Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και παραλίας στο Σιδερά


Ο εθελοντικός καθαρισμός βυθού και παραλίας στο Σιδερά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Κυριακή 18/09/16, υπό πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Συμμετείχαν περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας – Αρχιπέλαγος, το καταδυτικό κέντρο Kerveli Village Hotel Diving Center και ο Δήμος Σάμου.



Οι 25 εθελοντές με 3 σκάφη και δυο βοηθητικά, ξεκίνησαν με τον καθαρισμό της παραλίας του Σιδερά, της βραχώδους ακτογραμμής και των δυο μικρών απομονωμένων παραλιών νότια της περιοχής. Μαζεύτηκε πληθώρα σωσιβίων, πλαστικών απορριμμάτων και ξεθάφτηκαν εννέα βάρκες.
Στη συνέχεια αυτοδύτες από το βυθό του Σιδερά έφεραν στην επιφάνεια 10 διάτρητους σάκους με πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, συσκευασίες φαγητών, κομμάτια βαρκών, ρούχα, 5 ρόδες και μια ηλεκτροκίνητη μηχανή. 


Παράλληλα ομάδα αυτοδυτών ανέλκυσε από τη Σπηλιά της Φώκιας και τα Βράχια της Παναγίας δυο μπαταρίες σκαφών, μια μηχανή και ένα πεταμένο δίχτυ, δίχτυ φάντασμα όπως τα αποκαλούμε, μήκους άνω των 50 μέτρων.




Τα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν σε φορτηγό του Δήμου Σάμου.
Ο εθελοντικός καθαρισμός εντάσσεται στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και όπως κάθε Σεπτέμβριο στη πρωτοβουλία Debris Month of Action του Project Aware.
Κατά τον μήνα Οκτώβριο θα ανελκυθούν και τα υπόλοιπα δίχτυα φαντάσματα που έχουν εντοπιστεί στο ακρωτήριο Πράσσο και στα Μελισσόβραχα.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου