Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

«Παρωδία» στα σχολεία της Σάμου


της Βιολέτας Τριπόδη (25-09-2012, 11:03)

Μια παρωδία ζει σήμερα η μαθητική κοινότητα Σάμου. Άλλα σχολεία έμειναν κλειστά λόγω μη προσέλευσης των μαθητών όπως στο Γυμνάσιο και λύκειο Μαραθοκάμπου και στο γυμνάσιο Πυθαγορείου, σε άλλα οι μαθητές προχώρησαν σε αποχή όπως στο ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Καρλοβάσου, ενώ τα υπόλοιπα υπολειτουργούν με τα μισά παιδιά να κάνουν μάθημα και τα άλλα όχι, παίρνοντας κανονικά απουσίες.


Η περιφερειακή Διεύθυνση παιδείας στην Μυτιλήνη έδωσε εντολή όλοι οι διευθυντές και καθηγητές να βρίσκονται στα σχολεία τους αγνοώντας στην ουσία την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που πάρθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής για διήμερο κλείσιμο των σχολείων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη μεταφορά των μαθητών από τους μεταφορείς στους σχολικούς τους προορισμούς.
Την ανάλογη ευαισθησία φαίνεται η περιφερειακή διεύθυνση δεν την δείχνει πιέζοντας για να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών και μάλιστα όταν μαθητές μεταφέρονται σε καρότσες φορτηγών, στοιβάζονται σε μαζικά μέσα μεταφοράς όπως καταγγέλλουν αρκετοί γονείς. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την ίδια απόφαση κλειστές παραμένουν για σήμερα και αύριο οι υπηρεσίες του δήμου.


Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου