Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Νίκησε ο Πολυκράτης τον Παπάδο Γέρας με 76 – 62, αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει…

00polykratisvspapadosandriko2013

αναδημοσίευση από http://www.samosbasket.gr

Πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του (εντός και εκτός έδρας), ο Πολυκράτης νίκησε τον Παπάδο Γέρας με 76 – 62, ενώ σε ορισμένα σημεία του αγώνα η διαφορά στο σκορ είχε φθάσει και στους 26 πόντους (68 - 42) στο 3ο δεκάλεπτο. Όμως η μεγαλύτερη αγωνία ήταν το 1,5 περίπου λεπτό, μέχρι να γίνει γνωστό τηλεφωνικά το αποτέλεσμα του αγώνα Πεντέλη – Λιβαδειά. Και όταν ακούστηκε το τελικό 60 – 65, τα πάντα έγιναν γιορτινά, είτε στο παρκέ από τους παίκτες και τους παράγοντες, είτε στις κερκίδες από τους φιλάθλους.
Ο Πολυκράτης εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή απόδοση της περιφέρειάς του, έδειξε από πολύ νωρίς ότι ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη, μία νίκη που θα του έδινε το δικαίωμα κατά πρώτο λόγο να παραμείνει στον όμιλο. Και λέμε όμιλο διότι θα τα αναλύσουμε παρακάτω.
Έτσι σήμερα όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν από ένα λεπτό έως πολύ περισσότερο χρόνο, βρέθηκαν στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, ενώ σε καμία περίπτωση δεν απειλήθηκε από την 3η ομάδα του ομίλου, τον Παπάδο Γέρας που μέχρι πριν μία εβδομάδα διεκδικούσε τη δεύτερη θέση που θα την οδηγούσε στα μπαράζ ανόδου για τη Β΄Εθνική κατηγορία.
Μεγάλη εμφάνιση του Πολυκράτη, μεγάλη νίκη επί ενός άξιου αντιπάλου, που όμως έδειξε ότι δεν πατούσε γερά στο γήπεδο. Όμως η σημερινή νίκη του Πολυκράτη κόστισε πολύ ακριβά. Λίγη ώρα αφού άρχισε το 3ο δεκάλεπτο, σε μία διεκδίκηση της μπάλας, ο Καποτάς που ήταν πεσμένος στο παρκέ, δέχθηκε επάνω του το σωματικό βάρος δύο αντιπάλων του, με αποτέλεσμα σφαδάζοντας από τους πόνους ν΄αποχωρήσει από το γήπεδο. Η τελική διάγνωση του Νοσοκομείου ήταν ότι έχει υποστεί ράγισμα στον αστράγαλο.
Με τη σημερινή νίκη ο Πολυκράτης έβαλε τα θεμέλια παραμονής στον όμιλο, αλλά όχι στην κατηγορία, κάτι που όπως προαναφέραμε θα αναλύσουμε παρακάτω.
Ο φίλαθλος κόσμος, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, υποστήριξε την ομάδα και της έδωσε ώθηση για την κατάκτηση της νίκης. Όσο αφορά τον coachΠαναγιώτη Ζωντό, έδειξε ότι ήταν αρκετά διαβασμένος, ενώ τα συστήματα ακολουθήθηκαν κατά γράμμα από τους παίκτες του.
Τα δεκάλεπτα: 22-13, 39-28, 63-40, 76-62 .
ΑΟ Πολυκράτης (Ζωντός): Αντωνούσος 2, Τσαρδούλιας, Φουντουλάκος, Σίμος, Καρτσωνάκης 5 (1), Τοπουζίδης 24 (7), Καποτάς 3 (1), Περρωτής 14, Λαγουδάκης 7 (1), Πυργιώτης 2, Ράλλης 19 (2).
ΑΠΣ Παπάδος Γέρας (Καράμβαλης): Κακαγιάννης 3 (1), Μπουμπουλέντας 4, Σαρήμπαλης 6 (2), Δημητρίου 6, Πάντσιος 20 (1), Κουνούπης 12, Ζεστός Γρ. 11.
Διαιτητές: Τσουραπάς, Σπυρόπουλος.
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα
Εργοτέλης – Κορωπί: 65 - 55
Μίλωνας – Παπάγος: 66 - 61
Πεντέλη – Λιβαδειά: 60 - 65
Ιεράπετρα – Παναγίτσα Χαλκίδας: 0 - 20 (α.α.)
Πολυκράτης – Παπάδος Γέρας: 76 - 62
Ρεπό : Ιωνικός Νικαίας

Η βαθμολογία έχει ως εξής:
1.   Λιβαδειά 33/18 αγ.
----------------------------
2.   Ιωνικός 31/18 αγ.
----------------------------
3.   Κορωπί 30/18 αγ.
4.   Παπάδος Γέρας 30/18 αγ.
5.   Παπάγου 30/19 αγ.
6.   Πολυκράτης 29/19 αγ.
-----------------------------
7.   Εργοτέλης 28/18 αγ.
-----------------------------
8.   Πεντέλη 26/18 αγ.
9.   Μίλωνας 25/18 αγ.
10. Παναγίτσα Χαλκίδας 20/18 αγ.
11.   Ιεράπετρα 9/18 αγ.
Στις δύο αγωνιστικές που υπολείπονται για το τέλος της σεζόν θα ξεχωρίσουμε τους αγώνες των τριών ομάδων: Πολυκράτη, Εργοτέλη και Πεντέλη.
Πολυκράτης: Εκτός με Ιωνικό Νικαίας και ρεπό: Πιθανή τελική βαθμολογία 30 ή 31 βαθμοί.
Εργοτέλης: Εκτός με Λιβαδειά και εντός με Παναγίτσα Χαλκίδας. Πιθανή τελική βαθμολογία 31 ή 32 βαθμοί. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με Πολυκράτη το πάνω χέρι έχει ο Εργοτέλης.
Πεντέλη: Εκτός με Παναγίτσα Χαλκίδας και εντός με Παπάδος Γέρας. Πιθανή τελική βαθμολογία 29 ή 30 βαθμοί. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με Πολυκράτη το πάνω χέρι έχει ο Πολυκράτης.
Όπως γίνεται κατανοητό στην 7η θέση θα τερματίσει ο Πολυκράτης με 30 ή 31 βαθμούς, ανάλογα του αποτελέσματος στη Νίκαια.
Στο διά ταύτα τώρα. Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας (και στους δύο ομίλους) ισχύει το εξής:
1. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανόδου στην Β’ Εθνική Κατηγορία, υποβιβασμού από την Β’ Εθνική κατηγορία και ανόδου στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, από τους Ομίλους Νότου θα υποβιβαστούν στα Τοπικά Πρωταθλήματα συνολικά 9 Σωματεία και από τους Ομίλους του Βορρά συνολικά 8 Σωματεία.
2. Σε περίπτωση που ο Πρωταθλητής της ΕΣΚΑΒΔΕ ενταχθεί στον 1ο Όμιλο Βορρά σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην παρακάτω περίπτωση δ, τότε από τους Ομίλους Νότου θα υποβιβασθούν συνολικά 8 Σωματεία και από τους Ομίλους Βορρά συνολικά 9 Σωματεία.
(Σε περίπτωση που ο Πρωταθλητής της ΕΣΚΑΒΔΕ είναι ομάδα των Νομών Ιωαννίνων ή Κέρκυρας ή Λευκάδας τότε θα ενταχθεί στον 1ο όμιλο του Βορρά της Γ’ Εθνικής κατηγορίας).
Εδώ πλέον η ερμηνεία γίνεται ως εξής (σύμφωνα με την παραπάνω παράγραφο 1). Από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου στους δύο ομίλους της Γ’ Εθνικής κατηγορίας (1ο και 2ο), υπήρχαν 12 ομάδες στον 1ο όμιλο και 11 ομάδες στον 2ο όμιλο (όπου συμμετέχει και ο Πολυκράτης). Η ομοσπονδία είχε αποφασίσει στη θέση του Φιλαθλητικού Ηρακλείου ν’ ανεβάσει (κατόπιν πρότασης) την Ιεράπετρα και να μην ανέβει ο Ιβίσκος από τα Δωδεκάνησα που είχε τερματίσει δεύτερος στα μπαράζ ανόδου πίσω από τον Παπάδου Γέρας.
Εάν η πρωταθλήτρια ομάδα από την ΕΣΚΑΒΔΕ (Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Βορειοδυτικής Ελλάδας) είναι από τους Νομούς Κέρκυρας, Λευκάδας, Ιωαννίνων, τότε από την Γ’ Εθνική κατηγορία (1ο και 2ο όμιλο) υποβιβάζονται οκτώ ομάδες (4 τελευταίες από τον 1ο και 4 τελευταίες από τον 2ο).
Εάν η πρωταθλήτρια ομάδα από την ΕΣΚΑΒΔΕ είναι από άλλο Νομό (πλην αυτών που αναφέρθηκαν παραπάνω), τότε από τη Γ΄Εθνική κατηγορία (1ο και 2ο όμιλο) υποβιβάζονται εννέα ομάδες (4 τελευταίες από τον 1ο και 4 τελευταίες από τον 2ο). Επίσης η 5η ομάδα από το τέλος του 1ου ομίλου με την 5η ομάδα του 2ου ομίλου, θα δώσουν αγώνα μπαράζ για το ποια ομάδα θα υποβιβασθεί στα τοπικά πρωταθλήματα.
Με δεδομένο ότι οι δύο ομάδες από την ΕΣΚΑΒΔΕ που διεκδικούν το πρωτάθλημα είναι από το Νομό Αιτωλοακαρνανίας (Α.Ο Βόνιτσας και Γ.Ε. Αγρινίου) και η τρίτη στη βαθμολογία από το Νομό Ιωαννίνων (ο ΠΑΣ Γιάννινα), γίνεται κατανοητό ότι ο Πολυκράτης, οδηγείται σε αγώνα μπαράζ για την παραμονή του στην Γ’ Εθνική κατηγορία (εφόσον πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΒΔΕ είναι από το Νομό Αιτωλοακαρνανίας).
ΤΟ ΠΙΟ ΚΥΡΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Όμως το κυριότερο που θα πρέπει να διευκρινιστεί με την Ε.Ο.Κ. είναι το εξής: Να γίνει το ερώτημα αν η 12η ομάδα (που δεν υπάρχει στον 2ο όμιλο) υπολογίζεται ως 4η από το τέλος που θα υποβιβασθεί στα τοπικά πρωταθλήματα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε στους αγώνες μπαράζ θα έχει συμμετοχή η Πεντέλη και όχι ο Πολυκράτης. Αν όμως η Ομοσπονδία υπολογίζει κανονικά τις ομάδες σε 11 τότε ο Πολυκράτης θα πάρει μέρος σε μπαράζ παραμονής, εφόσον η πρωταθλήτρια ομάδα από την ΕΣΚΑΒΔΕ, είναι από το νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Θολό το τοπίο, χρειάζονται διευκρινήσεις και όπως λέει και ο σοφός λαός «το γοργόν και χάριν έχει»… Όλα θα ξεκαθαρίσουν στην ΕΣΚΑΔΒΕ την ερχόμενη Κυριακή (14/04), όπου θα γίνει το ντέρμπυ των πρωτοπόρων ΓΕ Αγρινίου – ΑΟ Βόνιτσας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ… www.eskavde.gr
Ο Πολυκράτης όφειλε να κάνει τη νίκη επί του Παπάδου Γέρας, η Λιβαδειά με τη νίκη που σημείωσε επί της Πεντέλης, κατέκτησε το πρωτάθλημα και βοήθησε έμμεσα τον Πολυκράτη και όλοι οι υπόλοιποι αναμένουμε… Το έργο έχει ακόμα πολλά επεισόδια, εκτός κι αν η Ε.Ο.Κ., δώσει γρήγορα τις διευκρινίσεις, ειδικά για τον Πολυκράτη.
Και πιστεύουμε τα νέα, να είναι ευχάριστα…
A.K.
αναδημοσίευση απο http://www.samosbasket.gr

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου