Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου

                                                                              


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Σάμου ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της νέας κοινωνικής δομής παροχής βασικών αγαθών, το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σάμου  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020»
Είναι το κατάστημα το οποίο διανέμει σε ωφελούμενα άτομα  και νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη, τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης  υπόδησης, κλπ
Ο σκοπός της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάσσεται στο δίκτυο πρωτοβουλιών και δράσεων του Δήμου Σάμου  για την  κοινωνική προστασία και μέριμνα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Επιδιώκει να συμβάλει στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού ατόμων και νοικοκυριών που διαμένουν μόνιμα στον Δήμο, δημιουργώντας  ένα πλέγμα κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου μας, ώστε να αποφευχθεί η  περιθωριοποίηση ατόμων και οικογενειών.
Προβάλει, κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί την τοπική κοινωνία και τις εταιρείες-επιχειρήσεις-συλλόγους για να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης προς τις οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς ομάδες.
Κάθε δωρεά, όσο μικρή και αν είναι, μπορεί να προσφέρει μεγάλη ανακούφιση σε ένα συμπολίτη μας που αδυνατεί να προμηθευτεί βασικά αγαθά με ίδια μέσα. Αξίζει να στηριχθεί η προσπάθεια αυτή, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας.
Η συλλογή των προϊόντων πραγματοποιείται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες  στο κτίριο του  Κοινωνικού Παντοπωλείου, Μαυρογένειο Σχολή στο Μαλαγάρι Σάμου.
Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μπορούν να πάρουν την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τα γραφεία των ΚΕΠ και από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δημόσιας Υγείας.
Η πρώτη φάση κατάθεσης αιτήσεων  θα γίνεται  από την Δευτέρα 13  Νοεμβρίου  έως την Παρασκευή 24  Νοεμβρίου 2017, στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σάμου, στο κτήριο του Διοικητηρίου, τις ώρες 9:00π.μ.- 13:00μ.μ.
.
Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 22733-53448, 
email: k.pantopoleio.samou@gmail.com  και στην ιστοσελίδα του Δήμου Σάμου.


                                Από τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και

                                Δημόσιας Υγείας Δήμου Σάμου



Όσοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την προσπάθεια μας, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη υγιεινής, ρούχα, παπούτσια κα. 
Η ανταπόκρισή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την στήριξη των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη. 


Σημείο παράδοσης:
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σάμου, Πρώην Μαυρογένειο Σχολή,Μαλαγάρι, Σάμου. 
Πληροφορίες: 22733-53448

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 
Σας ενημερώνουμε οτι η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σάμου παρατείνεται έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου