Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

RALLY ANTIKA "TOUR DE SAMOS" 17-18 ΙΟΥΝΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα πιο όμορφα κλασσικά αυτοκίνητα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σάμου το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα  Ιστορικών Αυτοκινήτων με την ονομασία "Tour de Samos".
Είναι ένας αγώνας φιλικού χαρακτήρα, ακρίβειας και όχι ταχύτητας, που θα διεξαχθεί σε δύο σκέλη (Σάββατο και Κυριακή, με διαφορετικές διαδρομές) σε δρόμους κανονικής κυκλοφορίας, με πλήρη τήρηση του ΚΟΚ και χωρίς να χρειαστεί να ληφθούν ειδικά μέτρα για την κίνηση των υπολοίπων οχημάτων.

Δεκάδες υπέροχα αυτοκίνητα άλλων δεκαετιών θα καλύψουν περίπου 200 χιλιόμετρα με 8 regularity ειδικές διαδρομές και θα περάσουν μπροστά από τα περισσότερα σημεία ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος της Σάμου, καθώς και από πανέμορφα παραθαλάσσια και ορεινά τοπία του νησιού.

Μετά τον απαραίτητο τεχνικό και διοικητικό έλεγχο και την παραλαβή του συνοδευτικού υλικού (09:00 έως 10:30), η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου, στις 11:00, στο Νέο Λιμάνι Καρλοβάσου. Η διαδρομή της πρώτης αυτής ημέρας είναι:  Άγιοι Θεόδωροι – Κοντέικα – Κοντακέικα – Λέκκα – Καστανιά – Κοσμαδαίοι (ανασυγκρότηση-γεύμα). 

Μετά την ανασυγκρότηση ο αγώνας θα συνεχιστεί στις 15:00 με τη διαδρομή: Μαραθόκαμπος – Βοτσαλάκια – Λιμνιώνας -  Δρακαίοι.  Στη συνέχεια, τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στο Καρλόβασι (18:00) για διανυκτέρευση .

Την Κυριακή 18 Ιουνίου, η εκκίνηση θα δοθεί και πάλι στο Καρλόβασι και πάλι στις 11:00 και στη συνέχεια η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: Άγιος Κωνσταντίνος – Μανωλάτες - Περιφερειακός Βαθέως - Μονή Ζωοδόχου Πηγής – Ποσειδώνιο (ανασυγκρότηση-γεύμα).

Μετά την ανασυγκρότηση, ο αγώνας θα συνεχιστεί στις 15:00 με τη διαδρομή: Πυθαγόρειο - Ευπαλίνειο Όρυγμα - Βαθύ (17:00, Πλατεία Δημαρχείου, τερματισμός). Στην πλατεία Δημαρχείου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των Βραβείων από τους διοργανωτές και την  Δημοτική Αρχή .

Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από την 4Χ4 Sport Club Ναυπλίου, το αθλητικό σωματείο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ και τη SCUDERIA TRISKELION, υπό την έγκριση της Επιτροπής Αγώνων Αυτοκινήτου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και διεξάγεται σύμφωνα με τον Διεθνή Αγωνιστικό Κώδικα της FIA και τον ΕΑΚ Ιστορικών Αυτοκινήτων, με πλήρη τήρηση των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 10:00 στα γραφεία της 4Χ4 Sport Club (6936690320 και info@triskelion.gr) και κατά τη διάρκεια του αγώνα, στο ξενοδοχείο Αιγαίο στο Καρλόβασι (τηλ. επικοινωνίας 6944964338). Της οργανωτικής επιτροπής προεδρεύει ο Ιωάννης Ιγγλέσης και μέλη της είναι ο Γεώργιος Καϊόγλου και ο Χριστόδουλος Πενταράς.

Ο Δήμος Σάμου υποστηρίζει το Ράλλυ Αντίκα «Tour de Samos» και συνεισφέρει στον αγώνα των οδηγών που θα διατρέξουν όλο το νησί μας. Στην εκκίνηση και στον τερματισμό: catering, cocktails με βάση το Σαμιώτικό κρασί και μουσική έκπληξη κατά την απονομή των βραβείων




                                                                                                        
  Εκ του Δήμου Σάμου


Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου