Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Από την Ικαρία...τα ρούχα του Βασιλιά



Μετά από μια πολύ επιτυχημένη περιοδεία με τα «Ρούχα του Βασιλιά» του Γιάννη Καλατζόπουλου (διασκευή από τα «Καινούρια Ρούχα του Αυτοκράτορα» του Χ. Κ. Άντερσεν) σε 7 χωριά (9 παραστάσεις συνολικά) της Ικαρίας η Θεατρική Ομάδα DUENDE πάει στη Σάμο.

Η παράσταση θα δοθεί στην κλιματιζόμενη αίθουσα της Λέσχης Ερασιτεχνών το Σάββατο 23/6/2012 στις 8 μμ και το εγχείρημα στηρίζει η Θεατρική Ομάδα Σάμου.

Το έργο είναι ένα μουσικό παραμύθι για μικρούς και … έξυπνους μεγάλους όπως σημειώνει και ο συγγραφέας στην εισαγωγή. 
Γράφτηκε στην εποχή δικτατορίας και έχει ανέβει πάμπολλες φορές από ελληνικούς θιάσους και με σπουδαίους συντελεστές. Στο αντιδικτατορικό πνεύμα του Γ. Καλατζόπουλου, η θεατρική ομάδα DUENDE πρόσθεσε τις δικές της αντιμνημονιακές πινελιές.
Το έργο είναι μια σπαρταριστή κωμωδία αλλά ταυτόχρονα και μια ανελέητη κριτική της υποκρισίας, της απληστίας και του αυταρχισμού.
Να μην ξεχάσουμε να υπογραμμίσουμε ότι η παράσταση για να πετύχει απαιτείται το κοινό (παιδιά και μεγάλοι) να αναλάβουν ενεργό ρόλο-έκπληξη… 
Η Θεατρική Ομάδα DUENDE είναι ομάδα ερασιτεχνών που λειτουργεί συνεχώς τα τελευταία 10 χρόνια στην Ικαρία, παρουσιάζοντας στο κοινό του νησιού (και όχι μόνο) θεατρικές παραστάσεις από το ευρωπαϊκό ρεπερτόριο. Τα «Ρούχα του Βασιλιά» προέκυψαν μετά από απαίτηση πολλών συμπατριωτών μας (κυρίως μανάδων) για παιδική παράσταση. Ωστόσο, το συγκεκριμένο έργο απευθύνεται το ίδιο σε μεγάλους όσο και σε μικρούς θεατές. 
Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας είναι στην κρίση σας… 

(συντελεστές)

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου