Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Με επιτυχία η μεγάλη εθελοντική δράση καθαρισμού ακτών από συλλόγους και φορείς της Σάμου


Χάρις τη μεγάλη προσέλευση εθελοντών, ο παράκτιος καθαρισμός του ακρωτηρίου Κότσικα επεκτάθηκε και στη γύρο ακτογραμμή έως και το Γαλάζιο.

Η εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 27/03/16 και συμμετείχαν περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες της Σάμου, περίοικοι, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, η Ιερά Μητρόπολη Σάμου Ικαρίας και Κορσεών, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σάμου, το Λιμεναρχείο Σάμου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Σάμου, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας – Αρχιπέλαγος, οι Εθελοντικές Ομάδες Δασοπυρόσβεσης Σαμίων ,Βαθέος και Παλαιοκάστρου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - παράρτημα Σάμου, η Ολλανδική οργάνωση Boat Refugee Foundation, ο Δήμος Σάμου και η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.


Σε οκτώ ώρες οι εθελοντές κατάφεραν να αποκαταστήσουν το φυσικό κάλλος των ακτών όπου έδρασαν, μαζεύοντας πληθώρα σωσιβίων, πλαστικών απορριμμάτων και ξεθάβοντας μεγάλο αριθμό βαρκών.


Τα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν σε δύο σημεία και η από εκεί αποκομιδή τους θα γίνει με φορτηγά τις επόμενες μέρες. Επίσης δυο γεμάτες δεκάμετρες πλαστικές βάρκες ρυμουλκήθηκαν και ξεφορτώθηκαν στο λιμάνι Μαλαγαρίου. 


Η μετάβαση των εθελοντών προς και από τις παραλίες έγινε με τα σκάφη ΓΟΡΓΩ και Rescue 5.


Η δράση είναι η πρώτη σε μια σειρά εθελοντικών καθαρισμών βυθού και παραλιών, που θα πραγματοποιηθούν κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο με στόχο την αποφόρτιση της ακτογραμμής από τα συσσωρευμένα πλαστικά απορρίμματα και την αποκατάσταση της στα επίπεδα του 2014.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου