Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

The Australian. "Oι σειρήνες σας καλούν στη Σάμο"


Ολοσέλιδο αφιέρωμα στη Σάμο πλαισιωμένο από πλούσιο φωτογραφικό υλικό φιλοξενείται στο ένθετο Travel της εφημερίδας Τhe Australian του Σαββατοκύριακου.

Το αφιέρωμα φέρει τον τίτλο "Οι Σειρήνες σας καλούν στη Σάμο" και την υπογραφή της αρθρογράφου Marian McGuinness και αποτελεί μια περιήγηση στους αρχαιολογικούς και εκκλησιαστικούς χώρους της Σάμου με έμφαση στην αρχαιοελληνική κληρονομιά του νησιού.

Η συντάκτης επισκέπτεται ενδεικτικά το αρχαιολογικό μουσείο, "το καλύτερο της Ελλάδας μετά από της Αθήνας", τα χωριά Μανωλάτες και Βουρλιώτες, όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Βροντιανής, την Υδρούσσα, τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου και φυσικά το Πυθαγόρειο "το πανέμορφο λιμάνι που πλαισιώνεται από ταβέρνες και ήρεμους πεζοδρόμους".

Καταλήγει ότι κατά την αποχώρησή της από το νησί για τον επόμενο προορισμό, τη Μύκονο, άνδρες του λιμενικού οδηγούσαν στο Λιμεναρχείο παράνομους μετανάστες, "καθώς η Σάμος αποτελεί ένα από τα κυριότερα σημεία εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα", γεγονός το οποίο η αρθρογράφος θεωρεί δικαιολογημένο εφόσον "πρόκειται ομολογουμένως για ένα νησί μοναδικής ομορφιάς".


Διαβάστε το άρθρο από την «The Australian»


Πηγή: www.express.gr

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου