Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ο Δήμος Σάμου στις εκθέσεις 'Ελλάδος Γεύση' και 'ταξίδι 2016'


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου από τις 15 έως τις 18  Απριλίου.
    Την παράσταση έκλεψε το περίπτερο της Σάμου, με γεύσεις χρώματα και αρώματα του νησιού μας.
    Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως παρουσίαση παραδοσιακών Σαμιακών συνταγών από τον καταξιωμένο chef Σαμιακής καταγωγής Ανδρέα Λαγό, παρασκευή παραδοσιακών λουκουμάδων από την κα Θεολογία Κληρονόμου αλλά και παρουσίαση cocktails με βάση το διεθνώς αναγνωρισμένο γλυκό κρασί της Σάμου “Samos Vin Doux”, από τον chef Γιάννη Γιαννόπουλο.
    Ακόμη  πραγματοποιήθηκαν  ζωντανές συνδέσεις σε εκπομπές στα τηλεοπτικά κανάλια Alpha, ΣΚΑΙ και ΕΡΤ1.


    Η γαστρονομία, ο τουρισμός και ο πολιτισμός ήταν οι τρεις βασικοί άξονες της έκθεσης ενώ στόχος ήταν η περαιτέρω προώθηση του εσωτερικού τουρισμού, κάτι που η Σάμος το πέτυχε.
    Πλήθος κόσμου, με έκδηλο το ενδιαφέρον, επισκέφθηκαν το περίπτερο του Δήμου Σάμου και εκεί γνώρισαν  και γεύτηκαν  από κοντά τα προϊόντα που παράγει το νησί μας ενώ επισημάνθηκαν τα βήματα της εξωστρέφειας-προβολής και παράλληλα τονίστηκε η τουριστική δύναμη της Σάμου.
   Ο Δήμος Σάμου αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του, στους διοργανωτές και όσους συμμετείχαν στη έκθεση και ιδιαίτερα στους chef Λαγό Ανδρέα, Ντουνέτα Μιχάλη και Γιαννόπουλο Βασίλη, στην ΕΟΣΣ Σάμου, στα Βιολογικά προϊόντα Κληρονόμου, στις επιχειρήσεις των κεραμικών Βογιατζή και Κληρονόμου, στα Βιολογικά καλλυντικά Σίμου Μπρικίτ, στο Bio Samos, στα ξενοδοχεία Υδρίλλη και Μυρίνη, στην επιχείρηση ορχιδέων Αμυρσώνη, στις ποτοποιίες, ούζο Γιοκαρίνης και ούζο Φραντζέσκος, στα Ελληνικά Θερμοκήπια Α.Ε, στους τοπικούς παραγωγούς μελιών και παραδοσιακών προϊόντων  καθώς και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσογείου «Ζωοδόχος Πηγή».


    Επίσης ο Δήμος συμμετείχε και στην έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2016» που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στην Λευκωσία η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία .
    Η παρουσία της Σάμου, εντυπωσίασε το κοινό των Κυπρίων που επισκέφτηκαν το περίπτερο, αναζητώντας τον καλοκαιρινό τους προορισμό.
    Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για το νησί μας και πραγματοποιήθηκαν επαφές με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και tour operators για την περαιτέρω προώθηση της Σάμου ως τουριστικό προορισμό.
                                                                                                                             




                                                                                                                  Εκ του Δήμου Σάμου

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου