Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (Ε.Ε.Κ.)  που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Σάμου σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στη Σάμο, που για την φετινή χρονιά είχε οριστεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ως το εθνικό επίκεντρο της δράσης, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες δράσεις στην πόλη της Σάμου, στο Καρλόβασι και στο Πυθαγόρειο. Στόχος των δράσεων είναι η προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας που συντελούν στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους καθώς και στην προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό. Το μήνυμα της φετινής εβδομάδας ήταν το «Έξυπνη Κινητικότητα- Ισχυρή οικονομία» (Smart MobilityStrong economy). Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα επιδοτήσει την δημιουργία βιοκλιματικών στεγάστρων για τους σταθμούς ποδηλάτων της πόλης.
          Ο Δήμος Σάμου θα ήθελε να ευχαριστήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την συνδρομή του, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και τους χορηγούς των δράσεων «ΕΟΣΣ» και «Hellenic Seaways» για την πολύτιμη βοήθειά τους. Πάνω απ` όλα όμως, τις ομάδες, συλλόγους και εθελοντές που με την ενεργό συμμετοχή τους συνέβαλλαν σημαντικά στην διοργάνωση των δράσεων. Ο Δήμος Σάμου, και φέτος, συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ο συνολικός αριθμός των πόλεων που συμμετείχαν για το 2016 ανέρχεται στις 2.423) και θα καταθέσει έως τα τέλη Νοεμβρίου τον σχετικό φάκελο αναφοράς για την υλοποίηση των δράσεων.
           Η Σάμος "ανταποκρίθηκε" με επάρκεια στις προκλήσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα  Κινητικότητας. Με τον ίδιο τρόπο θα διεκδικήσει και την ευρωπαϊκή διάκριση. Το αίτημα για καλύτερες πόλεις, περιβαλλοντικά φιλικές προς τον πολίτη αλλά και για την προστασία του οικοσυστήματος είναι και για το νησί μας (φυσικό αποθετήριο περιβάλλοντος, ιστορίας και πολιτισμού) άμεσης προτεραιότητας.


  Εκ του Δήμου Σάμου

Δείτε εδώ φωτογραφίες  από τις δράσεις της εβδομάδας κινητικότητας
φωτογραφίες 1Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου