Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Καταλήψεις και αποχή






Υπό την κατάληψη γονέων βρίσκονται από το πρωί τα σχολεία του Πυθαγορείου, του λυκείου της Σάμου, του Πύργου και του Καρλοβάσου, με κύριο αίτημα την επίλυση του προβλήματος των μαθητικών δρομολογίων. Αποχή πραγματοποιούν οι μαθητές των Γυμνασίων της πρωτεύουσας και του Μαραθοκάμπου.

Ο Γραμματέας της ΕΛΜΕ Σάμου, κος Παπαβασιλείου, μιλώντας στον «Αρμονία», τόνισε πως οι κινητοποιήσεις, αν δε λυθεί το πρόβλημα, θα είναι πιο αποφασιστικές.

«Και σήμερα όλα τα σχολεία είναι κλειστά.  Κλείνουμε τη 2η εβδομάδα και δεν υπάρχει κάτι. Με την επίσκεψη της πορείας στον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, αντιμετωπίσαμε τα ίδια, αόριστες κουβέντες, εκφράσεις συμπάθειας, χωρίς αντίκρισμα επί της ουσίας, κάτι που είναι προκλητικό. Χάθηκε ήδη μισός μήνας για τα μισά παιδιά του νησιού μας και οι γονείς που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις λένε πως αυτή η κατάσταση – το κόστος μεταφοράς των μαθητών να μεταφορτωθεί στους γονείς-  πάει να παγιωθεί. Αυτό το αντιλαμβανόμαστε όλοι και γι αυτό η αντίδραση θα συνεχίσει πιο αποφασιστικά, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Στόχος όλων  μας είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλους τους μαθητές. Θέλουμε ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά. Το πρόβλημα είναι της Κυβέρνησης. Αυτή είναι που επέβαλε καθεστώς διάλυσης των σχολείων, όπως τα λειτουργικά έξοδα, πετρέλαιο και πολλά άλλα. Μπροστά μας βρίσκονται και άλλα προβλήματα με καταργήσεις συγχωνεύσεις σχολείων, δωρεάν βιβλία κ.α», είπε ο κος Παπαβασιλείου.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου