Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Αφιέρωμα στο Ireon Music Festival 2011- DAY 2- Τι θα ακούσουμε;

IREON MUSIC FESTIVAL 2011
ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ- 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΤΙΜΗ: 10 Ευρώ

βιογραφικά

ΜΥΡΩΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

Ο Μύρωνας Στρατής είναι ένας νέος τραγουδιστής στο χώρο της Ελληνικής Pop-Rock σκηνής. Το 1997 άρχισε να παίζει κιθάρα σε ερασιτεχνικές μπάντες. Από το 2000 ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά κιθάρα και να δισκογραφεί με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες στους οποίους συγκαταλέγονται ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Στάθης Δρογώσης, η Ευριδίκη, ο Δημήτρης Κοργιαλάς, ο Μάνος Ξυδούς, οι Όναρ, οι Οnirama, καθώς και ο Μανώλης Φάμελλος με τον οποίο συνεργαζεται δισκογραφικά.Το 2006 ο Μύρωνας Στρατής έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης όπου και κατέκτησε την τρίτη θέση με το τραγούδι "Τι Ζητάς" που συνέθεσε και ενορχήστρωσε ο ίδιος. Το 2007 ακολούθησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Ιστός" που περιέχει 12 τραγούδια και του οποίου την παραγωγή ανέλαβε ο Μανώλης Φάμελλος. Στις 24/02/2009 κυκλοφόρησε το δεύτερο album του με τίτλο "Τωρα είναι αλλιώς" το οποίο περιέχει επείσης 12 τραγούδια τα οποία έγραψε ο ίδιος.  Το 2011 έρχεται νέα δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Άλλος κόσμος»
Το cd περιλαμβάνει 12 νέα τραγούδια σε μουσική και στίχους δικούς του με τη συμμετοχή του Νίκου Μωραΐτη και της Μαίρης Συνατσάκη. Ο Μύρωνας πιστός στα μουσικά μονοπάτια που ακολουθεί, δημιουργεί ποπ-ροκ κιθαριστικά τραγούδια, με φρέσκο και έντονα ηλεκτρικό ήχο αλλά και μπαλάντες με πολύ συναίσθημα.Το τραγούδι που έχει ήδη ξεχωρίσει από το άλμπουμ είναι το «180 μοίρες», το οποίο οπτικοποιήθηκε πρόσφατα από τους Δημήτρη Πλατανιά και Γιάννη Παπαδάκο. Ένα πρωτότυπο videoclip που εκτυλίσσεται στον αληθινό κόσμο αλλά και σε αυτόν των κόμικ.




maNga
Οι maNga είναι μία εναλλακτική, χιπ-χοπ ροκ μπάντα από τη Τουρκία με ανατολικά και ηλεκτρονικά στοιχεία και επιρροές. Το 2009 κέρδισαν το βραβείο Best European Act από το ευρωπαϊκό MTV. Αντιπροσώπευσαν τη Τουρκία στο διαγωνισμό της Eurovision το 2010 με το κομμάτι ‘’ we could be the same’’ και κέρδισαν τη 2η θέση. Αυτή τη στιγμή θεωρούνται το κορυφαίο όνομα στη γείτονα χώρα, ενώ παράλληλα αρχίζουν και ξεδιπλώνουν μία πολλά υποσχόμενη διεθνή καριέρα με το νέο τους single ''fly to stay alive''. Οι maNga ποτέ δεν έκρυψαν την αγάπη τους για το Ireon festival και τη Σάμο, καθώς έχουν παρευρεθεί στο Ηραίον ως θεατές το 2009 και το 2010. Εμφανίζονται αφιλοκερδώς κάτι που τους τιμάει ιδιαίτερα.




Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου