Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ

     
                                                   

 ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΕΤΟΥΣ 2017

Ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά είτε μέσω των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) ΟΑΕΔ, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), είτε από οποιοδήποτε άλλο χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης.
Για τους δικαιούχους που θα υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση μέσω των ΚΠΑ ΟΑΕΔ, η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 08:00 και λήγει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 15:00.
Για τους δικαιούχους που θα υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση μέσω των ΚΕΠ, η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και λήγει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 15:00.

Για τους δικαιούχους που θα υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση από οποιαδήποτε άλλο χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης, η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 08:00 και λήγει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 23:59
Η παραλαβή των δικαιολογητικών (όπου αυτά απαιτούνται) από τα ΚΠΑ ΟΑΕΔ θα ολοκληρωθεί την επομένη ημέρα, δηλαδή την 1η Δεκεμβρίου2017.                                                                                Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι  εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών:Οικοδόμοι,λατόμοι,ασβεστοποιοί,πλινθοποιοί,αγγειοπλάστες,δασεργάτες,ρητινοσυλλέκτες,καπνεργάτες, μουσικοί μέλη                                                                                     των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών- γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου – κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.
Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και -για τους πολίτες τρίτων χωρών- στην άδεια διαμονής, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και του Υπουργείου Εσωτερικών αντίστοιχα.
Με εξαίρεση τους απασχολούμενους στον οικοδομικό κλάδο, οι λοιπές κατηγορίες δεν δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα εάν πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης κατά την περίοδο από 10/9/2017 έως 30/11/2017.
Πληροφορίες σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος  και τα δικαιολογητικά είναι αναρτημένες  το διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού www.oaed.gr, στα κατά τόπους Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ, καθώς και στα ΚΕΠ
                                                                   Από την Δ/νση ΚΕΠ

                                      



                                                         

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου