Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο ''Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας στη Σάμο!''




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο«Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας στη Σάμο!»που διοργάνωσε η  Δ/νση  Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου,σε συνεργασία με τoWWF Ελλάς και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, στις 21 και 22 Μαΐου 2018, στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Δήμου Σάμου στο Πυθαγόρειο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επισκέφτηκαν κατά τις πρωινές ώρες συνολικά 237 μαθητές, από επτά (7) σχολικές μονάδες του νησιού. Συγκεκριμένα από το 2ο  Δημοτικό Σχολείο Σάμου, το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος, το Δημοτικό Σχολείο Πυθαγορείου, το Δημοτικό Σχολείο Κοκκαρίου, το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου, το 3ο Νηπιαγωγείο Σάμου και  το Νηπιαγωγείο Χώρας.
Την έκθεση επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά κατά τις απογευματινές ώρες λειτουργίας.

Όσοι βρέθηκαν στην έκθεση, είχαν  την ευκαιρία να παίξουν, να μάθουν αλλά και να συνομιλήσουν με την ομάδα του WWF, για τη διατροφή μας, “μαγειρεύοντας” μια διαφορετική συνταγή για την προστασία της υγείας μας αλλά και του πλανήτη.

Έγιναν βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και πρακτικές συμβουλές προς γονείς για μία πιο υγιεινή και υπεύθυνη διατροφή, που είχε ως στόχο να αποκαλύψει πώς μπορούμε μέσα από το πιάτο μας να προστατέψουμε και τον πλανήτη. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και το γραφείο της Λέσχης στη Σάμο, με τους ExecutiveChef Ευάγγελο Μπιλιμπά, Ασλάνη Παντερλή και τη Chef Φωτεινή Φουρτούνη, οι οποίοι μαγείρεψαν και παρουσίασαν στα παιδιά πολύχρωμες θρεπτικές και υγιεινές συνταγές που έγιναν ανάρπαστες.

Επίσης ευχαριστούμε τα στελέχη του ΣΕΟΤ.Τ Καρλοβασίων Σάμου, τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σάμου, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν εθελοντικά στο πρόγραμμα, διότι πραγματικά ήταν η ψυχή της δράσης αυτής.
Τέλος ευχαριστούμε την  HellenicSeaWays για την ευγενική της χορηγία, όσο αφορά την ακτοπλοϊκή μεταφορά των εκπροσώπων του WWF Ελλάς και της κινητής έκθεσης.


Από τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και
Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου