Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ- ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 'ΦΑΡΟΣ'

Το Κέντρο Πρόληψης & Αγωγής Υγείας Νομού Σάμου 'Φάρος', ένα από τα 71 Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, (Ψυχολόγους και Κοινωνιολόγους) (5 στελέχη) είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία υλοποιεί δράσεις πρόληψης στο δύσκολο και ευαίσθητο χώρο της χρησης εξαρτησιογόνων ουσιών από το 2000 στα νησιά μας, Σάμο Ικαρία και Φούρνους. Ο 'Φάρος' αριθμεί περί τα 40 μέλη/φορείς, μεταξύ των οποίων είναι όλοι οι Δήμοι,η Νομαρχία, η ΤΕΔΚ, η Ιερά Μητρόπολη του νομού μας, και ένας σημαντικός αριθμός επαγγελματικών συλλόγων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων καθώς και πολιτιστικών και γυναικείων συλλόγων.
 
Οι υπηρεσίες του 'Φάρου' ξεπερνούν τα στενά όρια της Πρόληψης των εξαρτήσεων και καλύπτουν μια πληθώρα ψυχοκοινωνικών αναγκών, με προγράμματα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και στήριξης της ελληνικής οικογένειας, του σχολείου και των νέων αλλά και με δράσεις στην ευρύτερη κοινότητα.
 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26 ΙΟΥΝΙΟΥ) ο 'Φάρος' θα βρίσκεται εδώ σε μια εκδήλωση που ξεκινά από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πρόληψης με έναν 'Αγώνα Δρόμου - Διαδρομή Ζωής' που θα καταλήγει στην Πλατεία Πυθαγόρα με μουσική συναυλία σαμιακού συγκροτήματος αλλα και του Σουηδικού Tetra (Remix Folklore κομματιών από Ελλάδα, Αϊτή, Καζακσταν και Σουηδία) καθώς και με μικρό θεατρικό από παιδιά χωριού της Σάμου. Το μήνυμα αυτής της συμβολικής διαδρομής υγείας ... 'ας τρέξουμε όλοι μαζι για να μην τρέχουμε ένας ένας... ' 
* Για την Πρόληψη 'τρέξιμο' σημαίνει ενεργοποίηση, σχέση, στάση ζωής. Σε αυτό το τρέξιμο είμαστε όλοι μαζί!!!
 
Σε αυτά τα 10 έτη λειτουργίας του 'Φάρου' περισσότεροι απο 600 γονείς έχουν συμμετάσχει σε σεμινάρια γονέων διάρκειας περίπου 3 μηνών, περισσότεροι από 800 γονείς έχουν συμμετάσχει σε ανοιχτές συναντήσεις, ομιλίες, ημερίδες, περισσότεροι από 650 έφηβοι και παιδιά έχουν συμμετάσχει σε ομάδες εφήβων και περίπου 650 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων παρακολούθησαν σεμινάρια ευαισθητοποίησης στην Πρόληψη... οι δράσεις και το έργο του 'Φάρου' συνεχίζονται με τη συμμετοχή και την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας σε Σάμο, Ικαρία & Φούρνους. Φέτος δημιουργήθηκε και ο Συμβουλευτικός Σταθμός της Σχολής Θετικών Επιστημών στο Καρλόβασι μία αρχή περαιτέρω συνεργασίας με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα του νησιού μας... και συνεχίζουμε!!!
 
Σας περιμένουμε στην γιορτή μας,
Ας 'τρέξουμε όλοι μαζί λοιπόν'!!!
 
Χαράλαμπος Γεννιάς
Κοινωνιολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π Ν.Σάμου 'Φάρος'

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου