Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Πες μου το μήνα που γεννήθηκες να σου πω που θα διαπρέψεις!


Το όνειρο πολλών γονέων μπορεί να γίνει πραγματικότητα! Το παιδί τους, ανάλογα με το μήνα που θα επιλέξουν οι ίδιοι να γεννηθεί, είναι "γονιδιακά" πιο κοντά στο επάγγελμα της επιλογής τους, σύμφωνα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε η Βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Μήνας: το "κλειδί" της υπόθεσης
Ο μήνας που ένα παιδί έρχεται στον κόσμο επηρεάζει και τη μετέπειτα επαγγελματική του εξέλιξη, πάντα σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.
 Όσοι γεννιούνται το μήνα Ιανουάριο έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παθολόγοι γιατροί αλλά και φοροεισπράκτορες, ενώ είναι κακός μήνας για τους εργαζομένους σε μεταλλευτικές εταιρείες.
 Ο Φεβρουάριος είναι ο τέλειος μήνας για τις καλλιτεχνικές φύσεις ενώ ο Μάρτιος για τους πιλότους. Όσο για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, παρουσιάζουν μια μεγαλύτερη γκάμα επαγγελμάτων, ενώ έχουν ηγετικές τάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Χίτλερ και ο Σαντάμ Χουσεΐν που γεννήθηκαν τον Απρίλιο αλλά και ο ο Τζον Κένεντι και ο Τόνι Μπλερ ήρθαν στον κόσμο το μήνα Μάιο.
Βέβαια, αν θέλετε το παιδί σας να γίνει ένας νέος Μπέκαμ, καλύτερα να μην επιλέξετε το μήνα Μάιο, ακόμα και αν ο ίδιος γεννήθηκε τότε. Σύμφωνα με την Dailymail, ο άσσος του ποδοσφαίρου αποτελεί εξαίρεση!
Όσο για τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιος είναι καλός μήνας για διευθύνοντες συμβούλους κι επισημαίνεται ότι οι 5 από τους 22 τελευταίους βραβευμένους με Νόμπελ είναι γεννημένοι αυτόν τον μήνα. Οι καλοί οικοδόμοι γεννιούνται τον Ιούλιο, όπως επίσης και οι μέλλοντικοί επιτυχημένοι καλλιτέχνες! (βλ. Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, συγγραφέας του Χάρι Πότερ) Ο Αυγουστιάτικος μήνας είναι κατάλληλος για οικοδόμους αλλά και για... προέδρους, μιας και οι δύο πρόσφατοι Αμερικανοί πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον, έχουν τον ίδιο μήνα τα γενέθλια τους.
Τα κυρίαρχα επαγγέλματα του Σεπτεμβρίου είναι φυσικοί και αθλητές ενώ έχουν την τάση να ακολουθούν ακαδημαϊκή καριέρα, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Οι πιο τυχεροί φαίνεται να είναι οι γεννημένοι το μήνα Οκτώβριοαφού ζουν περισσότερο όλων, κατά μέσο όρο 215 ημέρες, ενώ έχουν τη τάση να γίνονται επιτυχημένοι με ό, τι καταπιάνονται.
Ας περάσουμε και στους πιο "άτυχους" οι οποίοι φαίνεται να είναι όσοι έχουν γεννηθεί το Νοέμβριο : Οι ίδιοι, έχουν πολλές πιθανότητες να καταλήξουν κατά συρροή δολοφόνοι ή σχιζοφρενείς!
Τέλος, τον μήνα Δεκέμβριο γεννιούνται οι καλύτεροι οδοντίατροι.(Άρα την επόμενη φορά που θα επισκεπτούμε κάποιον, ας τον ρωτήσουμε το μήνα γενεθλίων του!)
Εξέχοντα μέλη διοικητικού συμβουλίου, μεσίτες και άλλα επαγγέλματα απαντώνται σε όλους τους μήνες γέννησης.
Καθοριστικός ο μήνας για τους ευφυείς και υγιείς
Ο μήνας γέννησης δεν αποκαλύπτει μόνο τις μελλοντικές κλίσεις του παιδιού. Ο ίδιος μπορεί να επηρεάσει τη ζωή και την εξέλιξη του ατόμου από το πόσο έξυπνο είναι μέχρι και το μήκος ζωής του.
Τα παιδιά της άνοιξης αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα υγείας όπως το άσθμα, ο αυτισμός και το Αλτσχάιμερ. Μπορεί επίσης να υπολείπονται σε ευφυΐα σε σύγκριση με συμμαθητές τους γεννημένοι άλλους μήνες.
Οι διαφορές αυτές εξαρτώνται από την έκθεση της εγκυμονούσας στο φως του ηλίου, καθώς οι ηλιακές ακτίνες ενεργοποιούν την παραγωγής βιταμίνης D και η έλλειψή της κατά τους πρώτους μήνες της κύησης μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες, σύμφωνα με την έρευνα.
Αν και δεν μπορούν να εξηγηθούν επακριβώς αυτές οι τάσεις, η συσχέτιση μεταξύ των μηνών γέννησης και συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας έχει επιστημονική βάση.
Όπως τόνισε επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης:"Υπάρχουν μικρές επιρροές αλλά είναι ξεκάθαρες. Δεν δίνω σημασία στην αστρολογία, αυτό είναι ανοησία, αλλά δεν αδιαφορούμε για την επιρροή της εποχής γέννησης στην εξέλιξη του παιδιού."
"Μπορεί να φαίνεται παράλογο ότι ο μήνας γέννησης μπορεί να επηρεάζει την εξέλιξη του ατόμου, αλλά το μήκος ζωής , το ύψος του παιδιού, οι σχολικές επιδόσεις, ο δείκτης μάζας του ενήλικα, το να είναι πρωινός ή βραδινός τύπος και πόσο πιθανόν είναι να ασθενεί είναι όλα κατά έναν τρόπο σχετικά με την εποχή που γεννιέται κάποιος", συνέχισε.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου