Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο Δήμο Σάμου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                           Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

    H πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» βρίσκεται σε εξέλιξη με την υποβολή των αιτήσεων ,  την διασταύρωση των δηλουμένων στοιχείων από την ΗΔΙΚΑ και την καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους.
    Αιτήσεις στο Πρόγραμμα υποβάλλονται καταρχήν μέχρι την 15η Μαρτίου 2015  και σε κάθε περίπτωση μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Στο Δήμο μας με την συνέργεια όλων των ενεργών δυνάμεων του τόπου μας μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 1.010 αιτήσεις και η υπηρεσία μας καταβάλλει την μέγιστη προσπάθεια για την ταχύτερη διεκπεραίωσή τους με στόχο την στήριξη των πολιτών που πραγματικά βιώνουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα  και σε μια εποχή που αυτή η εισοδηματική ενίσχυση καλύπτει βασικές ανάγκες .
     Η εισοδηματική ενίσχυση στους δικαιούχους που είχαν υποβάλλει τις αιτήσεις τους τον Νοέμβριο 2014 και εγκρίθηκαν από την Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας , αρχίζει από σήμερα Τετάρτη 24-12-2014 με πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών τους που δηλώθηκαν κατά την υποβολή των αιτήσεων .
     Η πρώτη καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης για όσους κριθούν δικαιούχοι διενεργείται εντός του πρώτου εικοσαημέρου του επόμενου μήνα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και οι επόμενες, για τους ήδη ενταγμένους, μέχρι το τέλος κάθε μήνα τον οποίο αφορά η καταβολή.
    Ενστάσεις / προσφυγές αιτούντων των οποίων η αρχική αίτηση έχει απορριφθεί κατατίθενται στην Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας .

     Για οποιαδήποτε πληροφορία οι διευκρινήσεις στα τηλέφωνα της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας  22733- 53454, 22733-53452, 22733-53450 και στο Γραφείο Δημάρχου 22733-50140, 22733-50166.


Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου