Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Εορτάσθηκε η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Η επίσημη δοξολογία τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου – Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου.








Αμέσως μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καράμπελας, ενώ από πλευράς βουλευτών κοινοβουλίου ήταν παρόντες ο κ. Κων/νος Σκρέκας βουλευτής Τρικάλων εκπροσωπώντας το κόμμα της ΝΔ, η βουλευτής Σάμου κ. Αγνή Καλογερή, η οποία μετά την κατάθεση στεφάνου, ανυψώνοντας την αριστερή της γροθιά, αναφώνησε «Τιμή και δόξα στους ήρωες».
O κ. Τέρενς Κουίκ, εκπροσώπησε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Παρόντες επίσης ο Περιφερειάρχης Βορείου κ. Αθανάσιος Γιακαλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, από τον Δήμο Σάμου ο Δήμαρχος Σάμου κ. Στέλιος Θάνος, ο Αντιδήμαρχος Πυθαγορείου κ. Νίκος Λύκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Στάντζος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Μορφούλα Χατζηπαύλου. Παρόντες και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Να αναφέρουμε ότι παρών ήταν επίσης και ο νεοτοποθετηθείς Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Τελλίδης. Το πρωϊ (08:30) είχε γίνει επίσημη έπαρση της Σημαίας στο λιμάνι Πυθαγορείου.

Μετά την κατάθεση στεφάνων ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί στο χώρο της πλατείας μπροστά από το Δημοτικό κατάστημα. Τους χορούς, παρουσίασε το χορευτικό συγκρότημα «Λυκούργος».
Α.Κ.
(και ένα μεγάλο μπράβο στο φίλο μας Αλέξη Κομνηνό για τη τρομερή φωτογραφική κάλυψη των εορταστικών εκδηλώσεων του νησιού για λογαριασμό του radio cafe)


Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου