Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Ανάδειξη της Σάμου στην τελική έκθεση συμμετοχής για το θεσμό της Ευρωπαϊκής Κινητικότητας


Η Σάμος ήταν μια από τις τρεις, σε σύνολο 1.873 Ευρωπαϊκών πόλεων, στις οποίες έγινε ειδική αναφορά στη τελική έκθεση συμμετοχής του θεσμού της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας για το 2015. Ήταν η πρώτη φορά που η Σάμος συμμετείχε στο θεσμό αυτό. Η μνεία στη Σάμο συγκεκριμένα αναφέρει:

"Τοπικοί ακτιβιστές ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα επικαιρότητας, όπως στη περίπτωση της Σάμου στην Ελλάδα και το προσφυγικό ζήτημα. Ο Δήμος της Σάμου, που βρίσκεται κοντά στα τουρκικά σύνορα και είναι ένα από τα σημεία εισόδου για μετανάστες στην Ελλάδα, διοργάνωσε μια σκυταλοδρομία Αγάπης που ξεκίνησε  από την κεντρική πλατεία της πόλης και κατέληξε  στο προσφυγικό καταυλισμό, όπου εθελοντές πρόσφεραν δωρεάν γάλα και φαγητό στους πρόσφυγες. Η πόλη κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των προσφύγων στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας και να δώσει χαρά στα παιδιά που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη Συρία."

Ο Δήμος Σάμου ευχαριστεί όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους στο θεσμό της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας που, με πλήθος δράσεων σε όλο το νησί, στέφθηκε με επιτυχία. Όλοι μαζί καταφέραμε να αναδείξουμε με ευαισθησία, δημιουργικότητα και αλληλεγγύη το μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων και να υπενθυμίσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο τις ευθύνες της μεγάλης Ευρωπαϊκής Οικογένειας προς τους κατατρεγμένους ανθρώπους που αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μακριά από τα δεινά του πολέμου.

Εκ του Δήμου Σάμου

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου