Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

‘Μουσικά Δωμάτια’ από το ίδρυμα Schwarz Foundation


Το ίδρυμα απανακοινώνει μια νέα συνεργασία. Στο πλαίσιο της ιδέας να ενεργοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν τα ‘Μουσικά Δωμάτια’ του ιδρύματος στην Χώρα της Σάμου και τον χειμώνα, ο Νικος Ξυδακης μαζί με τους συνεργάτες του Dimitris BouzanisGeorge Diamantopoulos και Δημήτρη Χουντή αναλαμβάνουν να οργανώσουν για ένα τρίμηνο Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, εργαστήρια δημιουργικής μουσικής υπό τον γενικό τίτλο ‘Μουσικές Σημειώσεις’.
Περισσότερες πληροφορίες: goo.gl/bCKPvf
Αναλυτικό Πρόγραμμα: goo.gl/ETFGY3

The Schwarz Foundation is happy to announce its new collaboration. Activities during wintertime on the Isalnd of Samos will take place in the foundation's newly renovated and equipped Music Rooms. Nikos Xydakis and his colleagues will be running creative music workshops under the topic 'musical notes' in December, January and February.
Stay tuned for further information.

Στο πλαίσιο της έναρξης της λειτουργίας των 'Μουσικών Δωματίων' στην Χώρα της Σάμου θα πραγματοποιηθεί ένα τριήμερο μουσικών συναντήσεων.

ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 6μμ
Άνοιγμα του Εργαστηρίου και συνάντηση γνωριμίας στον Χώρο (Πρώην Οινοπ/κος Συναιτερισμός Χώρας) - Έναρξη του Κύκλου Μουσική και Λόγος. Μία μουσική αφήγηση μέ άξονα το ποίημα του ποιητή Μιχάλη Γκανά 'Χριστουγεννιάτικη Ιστορία' . Αυτοσχεδιασμοί σε παραδοσιακά θέματα συνομιλούν με αποσπάσματα της μουσικής του Έρικ Σατί, Γκαμπριέλ Φωρέ, Μότσαρτ, Πουλένκ και με τραγούδια εναρμονισμένα στην ατμόσφαιρα του ποιήματος.
Συμμετέχουν οι Διοργανωτές:
Νίκος Ξυδάκης - Δημήτρης Μπουζάνης, πιάνο.
Δημήτρης Χουντής, σαξόφωνο.
Γιώργος Διαμαντόπουλος, ηλεκρονικοί ήχοι.
Διάρκεια παράστασης 50'
Είσοδος ελεύθερη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 6-9μμ
'Μουσικές Σημειώσεις'. Συνάντηση - γνωριμία με ενδιαφερόμενους μουσικούς παραδοσιακών ή κλασσικών οργάνων. Παρουσίαση τρόπων και μεθόδων εκφραστικής ερμηνείας και δημιουργικής ανασύνθεσης και επεξεργασίας συνθέσεων και μουσικών ιδεών.

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 6μμ
'Που πήγαν τα Χριστούγεννα'. Αυτοσχεδιαστικό Δρώμενο για παιδιά (8-12 ετών). Γνωριμία με βασικές αρχές της μουσικής μέσω αυτοσχεδιασμών. Με αντικείμενα τόσο μέσα από την καθημερινότητα: μολύβια, τετράδια, εφημερίδες όσο και μέ το σώμα τους ή την φωνή τους ή και μουσικά όργανα καθοδηγούνται απο τον δάσκαλο να συνυπάρξουν και να συνεισφέρουν στο τελικό μουσικό πάζλ.
Διδασκαλία Δημήτρης Μπουζάνης


Ολες οι Παρουσιάσεις είναι ανοιχτές σε όσους θα ήθελαν να τις παρακολουθήσουν και με Ελεύθερη Είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε την κ. Π.Πετράκου τις απογευματινές ώρες στο 22730-62031.


Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου