Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

4 Αυγούστου τα εγκαίνια | BORDERLINE ατομική έκθεση από Nevin Aladağ στο χώρο τέχνης Art Space Pythagorion


Ακολουθώντας την πορεία δύο επιτυχημένων εκθέσεων όπως αυτές των Harun Farocki το 2012 και των Slavs and Tatars το 2013, το κέντρο τέχνης Art Space Pythagorion παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι την ατομική έκθεση της καταξιωμένης καλλιτέχνιδος Nevin Aladağ.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου και τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Δευτέρα 4 Αυγούστου και ώρα 8 μμ, με την παρουσία της καλλιτέχνιδος και επιλεγμένων καλεσμένων από όλο τον κόσμο. Κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν μια σειρά δημόσιων συζητήσεων και παρουσιάσεων από διεθνείς επαγγελματίες της τέχνης και των κοινωνικών επιστημών, με θέμα το έργο της καλλιτέχνιδος και παρεμφερή κοινωνικοπολιτικά ζητημάτα. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθουν σύντομα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.
Κάτω απο τον τίτλο Borderline η έκθεση θα εστιάσει στην ιδιαίτερη τοποθεσία της Σάμου, μόλις οκτακόσια μέτρα μακριά από την γειτονική Τουρκία, στα σύνορα της Ευρώπης και της Ασίας. Μέσω βίντεο έργων, ηχητικών εγκαταστάσεων και παρεμβάσεων στον χώρο, θα ξανασυζητηθούν με νέα ματιά μια σειρά επίκαιρων ζητημάτων όπως η έννοια των συνόρων και η προσπέλαση τους, η πολιτισμική ταυτότητα και η έννοια της πατρίδας, η εγγύτητα και η απόσταση τα οποία είναι και το επίκεντρο του έργου της Aladağ.
Η Nevin Aladağ γεννήθηκε στο Van στην Τουρκία το 1972 και σπούδασε γλυπτική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου. Από το 2002 ζει και εργάζεται στον Βερολίνο. Το έργο της έχει παρουσιαστεί επανειλημμένα σε όλο τον κόσμο μέσω ατομικών και ομαδικών εκθέσεων σε καταξιωμένα ιδρύματα και μουσεία όπως: η Μπιενάλε της Sharjah , η Kunsthalle Basel, το MOT-Museum of Contemporary Art Tokyo; το Haus der Kunst, Munich; η Hayward Gallery, London; η XIV Biennale Internationale di Scultura, Carrara; η 11th Istanbul Biennial; η 8th Taipei Biennial, Taiwan; το Kunsthaus Zürich, Switzerland; η Kunsthalle Fridericianum, Kassel; Mathildenhöhe, Darmstadt; ARTER Vehbi Koc Foundation Istanbul and Museo Tamayo in Mexico City ανάμεσα σε άλλα.
Η Dr. Andrea Lukas είναι υπεύθυνη για την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ιδρύματος. Επιμελήτρια της έκεθεσης είναι
η Μαρίνα Φωκίδη.
Το κέντρο τέχνης Art Space Pythagorion είναι μια πρωτοβουλία του ιδρύματος Schwarz Foundation που στεγάζεται
στο Μόναχο.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου