Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εθελοντικός καθαρισμός του βυθού και της παραλίας του Ποσειδωνίου




Μετά από πρόσκληση που έλαβε ο  Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Ποσειδωνίου, ο Άγιος Νικόλαος,  τη Κυριακή 02/06/13 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εθελοντικός καθαρισμός του βυθού και της παραλίας του Ποσειδωνίου.
Από νωρίς το πρωί μέλη του εξωραϊστικού συλλόγου και κάτοικοι του Ποσειδωνίου καθάρισαν και έστρωσαν την ακτή του οικισμού.  Στις 10:00πμ οι αυτοδύτες και μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Σάμου συγκεντρώθηκαν στη προκυμαία όπου έθεσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες της δράσης δεδομένου του αντίξοου ισχυρού ανέμου και της περιορισμένης στα 3m ορατότητας στο βυθό.

Μικροί εθελοντές του παιδικού σταθμού το Χαμόγελο, μαζί με τους γονείς τους και τις δασκάλες τους, αψήφησαν το κακό καιρό και ήρθαν να συνδράμουν  στο καθαρισμό.
Πριν πέσουν οι αυτοδύτες στη θάλασσα, τα υλικά της αυτόνομης κατάδυσης και του υποβρύχιου καθαρισμού παρουσίασε στα ενθουσιασμένα παιδιά ο πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, κ. Αλέξανδρος Μαλαγάρης.  Πολύ συγκινητικοί ήταν οι έπαινοι που απένειμαν τα μικρά παιδιά σε κάθε ένα εθελοντή προσωπικά για τη συμμετοχή του στον Σ.Α.Σ. και για το έργο που προσφέρει στο τόπο μας.

10 αυτοδύτες κάλυψαν σε 1 ώρα το κόλπο και ανέσυραν 15 μεγάλους διάτρητους σάκους με πεταμένο εξοπλισμό ψαρέματος, γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια, πιάτα, κουτάκια αναψυκτικών και μπύρας και μεγάλο αριθμό από πλαστικές σακούλες.
Ένας μεγάλος πλαστικός σωλήνας και 4 ρόδες ολοκλήρωσαν τη ‘ψαριά’ των αυτοδυτών.
Σε όλη τη διάρκεια του καθαρισμού η ομάδα επιφανείας αποτελούμενη από τους ερασιτέχνες αλιείς με τη βάρκα του κ. Ηρακλή Κατσούλη, δούλεψε ακούραστα μαζεύοντας τους διάτρητους σάκους που έρχονταν στη επιφάνεια και συνέβαλε τα μέγιστα στην ασφάλεια των αυτοδυτών.

Την υποβρύχια εθελοντική δράση υποστήριξε υλικοτεχνικά η σχολή καταδύσεων Aegean Scuba.

Κοινή διαπίστωση είναι πως μετά τους δυο καθαρισμούς του βυθού του Ποσειδωνίου το 2010 και το 2012 ο βυθός είναι πολύ καθαρός χωρίς πλαστικές βάρκες, μπαταρίες και τις άφθονες ρόδες που είχαν τότε αντιμετωπίσει οι εθελοντές. Παραμένει όμως το πρόβλημα των σκουπιδιών από τα σκάφη αναψυχής και τις βάρκες που χρησιμοποιούν τον κόλπο ως αγκυροβόλιο.

Παράλληλα με τη δράση στη θάλασσα αποψιλώθηκε και καθαρίστηκε το άλσος στην είσοδο του οικισμού αναδεικνύοντας έτσι και αυτό το πανέμορφο κομμάτι του Ποσειδωνίου.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου