Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ο Δήμος Σάμου για την Δημοτική Συγκοινωνία


ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Δημοτική Συγκοινωνία που έχει ευρεία αποδοχή στην Σαμιακή Κοινωνία, συνεχίζεται απρόσκοπτα, καλύπτοντας την βασική κοινωνική ανάγκη της πρόσβασης για όλους.
Η Επιτροπή  του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 με την υπ αρ. 1/2017 Απόφασή της (ΑΔΑ:ΩΖΓ1ΟΡ1Ι-ΜΞΣ), απέρριψε ομόφωνα τους ισχυρισμούς του  αντιδίκου του Δήμου ήτοι  του  Σωματείου Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών ΤΑΧΙ Σάμου, βάσει του παρακάτω  σκεπτικού:
          «Κατ αρχήν δεν υφίστατο άμεσο και προσωπικό συμφέρον , δηλαδή συνδέον απευθείας το ανωτέρω Σωματείο με την , από την απόφαση του Δήμου Σάμου, επικληθείσα βλάβη , δεδομένου ότι η απόφαση αυτή  σε καμιά περίπτωση δεν είχε ως  άμεσο αποδέκτη το Σωματείο και επομένως η προσβαλλόμενη απόφαση είναι μη νόμιμη γιατί δεν απέρριψε την ειδική προσφυγή του Σωματείου ως απαράδεκτη.

Με την υπ αριθμ 14/31.1.2017 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου , χαρακτηρίζεται ως αστική  η  περιοχή που προσδιορίζεται στην ενσωματωμένη απόφαση 294/2016 του Δήμου Σάμου και συγκεκριμένα  μεταξύ άλλων (όπως αναφέρεται σε αυτήν) της περιοχής Σαμίων που περιλαμβάνει έκταση της Δ.Κ Σαμίων μαζί με την Δ.Κ Βαθέος και Τ.Κ Παλαιοκάστρου 10.334,508 m2(10,33km2)».


Κατόπιν των ανωτέρω δεν έχει έρεισμα στο νόμο η αιτιολογία της προσβαλλόμενης απόφασης και πρέπει για τον λόγο αυτό να ακυρωθεί , ενώ παρέλκει ως άνευ αντικειμένου η εξέταση των λοιπών λόγων της υπό κρίση προσφυγής».
                                                                                               

Εκ του Δήμου Σάμου


Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου