Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

10+1 βιβλία για να διαβάσεις, 10+1 ταινίες για να δεις φέτος το φθινόπωρο


The Perks of Being a Wallflower
 
Ένας εσωστρεφής έφηβος περιγράφει διάφορες σκηνές της ζωής του, γράφοντας γράμματα σε έναν παραλήπτη που δεν γνωρίζει προσωπικά. Το βιβλίο του Stephen Chbosky μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, εμβαθύνοντας σε θέματα όπως η εσωστρέφεια και οι αμήχανες στιγμές της εφηβείας. Άρχισε να διαβάζεις το βιβλίο, αν θέλεις να προλάβεις να το τελειώσεις πριν την 21η Σεπτεμβρίου, που θα βγει η ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες. 
 
Σκηνοθεσία: Stephen Chbosky
Πρωταγωνιστούν: Logan Lerman, Emma Watson, Erza Miller

Atlas Shrugged, Part 2
 
Με την παγκόσμια οικονομία έτοιμη να καταρρεύσει, ο Dagny Taggart ανακαλύπτει ποια μπορεί να είναι ενδεχομένως η απάντηση στην ενεργειακή κρίση που μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Αρχίζει λοιπόν να αγωνίζεται σκληρά ενάντια στο ρολόι για να εμποδίσει την καταστροφή. Η ταινία θα προβληθεί στις 12 Οκτωβρίου, οπότε αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο που πρέπει να διαβασεις. 
 
Σκηνοθεσία: John Putch
Πρωταγωνιστούν: Samantha Mathis, Jason Beghe, Esai Morales

Alex Cross
 
Ο γνωστός τετραπέρατος ντετέκτιβ Alex Cross, του James Patterson, μεταφέρεται στον κινηματογράφο, στην ομώνυμη ταινία που θα προβληθεί στις 19 Οκτωβρίου. Το story είναι κλασικό, όχι όμως και η πλοκή του έργου: Ένας ντετέκτιβ μαθαίνει ότι ένα μέλος της οικογένειάς του δολοφονήθηκε και ορκίζεται ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τον βρει. Το βιβλίο δεν το λες μικρό, 400 σελίδες περίπου, οπότε μην καθυστερείς. Άρχισε να διαβάζεις. Μπορεί να σου αρέσει τόσο, που να θέλεις να διαβάσεις όλα τα βιβλία της σειράς.
 
Σκηνοθεσία: Rob Cohen
Πρωταγωνιστούν: Tyler Perry, Matthew Fox, Rachel Nichols

Cloud Atlas
 
Η νουβέλα που έγραψε το 2004 ο Βρετανός συγγραφέας David Mitchell μεταφέρεται στον κινηματογράφο, κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες των Tom Tykwer, Andy Wachowski και Lana Wachowski, με ένα αρκετά δυνατό cast ηθοποιών. Η τανία δείχνει πώς οι συνέπειες όσων κάνουμε στην ιδιωτική μας ζωή αλληλεπιδρούν στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Θα τη δεις στους κινηματογράφους στις 26 Οκτωβρίου.
 
Σκηνοθεσία: Tom Tykwer, Andy Wachowski, Lana Wachowski
Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Halle Berry και Hugh Grant.

Anna Karenina
 
Το κλασικό μυθιστόρημα του Τολστόϊ, που ξέρουν και οι πέτρες, θα σε μεταφέρει στην υψηλή κοινωνία της Ρωσίας του 19ου αιώνα, όπου η αριστοκράτισσα Anna Karenina, "μπαίνει" σε μια σχέση με τον Court Vronsky που θα της αλλάξει τη ζωή. Στους κινηματογράφους στις 16 Νοεμβρίου.
 
Σκηνοθεσία: Joe Wright
Πρωταγωνιστούν: Keira Knightkey, Jude Law, Aaron Johnson

The Twilight Saga: Breaking Dawn, Part 2
 
Το τέταρτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς "Twilight" της Stepahnie Meyer, είναι το μεγαλύτερο από όλα τα πρηγούμενα (768 σελίδες στην αγγλική έκδοση, 810 στην ελληνική). Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η ταινία "Breaking Dawn" χωρίστηκε σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος το είδες το 2011 και τώρα, αν είσαι fan του sequel, θα πρέπει να περιμένεις μέχρι τις 16 Νοεμβρίου για να δεις και το δεύτερο. Το highlight του βιβλίου είναι το ευρετήριο των βαμπίρ που υπάρχει στο τέλος για να μην ξεχάσεις κανένα.
 
Σκηνοθεσία: Bill Condon
Πρωταγωνιστούν: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner

Lincoln
 
O 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών οδηγεί τους βόρειους στη νίκη κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου. Μια πολύ καλή μεταφορά του βιβλίου της Doris Kearns Goodwin, "A Team Of Rivals", που θα δεις στη μεγάλη οθόνη στις 16 Νοεμβρίου. Υπομονή!
 
Σκηνοθεσία: Steven Spielberg
Πρωταγωνιστούν: Daniel Day-Lewis, Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones

The Hobbit: An unexpected Journey
 
Πολυαναμενόμενη ταινία (από τους fan του είδους τουλάχιστον) με την υπογραφή του σκηνοθέτη της τριλογίας "The Lord Of The Rings", Peter Jackson, που θα βγει στις αίθουσες στις 14 Δεκεμβρίου. Βασίζεται στο βιβλίο του J.R.R. Tolkien, το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 1937 (ναι, τόσο παλιά). Είναι μόλις 310 σελίδες. Τι περιμένεις για να το διαβάσεις;
 
Σκηνοθεσία: Peter Jackson
Πρωταγωνιστούν: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage

On The Road
 
Οι σχετικά άγνωστοι Garrett Hedlund (Dean Moriarty) και Sam Riley (Sal Paradise) παίζουν τους δυο βασικούς ρόλους στην εκπληκτική αυτοβιογραφική νουβέλα του Jack Kerouac, με την Kristen Stewart στο ρόλο της Marylou. Πρόκειται για το χρονικό των ταξιδιών του Kerouac στη βόρεια Αμερική, που έκανε μαζί με το φίλο του, Neal Cassady. Θα το δεις στις 21 Δεκεμβρίου. 
 
Σκηνοθεσία: Walter Salles
Πρωταγωνιστούν: Garrett Hedlund, Sam Riley, Kristen Stewart

Les Miserables (Οι άθλιοι)
 
Το κλασικό μυθιστόρημα του Victor Hugo, και ένα από τα δημοφιλέστερα του 19ου αιώνα, μεταφέρεται για άλλη μια φορά στη μεγάλη οθόνη. Στις 980 σελίδες του βιβλίου θα διαβάσεις την προσπάθεια ενός πρώην κρατούμενου, του Jean Valjean (του Γιάννη Αγιάννη, όπως τον λέμε στην Ελλάδα), να δραπετεύσει από το παρελθόν του, ζώντας σε έναν σκληρό κόσμο, όπου επικρατεί η φτώχεια και η άγνοια. Αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους τα Χριστούγεννα του 2012.
 
Σκηνοθεσία: Tom Hooper
Πρωταγωνιστούν: Hugh Jackman, Ruseel Crowe, Anna Hathaway\

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου