Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Τα σημεία κλειδιά του νέου νομοσχεδίου


Κατατέθηκε στη Βουλή, από τον υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννη Ραγκούση, το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για την αλλαγή του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πλέον η όλη διαδικασία πρόσληψης θα 'περνάει' ολοκληρωτικά από τον ΑΣΕΠ ακόμα και για περιπτώσεις όπως τράπεζες (στις οποίες συμμέτεχει ενεργά το δημόσιο) και  εκκλησιαστικά ιδρύματα. Να σημειώσουμε ότι ανακαλούνται οι προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων που εκδόθηκαν μετά την 4η Οκτωβρίου, με ματαίωση των σχετικών διαδικασιών.

Τα σημεία κλειδιά του νέου νομοσχεδίου είναι τα εξής:

-Η συνέντευξη θα ισχύει μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις πρόσληψης ειδικού επιστημονικού προσωπικού (π.χ. προσωπικό στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας).


-Ο βαθμός πτυχίου πολλαπλασιάζεται επί το 110.

-Το διδακτορικό αντιστοιχεί πλέον σε 400 μόρια ενώ το μεταπτυχιακό σε 200. Εφόσον υπάρχει δεύτερο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό προσμετράτε με επιπλέον 30%.

-Η εμπειρία θα υπολογίζεται με 7 μόρια ανά μήνα (έως 60 μήνες).


-Το 50% των θέσεων που θα προκηρύσσονται θα είναι χωρίς εμπειρία .

-Η βαθμολογία του Τεστ Δεξιοτήτων πολλαπλασιάζεται επί το 3 και διατηρείται για 10 χρόνια.

-Συστήνεται ειδική επιτροπή για τη διαμόρφωση του πρώτου κώδικα προσλήψεων ώστε διαμορφωθεί ένα απλοποιημένο κείμενο για τις διαδικασίες πρόσληψης του προσωπικού στο Δημόσιο.

Όσον αφορά τους συμβασιούχους (έργου και ορισμένου χρόνου) των οποίων η σύμβαση έληγε άμεσα, αυτή θα ανανεωθεί μέχρι και τις 30/4/2010. Προσοχή όμως, αυτό ισχύει μόνο για υπηρεσίες που στελεχώνονται από συμβασιούχους σε ποσοστό άνω του 50%, όπως για παράδειγμα σε αρκέτα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Σημαντικό σημείο επίσης είναι και η ανανέωση όλων των συμβάσεων μέχρι 31/12/2011 εφόσον είναι σε εξέλιξη για τις θέσεις αυτές προκήρυξη του ΑΣΕΠ για μόνιμο προσωπικό. Οι συμβασιούχοι σε βρεφονηπιακούς σταθμούς θα απασχολούνται εκεί για όσο διαρκεί το σχολικό έτος.

Όσον αφορά τις προσλήψεις νέων συμβασιούχων μερικά σημεία κλειδιά που αφορά τη μοριοδότηση είναι ο  χρόνος εμπειρίας όπου οι πρώτοι 4 μήνες μοριοδοτούνται με 200 μόρια, και ο κάθε επόμενος μήνας με 75. Επίσης για τις οικογένειες με ένα γονέα, ο  γονέας θα έχει 50 μόρια για κάθε τέκνο και από 50 μόρια το κάθε μέλος οικογένειας. Το υπουργείο επίσης κάνει πράξη αυτό που είχε εξαγγήλει εδώ και καιρό και έτσι καταργείται η προσαύξηση του 50% της εμπειρίας (αφορά ΚΑΙ την απόκτηση εργασιακής εμπειρία μέσω stage).

πηγές: http://www.zhteitai.gr/ και http://www.in.gr/

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου