Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

IREON MUSIC FESTIVAL- SAMOS 2010- ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ



Τί είναι;
Είναι το μεγαλύτερο τριήμερο μουσικό φεστιβάλ στο Αιγαίο που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι (συνήθως Αύγουστο) στο Ηραίον της Σάμου. Το μουσικό φάσμα απλώνεται σε όλους τους χώρους της ροκ, εναλλακτικής, ηλεκτρονικής, έθνικ, ρέγκε, και ποπ μουσικής σκηνής, συνδυάζοντας μεγάλα ξένα ονόματα με την αφρόκρεμα ελλήνων καλλιτεχνών καθώς επίσης και τα πιο υποσχόμενα ελληνικά σχήματα
 Έμφαση επίσης δίνεται στη παρουσία νεανικών τοπικών συγκροτημάτων.

Πού βρίσκεται;
Στο Ηραίον της Σάμου στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Πρόκειται για ένα γραφικότατο παραλιακό τουριστικό χωριό μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας που ανήκει στο Δήμο Πυθαγορείου, τη γενέτειρα του μεγάλου μας φιλόσοφου, Πυθαγόρα. Απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του νησιού και περίπου 20 λεπτά από τη πρωτεύουσα και το λιμάνι της Σάμου, το Βαθύ. Το Ηραίον είναι γνωστό για τον αρχαίο ναό της Ήρας, έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση ναούς στον Ελλαδικό χώρο.  Το φεστιβάλ γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο ανοικτό χώρο, σχεδόν πάνω στη παραλία του Ηραίου και λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο, τοπίο πραγματικά εντυπωσιακό αν σε αυτό προσθέσουμε και το αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Ποιός το διοργανώνει;
Ο πολιτιστικός σύλλογος Ηραίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η οργάνωση του φεστιβάλ στηρίζεται καθαρά στην εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων με αγάπη για τη μουσική και το νησί. Πρόκειται για μία κίνηση μοναδική στο είδος της. Σημαντική είναι και η βοήθεια όχι μόνο των φορέων του νησιού (όπως η νομαρχία Σάμου, ο Δήμος Πυθαγορείου κ.α) αλλά επίσης και η συμμετοχή απλών τουριστών που κατακλύζουν κάθε χρόνο τη περιοχή.

Η ιστορία του.
Ξεκίνησε δειλά δειλά το 2004 ως Ireon Rock Festival και συνεχίστηκε σε πιο έντονος ρυθμούς μέχρι και το 2008. Πέρυσι, μετονομάστηκε σε Ireon Music Festival καθώς το εύρος των μουσικών προτιμήσεων άνοιξε σημαντικά και ο όρος ροκ ήταν πολύ λίγος για να χαρακτηρίσει όλους αυτούς τους μεγάλους καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν και εμφανίζονται live σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της μουσικής.

Ποιοί καλλιτέχνες έχουν ήδη εμφανιστεί εκεί;
Ο κατάλογος ολοένα και αυξάνεται. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα ονόματα των θρυλικών Stranglers των ‘golden brown’ και ‘always the sun’, των βασιλιάδων της ρέγγε Aswad,  των Μπλέ, Locomondo, Μikro, Matisse, Cyanna, Φ.Πλιάτσικας, Δ.Κοργιαλάς & Ευριδίκη, Ημισκούμπρια, Raining pleasure, Παλίρροια, Marsheaux και άλλων πολλών.

Το πρόγραμμα του Ireon Music Festival 2010
Ακόμα ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί και για φέτος μετά τη πολύ πετυχημένη περσινή χρονιά με τον ερχομό των Stranglers στο νησί. Οι μεγάλοι βρετανοί σταρς της Electro-funk-hip hop εναλλακτικής μουσικής σκηνής STEREO MCS καθώς επίσης ο Μπάμπης Στόκας και ο Παύλος Παυλίδης θα εμφανιστούν live μπροστά στο κοινό του IMF.



Αναλυτικά:

Σάββατο 7 Αυγούστου: Μπάμπης Στόκας/ Valkyries
Κυριακή 8 Αυγούστου: Παύλος Παυλίδης and the B movies/ 63 High /Clairaudio
Δευτέρα 9 Αυγούστου: STEREO MCS/ fotonovela

 

Έναρξη για κάθε μέρα στις 21:00

Τιμή τριημέρου: Θα ανακοινωθεί σύντομα

Τηλ επικοινωνίας: Σιδέρης Μισιρλής -6936714291 και Νίκος Τσούλος- 6977551104



 


Σημεία αναφοράς
* Πάνω από 6.000 κόσμου όλων των ηλικιών κατακλύζει το Ηραίον και τις 3 μέρες του φεστιβάλ.
*Το ιδιαίτερα φθηνό εισιτήριο. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι το 2009 η τιμή του τριημέρου (Stranglers, Locomondo, Imiskoumbria, Cyanna, Nigma, Valkyries) ήταν μόνο 20 Ευρώ, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για τα παιδιά ηλικίας μέχρι 14 χρονών .
* Οι Stranglers εξέφρασαν επίσημα το θαυμασμό τους για το μέρος και την οργάνωση στα ξένα και ελληνικά ΜΜΕ!
* Τα ιδιαίτερα μπλουζάκια με το πρόγραμμα και το logo του φεστιβάλ γίνονται ανάρπαστα κάθε χρόνο!
* Η παγωμένη μπύρα, το σαμιώτικο κρασί όπως επίσης και καταπληκτικό παραδοσιακό σουβλάκι είναι από τις σημαντικότερες προτιμήσεις του κοινού κατά την είσοδο στο συναυλιακό χώρο!
* Το Ireon music festival συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα κορυφαία 3 στον ελλάδικό χώρο σύμφωνα με ξένες ιστοσελίδες που ειδικεύονται σε θέματα για φεστιβάλς.
* Πολύ μεγάλοι και διάσημοι ηθοποιοί αναμένεται να παραβρεθούν φέτος εκεί καθώς το φεστιβάλ συμπίπτει με τα γυρίσματα της πολυδιαφημισμένης υπερπαραγωγής ταινίας Χόλυγουντ, ‘Πυθαγόρας: Οι πύλες του φωτός’.
*Τα αρχικά του Ireon Music Festival (IMF)  είναι τα ίδια με αυτά του διεθνούς νομισματικού ταμείου (IMF- International Monetary Fund)!


Πώς μπορείτε να μάθετε και να δείτε περισσότερα;
-Από την επίσημη ιστοσελίδα:
-Από το επίσημο γκρούπ στο facebook:
Αναζήτηση με το όνομα: Ireon rock festival
-Από το myspace:

Love to hear what you think!

2 σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου