Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Δήμος Σάμου και Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοινώνουν τη δράση «Επιχειρώ στη Σάμο»


Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας
Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων


Δελτίο Τύπου - 18 Απριλίου 2016
Ημερίδα Επιχειρηματικότητας στη Σάμο
Δήμος Σάμου και Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοινώνουν τη δράση «Επιχειρώ στη Σάμο»



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Καρλόβασι Σάμου, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, ημερίδα με θέμα την Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με φοιτητικές τεχνολογικές ομάδες και τα Aegean Startups – τη δράση του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας στα νησιά.
Στην ημερίδα συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές από το χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων και της τεχνολογίας: η Σοφία Χανιαλάκη (Technical Evangelist, Microsoft Hellas), ο Marcel Cremer (Δικηγόρος - Cremer & Partners), ο Γιάννης Ασλάνης (Business Development Manager, in4capital.com), ο Γιώργος Καραμανώλης (Co-Founder και CTO/CIO, Crowdpolicy και Socialbank Global) και ο Νικόλαος Καβούνης (CEO, Oinovation) έδωσαν ιδέες, πρακτικές συμβουλές αλλά και μετέφεραν πλήθος εμπειριών στους συμμετέχοντες.
Ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, παρουσίασε στοιχεία της αναπτυξιακής στρατηγικής του Δήμου Σάμου και μαζί με τον Υπεύθυνο της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αναπληρωτή Καθηγητή Γιάννη Χαραλαμπίδη, ανακοίνωσαν τη δράση «Επιχειρώ στη Σάμο».
Το «Επιχειρώ στη Σάμο» είναι μια πρωτοποριακή δράση για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, μέσω επιλογής και ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων (startups) που θα στοχεύουν στην κάλυψη αναγκών σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η αγροδιατροφή, η ενέργεια, οι μεταφορές και η διακυβέρνηση. Οι νέες επιχειρήσεις που θα υποστηριχθούν θα πρέπει να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν στη Σάμο, και να καλύπτουν ανάγκες τις αγοράς λειτουργώντας συμπληρωματικά προς ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις – αυξάνοντας τις δυνατότητες και τα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες με εξαγωγικό χαρακτήρα.  Η δράση αποτελεί μέρος της στρατηγικής για επιχειρηματικότητα βασισμένη στις ανάγκες της αγοράς (demand-driven entrepreneurship), ενώ ο Δήμος Σάμου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα καταβάλλουν προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή φορέων του νησιού αλλά και Σαμιωτών σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, περισσότεροι από 30 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρουσίασαν τις καινοτομικές δραστηριότητες των τεχνολογικών ομάδων τους, αλλά και πρωτότυπες εφαρμογές πληροφορικής με δυνατότητες περαιτέρω εκμετάλλευσης. Με βάση τις γνώμες των προσκεκλημένων ειδικών, ακολούθησε βράβευση της πιο πρωτότυπης και πιο ολοκληρωμένης ιδέας με τις διακρίσεις να κερδίζουν οι Smart-Wash (εφαρμογή ελέγχου λειτουργίας συσκευών με χρήση τεχνολογίας internet of things) και AegeanWebAngels (παροχή τυποποιημένων υπηρεσιών internet marketing προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις).

Η ημερίδα έκλεισε με γευσιγνωσία διεθνώς βραβευμένων σαμιώτικων κρασιών, προσφορά της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ).

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου