Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΓΑΚ ΑΡΧΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ


ΓΑΚ ΑΡΧΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Σάμος, 2-4 Νοεμβρίου 2012
Σάμος, 2014

 Με τη νέα τους έκδοση τα  Γενικά Αρχεία του Κράτους Νομού Σάμου δημοσιεύουν τα πρακτικά του συνεδρίου που έγινε τον Νοέμβριο του 2012 στη Σάμο. Το συνέδριο υπήρξε η συμβολή των ΓΑΚ Σάμου στις εορταστικές εκδηλώσεις της εκατονταετηρίδας από την ενσωμάτωση της Σάμου με την Ελλάδα. Ο τόμος περιλαμβάνει τις ανεπτυγμένες εισηγήσεις 26 ερευνητών που είχαν συμμετάσχει, οι οποίες καλύπτουν τους τομείς της πολιτικής, της κοινωνίας, της οικονομίας, των θεσμών και του πολιτισμού.  

Προστίθεται έτσι, δίπλα στις προηγούμενες σημαντικές εκδόσεις μια σημαντική βιβλιογραφία για την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας μας που επιτρέπει στον φιλίστορα συμπολίτη μας να εντρυφήσει σε μια εποχή - το τελείωμα του 19ου αιώνα και η έναρξη του 20ού -  γεμάτη αναστατώσεις και ανατροπές, εποχή που οδήγησε τη δική μας ιδιαίτερη πατρίδα στην ένωση με την Ελλάδα και στην έναρξη του κοινού μας εθνικού βίου.

Η έκδοση επιχορηγήθηκε από τον δήμο Σάμου. Η δωρεάν επιμέλεια των κ. Βαγγέλη Δημητριάδη και Χρίστου Λάνδρου την έκανε κατορθωτή.
Η Προϊσταμένη
των ΓΑΚ Αρχείων Νομού Σάμου


Αγγέλα Χατζημιχάλη





Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου