Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

"Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ" | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από 30 Μαρτίου έως 07 Απριλίου 2015



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρλοβασίου “ ΑΤΟΠΟΣ” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου “ΠΟΛΥΜΝΙΑ” στα πλαίσια του Ευρωπαικού Προγράμματος ERASMUS+, διοργανώνουν στη Σάμο το  Training Corse "Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ".
 Καλούμε τους φορείς και τους Πολιτιστικους Συλλογους του νησιού μας αλλα και όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες  να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6978519396 ή με email: georgiospittas@yahoo.gr.

"Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ" είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο Καρλόβασι της Σάμου, από 30 Μαρτίου έως 07 Απριλίου. Τα κύρια θέματα είναι οι παραδοσιακοί χοροί, δραστηριότητες  εξωτερικού χώρου, πολιτιστικά δρώμενα, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων εσωτερικής  ψυχοσωματικής ισορροπίας και θετικής συμπεριφοράς. Θα συμμετάσχουν 38 νέοι από 11 διαφορετικές χώρες του προγράμματος Erasmus+ (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ρουμανία, Πολωνία, Ισπανία, Τσεχία, Τουρκία, Ουκρανία).  Οι κύριοι στόχοι είναι : η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημαντικότητα των πολιτιστικών παραδόσεων και χορών ειδικότερα, η παροχή εργαλείων και μεθόδων για αυτό-ανάπτυξη και ενδυνάμωση σε μια ενεργητική ζωή, η προώθηση δραστηριοτήτων εξωτερικών χώρων και η σημασία τους για μια υγιεινή ζωή , το μοίρασμα γνώσεων σχετικά με την ευρωπαϊκή ταυτότητα μέσω των παραδοσιακών εθνικών και ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων, η προώθηση κινητικότητας ανάμεσα στους νέους και ένα ενεργό ρόλο στη ζωή τους και στη κοινωνία μέσω της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι δραστηριότητες θα είναι βασισμένες σε ενεργητικές και μη-τυπικές μεθόδους : χτίσιμο ομάδας, συνεδρίες συζήτησης, ομάδες εργασίας και προβληματισμού, παιχνίδια, παραδοσιακοί χοροί, διαπολιτισμικά βράδια, επισκέψεις της τοπικής κοινότητας, δραστηριότητες εξωτερικού χώρου, φυσική άσκηση με πρόθεση τη προσωπική ανάπτυξη.
Το πρόγραμμα έχει, ωστόσο, ως μείζονα στόχο, την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας μεταξύ των νέων που συμμετέχουν, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης που μπορούν να προχωράνε μαζί.

Οι προβλεπόμενες δραστηριότητες προωθούν την Ευρωπαϊκή συνείδηση και τη συμμετοχή των νέων ώστε να έχουν ένα ενεργό ρόλο σε προσωπικό επίπεδο και στη κοινωνία.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μέρος του κύκλου δραστηριοτήτων που οργανώνει ο φορέας μας με σκοπό την προώθηση της αναγνώρισης της μη-τυπικής μάθησης, του επαγγέλματος του διοργανωτή κοινωνικό-μορφωτικών δραστηριοτήτων για νέους (youth worker) καθώς και τη σημασία της δια βίου μάθησης, της εκπαίδευσης ενηλίκων και της βελτίωσης των δομών νεολαίας, μέσα από την εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων όσων δουλεύουν στον τομέα της νεολαίας.

 Το σεμινάριο χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Ε.Ε. δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.






Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου