Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ...ΤΗΓΑΝΙΟΥ- HANG PAN

Το Hang Pan είναι ένα σφυρήλατο μεταλλικό γλυπτό που, λόγω του ιδιότυπου τρόπου κατασκευής του, δίνει τη δυνατότητα στο μουσικό να δημιουργήσει διάφορες μελωδίες. Παίζεται κυρίως με τα χέρια. Η  λέξη «Hang» σημαίνει «χέρι» στην τοπική διάλεκτο της Βέρνης.
Αποτελεί  ένα όργανο που παράγει μοναδικό ήχο, μοναδική ατμόσφαιρα ενώ ταυτόχρονα εξωτερικεύει περίπλοκους ρυθμούς ανάλογα βέβαια με τη τεχνική κατάρτιση του καλλιτέχνη.  Το σχήμα του ιδιότροπο και αλλόκοτο,  θυμίζει κάτι από ιπτάμενο δίσκο μέχρι ή ένα κινέζικο τηγάνι , ενώ πολλοί είναι αυτοί θεωρούν ότι  οι ήχοι του αποτελούν μια αστείρευτη πηγή μαγνητικής ενέργειας.
Σας παρουσιάζουμε έναν πολύ  διάσημο καλλιτέχνη του είδους, τον Davide Swarup που αν και γεννημένος στην Ιταλία ζεί στο Άμστερνταμ παρέα με το αγαπημένο του μουσικό όργανο. Ανεπιφύλακτα  είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς του δρόμου. 
(Ευχαριστώ την Ελένη που μου έδωσε την ώθηση να ψάξω μερικά πράγματα για τη συγκεκριμένη μουσική...)http://www.myspace.com/davideswarup 
(Η σελίδα του Davide Swarup στο myspace music)Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου