Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

'Η φωνή της πεταλούδας' στο... Πνευματικό κέντρο Μυτιληνιών



ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9 στις 7:30μμ στο Πνευματικό κέντρο Μυτιληνιών

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΛΟΥΜΑ
                                              
                                                Η Φωνή της Πεταλούδας

   Μια συλλογή 7 διηγημάτων, μια συλλογή ιστοριών ζωής 7 ανθρώπων, που περνάνε δίπλα μας και μπορεί να μη γυρίσουμε  το κεφάλι να τους ρίξουμε μια δεύτερη ματιά. Άνθρωποι  που φαίνεται  να μην παρουσιάζουν κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αλλά αν βάζαμε μια κρυφή κάμερα στις ζωές αυτές, αν φωτίζαμε τις γωνιές των οικογενειακών μυστικών τους, αν δίναμε φωνή στα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, αν τους κάναμε παρέα στον πόνο και τη χαρά τους, θα ανακαλύπταμε τέτοιο βάθος και τόσες αποχρώσεις, που άνετα θα γέμιζαν τις σελίδες ενός ολόκληρου μυθιστορήματος. Αυτοί είναι οι άνθρωποι του βιβλίου: Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ  ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ. Κοινοί και ξεχωριστοί. Συνηθισμένοι και ιδιαίτεροι. Φοβισμένοι και τολμηροί. Άνθρωποι που ακολουθούν κι άνθρωποι που ανοίγουν δρόμους. Σαν τον καθένα μας δηλαδή. Που αν με λίγη παραπάνω προσοχή και φροντίδα ξετυλίγαμε τις ζωές μας θα μπορούσαμε να τις κάνουμε "μυθιστόρημα".

                             


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 
Με λένε Αγγελική, είμαι από τη Σάμο και τη Χίο κι έχω το όνομα της γιαγιάς μου. Κάποιοι λένε και τη στόφα της. Καλό κύτταρο μάλλον, αν σκεφτεί κανείς ότι σχεδόν έφηβη τα παράτησε όλα για τον έρωτά της στον παππού.
Μ` αρέσει να «κλέβω» ιστορίες ανθρώπων που πραγματοποίησαν τα όνειρά τους ή που δέχτηκαν σπουδαία μαθήματα μέσα από τις εμπειρίες τους και τα αξιοποίησαν στη ζωή τους. Καμιά φορά μ` αρέσει και να επινοώ ιστορίες με αφορμή μια κουβέντα, έναν ψίθυρο, ένα γέλιο, ένα απροσδιόριστο «κάτι». Ιστορίες που μ’ αγγίζουν και μ` αρέσει να σκέφτομαι ότι μπορεί να ψυχαγωγήσουν, εμπνεύσουν, ενθαρρύνουν άλλους ανθρώπους. Για μια τέτοια ιστορία, κέρδισα το 2012 ειδικό βραβείο στο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ».
Εργάζομαι πολλά, ούτε θυμάμαι πια πόσα, χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων και της ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού κι  έχω αναπτύξει ένα πρότυπο σύστημα επαγγελματικού προσανατολισμού και ανάπτυξης την ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ.
Είχα την τύχη να συναντήσω σπουδαίους ανθρώπους και την ευλογία να διαθέτω εξαιρετικούς φίλους, που μου τα λένε «χύμα», όταν χρειάζεται. Κάποιοι απ` αυτούς με ενθάρρυναν και με υποστήριξαν να κάνω βιβλίο τις ιστορίες «μου». 

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου