Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Βραβείο «Προστατευόμενες Περιοχές» στον Δήμο Σάμου | Διαγωνιστικό τμήμα Διεθνής Έκθεσης VERDE TEC


                                        
Στον  Δήμο Σάμου απονέμεται το Βραβείο «Προστατευόμενες  Περιοχές» στα πλαίσια του διαγωνιστικού τμήματος της Διεθνής Έκθεσης  VERDE TEC, που συνδιοργανώνεται  με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.  Η βράβευση αφορά το ενταγμένο από τη  δημοτική αρχή έργο «Δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στη Σάμο» προϋπολογισμού ύψους  435.568,00€  που θα καταλαμβάνει έκταση 90.000 m2 και θα αποτελείται από 36 ιχθυοκοιτίδες.

Σκοπός  είναι η ανάπτυξη δικτύου καταδυτικών διαδρομών, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και την εξέλιξη του βιώσιμου Τουρισμού.

Η απονομή  των βραβείων πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 2 Μαρτίου στο Μεσογειακό Κέντρο της Παιανίας παρουσία , του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη και πολλών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Η συμμετοχή του Δήμου, εντυπωσίασε για την πρωτοτυπία του έργου, τους εκθέτες και τους επισκέπτες της έκθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βράβευση της βέλτιστης αυτής πρακτικής έγινε με την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των βραβείων.
Ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος τόνισε την σημαντικότητα της  παρέμβασης αυτής που υλοποιεί τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο επιστημονικό προσωπικό του Δήμου.

Την παρουσίαση του έργου έκαναν η  Αναπληρώτρια Προϊσταμένη   Διεύθυνσης   Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής κ. Αγγέλα Καζάκου και η Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης  κ. Έλενα Χουσνή.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου