Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Πρόστιμα σχετικά με τη σήμανση για το κάπνισμα σε μαγαζιά της παραλιακής


 Ρεπορτάζ της 'Σαμιακής Γνώμης' σχετικά με την επιβολή προστίμων σχετικά με το κάπνισμα στα μαγαζιά της παραλιακής

TSIGARO1

Απίστευτο αυτό που έγινε σήμερα το πρωί στην πόλη της Σάμου!
Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη τις πρωινές ώρες η μεγάλη πορεία των μαθητών και των γονιών για το πρόβλημα του μεταφορικού στα σχολεία, ταυτόχρονα την ίδια ώρα, άνδρες του Λιμεναρχείου Σάμου βγήκαν παγανιά στον παραλιακό δρόμο της πρωτεύουσας και μοίραζαν σαν χαρτοπόλεμο κλήσεις 500 Ευρώ (!!!!!!!) στα καταστήματα εφαρμόζοντας το μέτρο του καπνίσματος!!!
Μέχρι εδώ ίσως κάποιος πει όλα καλά!
Ίσως κάποιοι άλλοι πουν πως έπρεπε να γίνει και αυτό!

Όμως σε αυτό το μέτρο της απαγόρευσης υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές που εμάς μας βρίσκουν αντίθετους!
Πρώτη και βασική διαφορά είναι πως το μέτρο για 2 μήνες περίπου, είχε ατονήσει χωρίς κανείς να έχει προειδοποιήσει τα καταστήματα, πέραν ενός φυλλαδίου που είχε μοιραστεί (πριν 2 μήνες).
Άλλη σημαντική διαφορά είναι πως σήμερα οι άνδρες του λιμεναρχείου δεν βγήκαν να κόψουν κλήσεις και να "γράψουν" παραβάτες που τυχόν κάπνιζαν...αλλά παραβάτες ιδιοκτήτες που δεν είχαν κολλήσει αυτοκόλλητα στα τζάμια τους με την ένδειξη της απαγόρευσης του καπνίσματος!

Θα μπορούσαν λοιπόν πολύ απλά οι άνδρες του Λιμεναρχείου να περνούσαν από τα καταστήματα και να ανέφεραν στους ιδιοκτήτες πως έπρεπε να μεριμνήσουν και να μπει το αυτοκόλλητο (αξίας 1 Ευρώ).
Αν περνούσαν μετά από λίγη ώρα και δεν είχαν φροντίσει για την τοποθέτηση τότε πολύ απλά να τους έκοβαν το πρόστιμο!
Αυτό που γνωρίζουμε μετά από καταγγελίες καταστηματαρχών είναι πως γράφτηκαν πάνω από 6 παραβάτες που σημαίνει τουλάχιστον 3000 Ευρώ πλουσιότερο το ελληνικό δημόσιο και φτωχότεροι οι ήδη δοκιμασμένοι επαγγελματίες του νησιού!!!
Μια άλλη σημαντική καταγγελία που δεχθήκαμε είναι πως ένας επαγγελματίας δέχθηκε την κλήση στο κατάστημα του ενώ ήταν κλειστό, αφού οι λιμενικοί πέρασαν απ' έξω και του έφεραν την κλήση μετά από 2 ώρες που άνοιξε!!!

Άλλη μια καταγγελία προς τον Λιμενάρχη που κάνουν οι επαγγελματίες είναι πως ακόμα και τώρα υπάρχουν καταστήματα που δεν έχουν αναρτημένο αυτοκόλλητο στην τζαμαρία τους και αυτοί δεν δέχθηκαν καμία απολύτως ενόχληση!!!
Το βασικότερο όμως και σοβαρότερο απ' όλα είναι αυτό που καταγγέλλουν, πως στην πόλη της Σάμου υπάρχουν επαγγελματίες 2 ταχυτήτων αφού εκεί που έχει αρμοδιότητα ο Δήμος για τον έλεγχο του μέτρου της απαγόρευσης δεν γίνεται κανένας απολύτως τέτοιος έλεγχος από την Δημοτική Αστυνομία!

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου