Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

'Ο Λυκούργος' στο διεθνές φεστιβάλ Ειρήνης στα Δίδυμα- Φωτογραφίες


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου '' Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ''συμμετείχε σε διεθνές φεστιβάλ ΕΙΡΗΝΗΣ στα Δίδυμα της Τουρκίας από τις 24 έως τις 27/7/2014.Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αρχηγών της κάθε αποστολής στα γραφεία του Συλλόγου DAHOT DIDIM όπου μετά ακολούθησε φιλική έξοδος.



Στη συνάντηση αυτή καλώς όρισαν όλα τα κράτη μέλη και αφού τους χαρακτήρισαν Αγγέλους της Ειρήνης,τα ευχαρίστησαν  για την συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ για την Ειρήνη και την αδελφοσύνη μεταξύ των λαών. Στις 25/7 το πρωί οι αρχηγοί μαζί με εκπροσώπους των χορευτικών συγκροτημάτων επισκέφτηκαν τον Νομάρχη Ersin Emiroglu όπου έγινε ανταλλαγή δώρων.

Η κα. Ελένη Παντελούκα προσέφερε Σαμιώτικα κρασιά και ο κος Emiroglu ανταπέδωσε με τοπικά προιόντα.Ακολούθησε επίσκεψη στον Δήμαρχο των Διδύμων Ahmet Deniz Atabay όπου και εκεί δόθηκαν τα αντίστοιχα δώρα.Την ίδια μέρα ακολούθησε παρέλαση Ειρήνης στην Παραλιακή οδό των Διδύμων με τα εθνικά σύμβολα του κάθε κράτους,όπου παρέλασαν όλα τα κράτη υπό τους ήχους Ελληνικής και Τούρκικης μουσικής.



Το συγκρότημα του Λυκούργου παρέλασε στη δεύτερη θέση μετά τους διοργανωτές.Κατά τη διάρκεια της πορείας Ειρήνης χόρεψαν μόνο πέντε συγκροτήματα από τα 13 μεταξύ των οποίων και ο Λυκούργος. Από την κα Παντελούκα ζητήθηκε σαν χάρη να χορέψει ζειμπέκικο από τον διοργανωτή και Πρόεδρο Ilya Aydur. Η πορεία Ειρήνης ολοκληρώθηκε στη Μαρίνα των Διδύμων όπου όλα τα συγκροτήματα παρουσίασαν τους εθνικούς τους χορούς.Στις 26/7/2014 στον κήπο του Sun Hotel έδωσαν άλλη μια παράσταση όλα τα συμμετέχοντα κράτη.Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ακολουθούσαν χορευτικά ανταμώματα σε γνωστά κέντρα της περιοχής όπου η κάθε αποστολή παρουσίαζε τοπικούς χορούς όπου χόρευαν όλοι ομαδικά.



Τέλος στις 27/7 αφού προηγήθηκε πορεία Ειρήνης από το Δημαρχείο έως το Didim Kent Meydani το φεστιβάλ έκλεισε με τους τοπικούς χορούς των κρατών και τις απονομές τιμητικών πλακετών στους συμμετέχοντες.Η παρουσία της Ελληνικής αποστολής ήταν ξεχωριστή καθότι ο τα ΜΜΕ της Τουρκίας τους έκαναν πρωτοσέλιδο.Δόθηκαν συγχαρητήρια στην κα Παντελούκα και προσκλήσεις από τα συμμετέχοντα κράτη σε ανάλογα Φεστιβάλ. 


Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου