Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Στιγμές από τη παρουσίαση των βιβλίων της συγγραφέας Ιωάννας Καστάνη

Εκτός από ένα καταπληκτικό άνθρωπο γεμάτο ενέργεια και σύγχρονες ιδέες, σήμερα συνειδητοποίησα ένα ακόμα πολύ όμορφο πρόσωπο της. Η Ιωάννα Καστάνη καλωσορίστηκε και επίσημα από ένα ζεστό και ποιοτικό ακροατήριο στην οικογένεια των Σάμιων λογοτεχνών. 






Ένιωσα πολύ ‘γεμάτος’, με σκέψεις ότι μόλις τα τελευταία χρόνια γνώρισα την Ιωάννα από κοντά μέσα από συμμετοχικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Είμαι σίγουρος ότι η ποιότητα, ο αυθορμητισμός της, η ειλικρίνεια και η ντομπροσύνη της κρύβονται κάπου εκεί στις σελίδες των βιβλίων της. Ήταν μία εκδήλωση χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με πολύ ουσία (έμαθα μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τη Σαμιακή λογοτεχνία ομολογώ) και όμορφα λόγια από τη φιλόλογο και καθηγήτρια της Ιωάννας στο σχολείο, κα Μακρή, τη φίλη της και κοινωνική λειτουργό, Ρωξάνη, το κο Γιώργο Βοικλή (από τον εκδοτικό οίκο 'Υπερόριο')  και φυσικά την ίδια τη πρωταγωνίστρια… Κανένας μας δεν ένιωσε ‘Απρόσκλητος επισκέπτης’. Απεναντίας όλοι πήραμε μία σημαντική, πρωινή  ‘Ανάσα Ζωής’. Εκεί είναι που αισθάνεσαι ότι όταν θες κάτι πολύ και το αγαπάς μπορείς να το πετύχεις, μπορείς να το κάνεις δικό σου! Τι ωραία, να ξεκινάει μία Κυριακή με αυτό τον τρόπο και αυτή την ελπίδα…

Είμαστε περήφανοι για σένα Ιωάννα και ο υπογράφων του μικρού αυτού ‘ρεπορτάζ’ πολύ πολύ τυχερός που σε γνώρισε! Καλώς ήρθες λοιπόν στο κόσμο που ονειρευόσουν τόσα χρόνια, σου εύχομαι τα καλύτερα για τα πρώτα σου δύο βιβλία αν και κατάλαβα σήμερα ότι ήδη αυτά έρχονται!
Nick Tsoulontino












Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου