Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Δωρεάν διανομή βιβλίου σε Δημοτικά σχολεία



Σας ενημερώνουμε ότι έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης για τη ορθή  χρήση των αντιβιοτικών, έχει ολοκληρωθεί η συγγραφή και η έκδοση του βιβλίου παιδικής λογοτεχνίας με θέμα‘’Ποιος παγίδεψε την ΠένυΚιλλίνη’’

Το βιβλίο έχει γράψει η βραβευμένη στην Ελλάδα και την Κύπρο συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας, Ιωάννα Μπουλντούμη και έχει λάβει την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών(ΙΣΑ).
Το παιδικό βιβλίο με πλοκή αστυνομικού μυθιστορήματος απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών και διαθέτει την επιστημονική έγκριση της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, με Πρόεδρο Δ.Σ. την κυρία Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας - Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, με μέλος Δ.Σ. τον κύριο Αθανάσιο Σκουτέλη, Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων Πανεπιστημίου Πατρών.  
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο προαγωγής της υγείας, το οποίο απευθύνεται εκεί ακριβώς όπου επιτυγχάνονται τα πιο ασφαλή και μόνιμα αποτελέσματα, στα παιδιά μας. Ευελπιστούμε ότι το όλο εγχείρημα θα αποτελέσει μια ασπίδα προστασίας, ένα εφαλτήριο για τη διαμόρφωση αυριανών πολιτών, συνειδητοποιημένων ως προς την ποιότητα ζωής και το επίπεδο υγείας τους.
Ο Δήμος Σάμου, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στήριξε αυτή την πρωτότυπη και καινοτόμα προσπάθεια ενημέρωσης δασκάλων, μαθητών και γονέων και φρόντισε να αποστείλει το βιβλίο αυτό σε όλα τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Σάμου προκειμένου να ενταχθεί στις βιβλιοθήκες τους.


Εκ του Δήμου Σάμου 

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου