Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμου - Νέα δομή για την εξυπηρέτηση των πολιτών με κοινωνικά προβλήματα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμου είναι μια νέα δομή για την υποδοχή και την εξυπηρέτηση των πολιτών που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα , καθώς  και την διασύνδεσή τους με όλες τις υπηρεσίες και τα  προγράμματα που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας του.
Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί τον αισθητήρα του Δήμου για όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας που χρειάζεται ο πολίτης.
Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Βορείου Αιγαίου 2014-2020.
Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Κέντρο προς τους ωφελούμενους είναι δωρεάν.

Στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι να αποτελέσει ένα πρώτο σταθμό υποδοχής, καταγραφής, κατεύθυνσης και παραπομπής των ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες είτε σε τοπικό, είτε σε περιφερειακό είτε σε εθνικό επίπεδο.
Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζεται αφενός στην υποδοχή και στην ενημέρωση των πολιτών, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και αφετέρου στην υποστήριξή τους με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου παράλληλα με τη συνεργασία που αναπτύσσει με τις λοιπές  κοινωνικές δομές και υπηρεσίες  του Δήμου. Επίσης στο Κέντρο Κοινότητας υπάγεται και το Παράρτημα Ρομά με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, η οποία βιώνει πολλαπλό κοινωνικό αποκλεισμό και ζει υπό συνθήκες διαβίωσης μη αποδεκτές.

 Οι Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις (3) κεντρικούς άξονες:

Α) Υποδοχή - Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών 
Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας
Γ) Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι πολίτες που κατοικούν στον τόπο λειτουργίας και παρέμβασής του, και κατά προτεραιότητα, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», καθώς και άτομα - οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού, ΑμεΑ, ΡΟΜΑ και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου στεγάζεται στην οδό Πατριάρχου Δαμιανού 1 (ισόγειο,  όπισθεν του 1ου  Δημοτικού σχολείου Σάμου)   και στελεχώνεται από:
Κοινωνική Λειτουργό - Ψυχολόγο  - Παιδαγωγό - Διοικητική Υπάλληλο
Λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, από Δευτέρα ως και Παρασκευή από τις  8:00 π.μ. ως τις 16:00 μ.μ.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22730 22975 - 22730 27661

και το e-mail: kksamou@yahoo.com

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου