Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Πρόγραμμα Εορτασμού της 100ης Επετείου Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 θα εορτασθεί η 100η Επέτειος της Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα. Στα πλαίσια του εορτασμού θα γίνουν οι ακόλουθες εκδηλώσεις :


Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012:
Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι της δύσεως του ηλίου και φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων του Νομού, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες σε όλο το νησί.
Στην πόλη της Σάμου:
Ώρα 08:00 : Μετάδοση εμβατηρίων, από τη μεγαφωνική συσκευή του Στρατού και χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ιερών Ναών της πόλης.
Ώρα 08:30 : Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα με μέριμνα της 79 ΑΔΤΕ.
Ώρα 10:30 : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου.
(Πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό στις 10:25)
Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον καθηγητή κ. Γεώργιο Αγγελινάρα.
Θα ακολουθήσει αποκαλυπτήρια μνημειακής στήλης από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.
Ώρα 11:15 : Επιμνημόσυνη Δέηση στον Αδριάντα του Θεμιστοκλή Σοφούλη και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Βουλευτή Σάμου, Aντιπεριφερειάρχη Σάμου, Διοικητή 79 ΑΔΤΕ, Δήμαρχο Σάμου, Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, Λιμενάρχη Σάμου, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών, Πρόεδρο Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών, Εκπρόσωπο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εαμικής Αντίστασης, Εκπρόσωπο Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Εκπρόσωπο ΠΕΑΕΑ.
Θα επακολουθήσει ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ένδοξων νεκρών και ο Εθνικός
Ύμνος.
Ώρα 11:40 : Παρέλαση επί της παραλιακής λεωφόρου Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Λυκείου Ελληνίδων, Χορευτικών συγκροτημάτων και Τμημάτων Στρατού. Θα παρελάσουν επίσης αντιπροσωπείες Γυμνασίων και Λυκείων από όλη τη Σάμο.
Ώρα 12:30 : Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων Σάμου επί της παραλιακής λεωφόρου.
Ώρα 17:15 : Υποστολή Σημαίας με μέριμνα της 79 ΑΔΤΕ.
Ώρα 19:00: Στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου ο κ. Εμμ. Βαρβούνης θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα «Ενώσεως Διδάγματα». Ιστορικά τραγούδια της Σάμου από την χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ». Θα ακολουθήσει προβολή ντοκυμαντέρ με θέμα « Η απελευθέρωση της Σάμου» . Δεξίωση.

πηγή: http://www.radiocafe.gr

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου