωστά και με ασφάλεια. Αν δεν μπορώ να το κάνω σωστά τότε δεν αξίζει να το κάνω.  Αν όμως δεν μπορώ να το κάνω με ασφάλεια τότε δεν πρέπει να το κάνω!
β) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
1. Συμμετοχή με το σύνολο σχεδόν των μελών μας με 3 ιδιωτικά μας οχήματα, στην πυρκαγιά της 21-22/07/2010 στον Κέδρο – Σάμου, για παροχή πρώτων βοηθειών και διάσωσης αν παρουσιαζόταν ανάγκη.
2. Συμμετοχή με το σύνολο σχεδόν των μελών μας με 2 ιδιωτικά μας οχήματα, στην πυρκαγιά της 29-30/07/2010 στο Κοκκάρι – Σάμου, για παροχή πρώτων βοηθειών και διάσωσης αν παρουσιαζόταν ανάγκη.
3. Συμμετοχή με το σύνολο σχεδόν των μελών μας με 5 ιδιωτικά μας οχήματα, στην πυρκαγιά της 02-03/08/2010 στον Μαραθόκαμπο και στην περιοχή «Κακοπέρατο», για παροχή πρώτων βοηθειών και διάσωσης αν παρουσιαζόταν ανάγκη. Συμμετοχή στην εκκένωση ξενοδοχείων μετά την κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
4. Επιτυχής επιχείρηση απεγκλωβισμού & διάσωσης 3 λαθρομεταναστών σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή του ακρωτηρίου «Πράσο», σε συνεργασία με άνδρες των σκαφών του Λιμεναρχείου Σάμου και της Frontex.
5.  Επιτυχής επιχείρηση απεγκλωβισμού & διάσωσης 4 λαθρομεταναστών στην απόκρημνη βραχώδη περιοχή «Μελισσόβραχα», σε συνεργασία με άνδρες των σκαφών του Λιμεναρχείου Σάμου και της Frontex.
Να σημειώσουμε πως μπορείτε να ενημερώνεστε για την ΕΟΔ ΣΑΜΟΥ από μια πολύ καλή ιστοσελίδα που έχει κατασκευαστεί και η διεύθυνσή της είναι www.eodsamos.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (Ε.Ο.Δ.) - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ
Θεμ. Σοφούλη 62 – Τ. Κ. 832 00  ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ – ΣΑΜΟΣ
Tηλ.:                    / 6948603131 & 6988616990 - Fax: 22730 32299
Web: www.eodsamos.gr - e.mail: hrtsamos@yahoo.gr
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2010.
eod2
α) ΑΣΚΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΣΥΝΕΔΡΙΑ.
1. Συμμετοχή με 2 μέλη, στην  Ημερίδα Επικοινωνιών Εκτάκτων Αναγκών που διοργάνωσε η Κεντρική Διοίκηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στις 12/11/2010.
Στην ημερίδα έδωσαν το παρών εκπρόσωποι από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.- Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού  Έρευνας και Διάσωσης (Αεροπορικός και Ναυτικός Τομέας), από την 384 Μοίρα Έρευνας Διάσωσης (Super Puma), 358 Μοίρα Έρευνας Διάσωσης (ΑΒ205), το 487 Τάγμα Διαβιβάσεων του Γ.Ε.Σ., την
Δ/νση Επικοινωνιών του Πολεμικού Ναυτικού, το Λιμενικό Σώμα, την Γ.Γ.Π.Π. - Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από διάφορες εθελοντικές ομάδες και ο πρόεδρος της ΟΦΟΕΣΕ.
2. Συμμετοχή με 8 μέλη, στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης που πραγματοποιήθηκε στις 6,7 και 8 Μαΐου 2010 στην Καλαμπάκα. Διοργανώθηκε από την Κεντρική Διοίκηση της  Ε.Ο.Δ. και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμπάκας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων. Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι πολλών εθελοντικών συλλόγων και φορέων ενώ στο πρακτικό μέρος συμμετείχαν 4 ελικόπτερα από την Αεροπορία Στρατού, την Πολεμική Αεροπορία και ιδιωτικών εταιριών με τις οποίες συνεργάζεται η Ε.Ο.Δ. Στο θεωρητικό μέρος του συνεδρίου αναλύθηκαν προβλήματα από επιχειρήσεις διάσωσης του παρελθόντος και παρουσιάστηκαν τα νέα δεδομένα βάση των οδηγιών της παγκόσμιας ομοσπονδίας ορεινής διάσωσης IKAR-CISA. Στο πρακτικό μέρος πραγματοποιήθηκαν όλες τις μέρες σενάρια σε βράχο των Μετεώρων και σε παρακείμενο χείμαρρο, με συνεργασία ελικοπτέρων και επίγειων διασωστικών συνεργείων. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 32 κινήσεις - σενάρια εναερίων μέσων στα οποία συμμετείχαν 118 διασώστες της Ε.Ο.Δ. από όλη την Ελλάδα.
3. Συμμετοχή με 15 μέλη, στην 6η Πανελλαδική Άσκηση Επικοινωνιών Έκτακτης Ανάγκης  « ΕΡΜΗΣ- 2010» η οποία πραγματοποιήθηκε την 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2010.  Η πραγματοποίηση της άσκησης «ΕΡΜΗΣ 2010»  έχει ως σκοπό την αξιολόγηση των κινητών επιχειρησιακών σταθμών της Ε.Ο.Δ. και των δυνατοτήτων τους ως προς τη συνεργασία τους  με τους φορείς που εμπλέκονται σε περιπτώσεις αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης πάνω σε θέματα τηλεπικοινωνιακών επαφών.  Η δοκιμασία και εξάσκηση σε εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας αυξάνει την επιχειρησιακή ικανότητα όλων των φορέων, πέραν των υπαρχόντων σχεδίων και καλλιεργεί την αποτελεσματική συνεργασία αυτών. Στην άσκηση συμμετείχαν:  Ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Υ.Ε.Ν. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.),το Ολυμπία Ράδιο, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γ.Γ.Π.Π., η εν πλω φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, σταθμοί Κ.Ε.Π. της Πολεμικής Αεροπορίας, το Τάγμα Διαβιβάσεων του Γ.Ε.Σ. και όλα τα Παραρτήματα της Ε.Ο.Δ. ανά την Ελλάδα.
4. Συμμετοχή με 6 μέλη, στην 1η Διημερίδα Διασωστικών Αποστολών Εξωτερικού, η οποία  πραγματοποιήθηκε  στο εκπαιδευτικό κέντρο του Ε.Σ.Ε.Π.Α. στα Ριζώματα Ημαθίας την 15 & 16/05/2010. Αναλύθηκαν οι μέχρι τώρα διεθνείς αποστολές της Ε.Ο.Δ. στο εξωτερικό, τα προβλήματα που προέκυψαν και μέσα από τη θεματολογία που αναπτύχθηκε, όλοι οι συμμετέχοντες αποκόμισαν ξεκάθαρη αντίληψη του τρόπου με τον οποίο διεξάγονται οι διασωστικές αποστολές σε διεθνές επίπεδο, τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί η Ε.Ο.Δ. και το πώς ενσωματώνεται στο διεθνή μηχανισμό αρωγής του Ο.Η.Ε.
5. Συμμετοχή και αποφοίτηση 6 μελών, στο Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης Σ.Ε.Θ.Ε. της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, από την 27/09-01/10/2010. Σκοπός του Σχολείου είναι η παροχή στους εκπαιδευόμενους θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στη θαλάσσια επιβίωση. Δύσκολη, χρήσιμη, αναγκαία αλλά κυρίως σωτήρια εκπαίδευση, προκειμένου αυτός που θα βρεθεί στη θάλασσα να καταφέρει να επιβιώσει μέχρι να τον προσεγγίσουν τα μέσα διάσωσης.
6. Συμμετοχή και αποφοίτηση 4 μελών, στο HELO DUNKER - Σχολείο διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στην βάση ελικοπτέρων στο Κοτρώνι. Εκεί ο εκπαιδευόμενος απαντά μόνος του στο ερώτημα: αν πνίγομαι σε μία θερμαινόμενη πισίνα επειδή φοράω μόνο μια φόρμα και δεν μπορώ να κολυμπήσω 200 μέτρα, τότε σε φουρτουνιασμένη και παγωμένη θάλασσα νύχτα, τι θα κάνω? Σε ένα ελικόπτερο που βρίσκεται σε αυτοπεριστροφή, σε χρόνο που δεν το περιμένεις και με την αδρεναλίνη στα κόκκινα δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι είναι ανέφικτο! Κι όμως οι εκπαιδευτές του Πολεμικού Ναυτικού έχουν άλλη γνώμη…
Το «ρητό» του Παραρτήματος μετά τις συνεχείς εμπειρίες των μελών στα σχολεία εκπαίδευσης μας είναι το εξής: Ότι κάνω να το κάνω σωστά και με ασφάλεια. Αν δεν μπορώ να το κάνω σωστά τότε δεν αξίζει να το κάνω.  Αν όμως δεν μπορώ να το κάνω με ασφάλεια τότε δεν πρέπει να το κάνω!
β) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
1. Συμμετοχή με το σύνολο σχεδόν των μελών μας με 3 ιδιωτικά μας οχήματα, στην πυρκαγιά της 21-22/07/2010 στον Κέδρο – Σάμου, για παροχή πρώτων βοηθειών και διάσωσης αν παρουσιαζόταν ανάγκη.
2. Συμμετοχή με το σύνολο σχεδόν των μελών μας με 2 ιδιωτικά μας οχήματα, στην πυρκαγιά της 29-30/07/2010 στο Κοκκάρι – Σάμου, για παροχή πρώτων βοηθειών και διάσωσης αν παρουσιαζόταν ανάγκη.
3. Συμμετοχή με το σύνολο σχεδόν των μελών μας με 5 ιδιωτικά μας οχήματα, στην πυρκαγιά της 02-03/08/2010 στον Μαραθόκαμπο και στην περιοχή «Κακοπέρατο», για παροχή πρώτων βοηθειών και διάσωσης αν παρουσιαζόταν ανάγκη. Συμμετοχή στην εκκένωση ξενοδοχείων μετά την κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
4. Επιτυχής επιχείρηση απεγκλωβισμού & διάσωσης 3 λαθρομεταναστών σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή του ακρωτηρίου «Πράσο», σε συνεργασία με άνδρες των σκαφών του Λιμεναρχείου Σάμου και της Frontex.
5. Επιτυχής επιχείρηση απεγκλωβισμού & διάσωσης 4 λαθρομεταναστών στην απόκρημνη βραχώδη περιοχή «Μελισσόβραχα», σε συνεργασία με άνδρες των σκαφών του Λιμεναρχείου Σάμου και της Frontex.
Να σημειώσουμε πως μπορείτε να ενημερώνεστε για την ΕΟΔ ΣΑΜΟΥ από μια πολύ καλή ιστοσελίδα που έχει κατασκευαστεί και η διεύθυνσή της είναι www.eodsamos.gr\


Αρχειοθήκη ιστολογίου