Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Πρόγραμμα ΟΔΥΣΣΕΑΣ: Έναρξη μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού για μετανάστες



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο νομό Σάμου με 2 τμήματα επιπέδου Α1 στο Βαθύ και στο Καρλόβασι και με 1 τμημα επιπέδου Α2. Τα μαθήματα διεξάγονται στπ 2ο Γυμνάσιο Σάμου και στο ΕΠΑΛ Καρλοβάσου αντίστοιχα.

Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να καταθέτουν αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογιτικά ώστε να ενταχθούν σε νέα τμήματα. Για τη συμμετοχή απαιτείται η προσκόμιση φωτοτυπίας της 1ης σελίδας του διαβατηρίου και της άδειας διαμονής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στα ΚΕΠ Σάμου, Πυθαγορείου, Καρλοβασίων και Μαραθοκάμπου ώστε να παραλαμβάνουν τις αιτήσεις. Διατίθεται και σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του δήμου.

Αιτήσεις θα κατατίθενται συμπληρωμένες τις ώρες λειτουργίας των ΚΕΠ Σάμου.
Επικοινωνία: 6985729196


Υπεύθυνη Εκπαίδευσης : Αργυρώ Κυριαζή, Φιλόλογος

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου