Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση 'Αρχιπελάγους' για την επανέναρξη διαδικασιών προσλήψεων μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα



Ανακοίνωση 29/05/2012

Θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερομένους ότι σήμερα Τρίτη 29/05/2012 στις 16:30, λάβαμε οδηγίες από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ υλοποίησης του προγράμματος. Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική εγκύκλιο ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ_38_ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ (ΓΕΝΙΚΟΙ, ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΟΙ) ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ (ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΤΑ ΚΕΠ Κ.ΛΠ.) ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/06/2012.
Επίσης, στις 25/05/2012, σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη των διαδικασιών επιλογής από το Αρχιπέλαγος,  λάβαμε από το ΑΣΕΠ νεότερες «Οδηγίες για την επιλογή ωφελουμένων μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» οι οποίες ανατρέπουν μια ουσιαστική προϋπόθεση αξιολόγησης μιας αίτησης που ήταν η αναγραφή του ΑΜΚΑ. Πλέον σύμφωνα με τις νέες οδηγίες  «…δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού η παράλειψη αναγραφής στην αίτηση συμμετοχής των εξής στοιχείων: α) του αριθμού ανακοίνωσης ΚΟΧ β) του δικαιούχου φορέα γ) του αριθμού ΑΜΚΑ….»
Μπορείτε να διαβάσετε τις νεότερες οδηγίες ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ 3
Κατόπιν αυτού και επισημαίνοντας την απαράδεκτη πρακτική του ΑΣΕΠ να αποστείλει οδηγίες (που ανατρέπουν προηγούμενες) για την επιλογή ωφελουμένων σχεδόν δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής από το Αρχιπέλαγος, είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να εντάξουμε στη διαδικασία επιλογής τις αιτήσεις των υποψηφίων που αρχικά είχαν αποκλειστεί επειδή δεν είχαν αναγράψει τον αριθμό ΑΜΚΑ.
Έτσι, στους ανεπίσημους πίνακες κατάταξης που είχαν αναρτηθεί στις 23/04/2012 στο παρόν ιστολόγιο, υποχρεωτικά θα υπάρχουν οι εξής αλλαγές:
α) Στους Πίνακες Αποκλειομένων δεν θα αναγράφονται τα ονόματα αυτών που είχαν παραλείψει να σημειώσουν τον αριθμό ΑΜΚΑ.
β) Στους Γενικούς Πίνακες Κατάταξης οι ανωτέρω υποψήφιοι θα παρουσιάζονται με κενό στη στήλη που αναγράφεται το ΑΜΚΑ.
γ) Στους Πίνακες Προσληπτέων, εάν συγκεντρώνουν τα απαραίτητα μόρια, θα αναγράφονται αλφαβητικά με κενό στη στήλη που αναγράφεται το ΑΜΚΑ.
Προφανώς, μπορεί κάποιοι υποψήφιοι που υπήρχαν στους Πίνακες Προσληπτέων που είχαν αναρτηθεί στις 23/04/2012, πλέον να μη βρίσκονται στους νέους Πίνακες Προσληπτέων αφού αντικαθίστανται από συν-υποψηφίους τους που δεν είχαν αναγράψει τον αριθμό ΑΜΚΑ και είχαν αρχικά αποκλειστεί από τη διαδικασία. Δυστυχώς ή ευτυχώς εντολές από το ΑΣΕΠ!!!
Για να προλάβουμε άσκοπες ερωτήσεις και ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων επαναλαμβάνουμε τα εξής:
1. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ. Αν το ΑΜΚΑ σας αναγράφεται στους Γενικούς Πίνακες Κατάταξης δεν είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ/ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚO ότι θα αναγράφεται και σε έναν από τους άλλους δύο δηλαδή των Προσληπτέων ή των Αποκλειομένων. Απλούστατα σημαίνει ότι όλα τα δικαιολογητικά που υποβάλατε ήταν μεν σωστά (επομένως δεν είσαστε στον κατάλογο των αποκλειομένων) αλλά δυστυχώς δεν συγκεντρώσατε αρκετά μόρια για να είσαστε στον κατάλογο των προσληπτέων.
2. Κατά των πινάκων αυτών επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους η άσκηση ένστασης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριών (3) εργάσιμων ημερών η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους στα γραφεία του Δικαιούχου. Η ένσταση κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη επιστολή απευθείας στο Α.Σ.Ε.Π. (Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510).
3. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και του προσωρινού πίνακα προσληπτέων καλούνται οι  επιλεγέντες ωφελούμενοι να  αποδεχτούν  εγγράφως τη θέση απασχόλησης (ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 01/06/2012). Στις περιπτώσεις μη εμφάνισης του υποψηφίου, ενημερώνεται ο δυνητικά ωφελούμενος, ότι εάν δεν προσέλθει εντός 5 ημερολογιακών ημερών θα προχωρήσει η διαδικασία διαγραφής και αντικατάστασή του. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας των 5 ημερών εκδίδεται ο οριστικός πίνακας προσληπτέων και υπογράφονται οι συμβάσεις εργασίας.

Βίντεο από τη καταιγίδα στη Σάμο. (Κοκκάρι)


video by user AlexTheGood1 (captured 30/5/2012- Samos Kokkari)

''Music: "Here comes the King" from "Chronicles of Narnia"
Video was captured at "Wave Bar", Kokkari.

Περιγραφή: Πριν ξεκινήσουν οι αστραπές, το ηλ. ρεύμα κόπηκε και δεν υπήρχε φως, εκτός απο τα κεριά που τοποθετήσανε οι μαγαζάτορες στα τραπέζια. Όμορφη ατμόσφραιρα. Μαγικά. =)
Το αυθεντικό βίντεο έχει μεγάλα κενά μεταξύ των κεραυνών. Οπότε έκοψα τα κενά και τους ένωσα.''

AlexTheGood1

Μερικές απλές... 'πειρατικές' αλήθειες : Η διαφορά ανάμεσα στο σύμπτωμα και την αιτία


Αναδημοσίευση από http://vaspersview.blogspot.com

(και με καμία διάθεση να αναμειχθούμε σε στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις)

Η διαφορά ανάμεσα στο σύμπτωμα και την αιτία


Οι γιατροί γνωρίζουν ότι αν έχεις κρύωμα φταίει ένας ιός και όχι ότι δεν καθαρίζεις αρκετά γρήγορα την μύτη σου. Αυτή η απλή γνώση πρέπει να ισχύει για κάθε σύμπτωμα. Πίσω από το σύμπτωμα υπάρχουν τα αίτια και αυτά πρέπει να θεραπεύσεις. Το να απαλύνεις απλά το σύμπτωμα δεν αποτελεί θεραπεία.

Στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε συνηθίσει να δρούμε απέναντι στο σύμπτωμα και όχι στην αιτία. Έτσι οι λύσεις που δίνονται είναι επιφανειακές και δεν έχουν κανένα απολύτως μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Αντιθέτως αφήνουν το πρόβλημα να χρονίζει και να βαθαίνουν τα αίτιά του μέχρι του σημείου που γίνεται πλέον καρκίνος στο σώμα της κοινωνίας.

Η οικονομία μας σήμερα βρίσκεται υπό διάλυση. Για αυτό δεν φταίνε οι χαμηλοί μισθοί ή συντάξεις. Αυτά είναι τα συμπτώματα. Δεν φταίνε καν οι υψηλές τιμές των Σουπερμάρκετ, καθώς και αυτές είναι σύμπτωμα. Δεν φταίει ο μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων καθώς και αυτό είναι σύμπτωμα. Δεν φταίει η μεγάλη φορολογία καθώς και αυτή είναι σύμπτωμα.

Το θέμα είναι να εντοπίσεις την ΡΙΖΑ του προβλήματος και να την καταπολεμήσεις. Και η ρίζα του προβλήματος είναι η διαφθορά, η αδιαφάνεια και η πελατειακή πολιτική πρακτική.

Γιατί φοροδιαφεύγει κάποιος πολύ πλούσιος; Γιατί είναι υψηλοί οι φόροι; Όχι... φοροδιαφεύγει γιατί μπορεί. Γιατί του δίνεται η δυνατότητα ώστε να τα έχει καλά μαζί του ο πολιτικός που θέλει χάρες. Που θέλει προβολή. Γιατί φοροδιαφεύγει ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο ηλεκτρολόγος, ο υδραυλικός; Γιατί μπορεί. Γιατί αν φοροδιαφεύγει ο πλούσιος, γιατί όχι και αυτός; Εξάλλου αυτός τι μπορεί να προσφέρει; Λίγες χιλιάδες ευρώ; Σιγά... Εξάλλου δεν υπάρχει έλεγχος. Μπορεί να χρηματίσει (διαφθορά το λένε) τον έφορο και να γλιτώσει 1000 ευρώ στο κατοστάρικο. Άσε που το κράτος το ίδιο θα έρθει και θα του πει, κάνε μια περαίωση να τελειώνουμε...

Γιατί υπάρχει άραγε τόσο μεγάλη ανεργία αυτή την περίοδο; Φταίει η μείωση των μισθών των υψηλόμισθων; Μα αυτή δεν πήγαινε στην κατανάλωση που δίνει εργασία και το ποσό που πήγαινε τους έχει μείνει ακέραιο. Τότε μήπως φταίνε οι μειώσεις στα μικρά και μεσαία στρώματα; Πράγματι.

Είναι όμως αυτή η ρίζα του προβλήματος; Ας το δούμε: Γιατί έγινε αυτή η μείωση; Γιατί το κράτος αρνείται κατηγορηματικά να κάνει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και στην μείωση του κόστους του δημοσίου. Αρνείται κατηγορηματικά να παρατήσει την γραφειοκρατία που υπάρχει μόνο για να εξυπηρετεί τον διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό. Γιατί φανταστείτε τι θα έχαναν οι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης αν δεν περνούσαν από τα χέρια τους οι φάκελοι και δεν τους καθυστερούσαν τόσους μήνες ή και χρόνια ζητώντας γρηγορόσημα που φτάνουν να είναι παραπάνω από την μισή επένδυση!!! Και μη μου πει κανείς ότι επειδή συνέλαβαν 5-6 από αυτούς δεν συνεχίζεται το ίδιο βιολί... Σας πληροφορώ τώρα τα πράγματα είναι χειρότερα.

Δεν τα γνωρίζουν αυτά άραγε οι πολιτικοί μας; Φυσικά και τα γνωρίζουν. Όμως δεν τους ενδιαφέρει γιατί το μόνο που θέλουν είναι να διαχειρίζονται την εξουσία και να διατηρούν αυτά τα προβλήματα ώστε να εξακολουθήσει να υπάρχει το πελατειακό κράτος και έτσι εκείνοι να κυβερνούν...

Το θέμα της λαθρομετανάστευσης μπορείς να το λύσεις με φράχτες στον Έβρο ή με περιπολίες στα θαλάσσια σύνορα; Αυτό χτυπάει πάλι το σύμπτωμα και μάλιστα χωρίς να έχει επιτυχία καθώς οι περισσότεροι τελικά θα περάσουν στην χώρα. Οπότε τι πρέπει να γίνει; Μήπως να υπάρξει επιτέλους μεταναστευτική πολιτική; Να σταματήσει επιτέλους η εφαρμογή του Δουβλίνου ΙΙ που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε μια απέραντη φυλακή; Να επιβάλουμε στην Τουρκία και στην Ευρώπη να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα και να βοηθήσουν να το εξαλείψουμε γιατί αλλιώς θα τους στείλουμε έως 1μιση εκατομμύριο λαθρομετανάστες πακέτο με εκατομμύρια Έλληνες μετανάστες, αναγκαστικά με την διάλυση της χώρας;

Για αυτό το λόγο το Κόμμα Πειρατών επιμένει ότι η λύση είναι να χτυπήσεις το αίτιο του προβλήματος και όχι να απαλύνεις μόνο το σύμπτωμα. Σε κάποιες περιπτώσεις θα το κάνεις με κοινωνική πολιτική, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προσπαθείς και να ξεριζώσεις το αίτιο. Έχει φτάσει ο καιρός που αν περιμένουμε και άλλο θα διαλυθεί απλά ο κοινωνικός ιστός της χώρας. Δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα τα λιμνάζοντα προβλήματα. Ή θα τα λύσουμε ή θα καταστραφούμε. 

Το Κόμμα Πειρατών δεν ενδιαφέρεται για την "ιδεολογία"Μόνο για την εφαρμογή των αρχώντου σε λύσεις που θα έχουν επιλεγεί, όχι βάση τοποθέτησης στον άξονα Αριστεράς-Κέντρου-Δεξιάς, αλλά βάση λειτουργικότητας, κατανόησης και αποδοχής. Για αυτό χρειάζονται ενημερωμένοι πολίτες. Χρειάζονται δομές και θεσμοί που λειτουργούν. Όχι γραφειοκρατία και διαχείριση της εξουσίας και των δανεικών που δυστυχώς μας προσφέρουν οι "μεγάλοι".


Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ειδήσεις Σαμιακής Τηλεόρασης 24/5, 25/5 και 29/5


ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24/5 ΘΕΜΑΤΑ:
-Βελτιώσεις στις παιδικές χαρές πόλεως
-Εθνικό στάδιο Σάμου- εικόνες εγκατάλειψης
-Ταξίδι ελευθερίας για 2 ρινοδέλφινα
-Ο ΤΟΜ στη Μουρτιά (κάμερα Εμ. Μαντά)
-Θέματα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (Αλέξ. Σταθακιός)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 25/5 ΘΕΜΑΤΑ:
-Σε απόγνωση οι 9 υπάλληλοι από το 'Βοήθεια στο σπίτι' του πρώην δήμου Πυθαγορείου
-Κινηματογραφική λέσχη Σάμου
- Θέματα Πανελλαδικών εξετάσεων (φιλόλογος Αγγελική Σβορώνου)
- Θέματα Πανελλαδικών εξετάσεων (φυσικός Κώστας Γεωργιάδης)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 29/5 ΘΕΜΑΤΑ:
- Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) στη Σάμο
- Αστυνομικό δελτίο
- Τίμησαν τον Αί Γιάννη το Ρώσο
- Στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη περπάτησαν οι Σαμιώτες
- Θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων (μαθηματικός Γιώργος Μαρίνης)
- Θέματα Πανελλαδικών εξετάσεων (Αρχαία Ελληνικά: Μιχάλης Βελώνης)


Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Οι 16 φανέλες του Euro 2012

Η ιστοσελίδα bleacherreport.com την κρίνει την Ελληνική φανέλα ως απλή, συνηθισμένη και με καμία αλλαγή από τις προηγούμενες χρονιές που η ομάδα συμμετείχε σε μεγάλο τουρνουά. Πρώτη στις προτιμήσεις έρχεται η Ολλανδική. 
Δείτε τις 16 φανέλες με την σειρά κατάταξης:
πηγή: http://www.woop.gr
16. Ελλάδα

"Η Πόλις Εάλω!"- Αφιέρωμα: Η Άλωση 1453





Αυτή η κραυγή ενός Κωνσταντινουπολίτη που έγινε και κραυγή όλων των κατοικούντων την Πόλη, εκείνο το μεσημέρι της 29ης Μαίου του 1453, μ΄έχει στοιχειώσει εδώ και 40 χρόνια, απο την πέμπτη δημοτικού, όταν το πρωτοδιδάχτηκα. Αμέτρητες φορές προσπαθούσα, κάθε χρόνο τέτοια μέρα απο τότε, να αναδιαπλάσω την εικόνα της φρίκης αυτού του γεγονότος... Κι άλλες τόσες φορές, η εικόνα που δημιουργούσα ήταν διαφορετική απ τη προηγούμενη...
Γι΄αυτό καθ΄αυτό το γεγονός, την "ευθύνη" την έχουν τόσο οι αυτόπτες μάρτυρες, όσο και οι μετέπειτα χρονικογράφοι (Σφραντζής ή Φραντζής, Δούκας, Λεονάρδος ο Χίος, Κριτόβουλος, Χαλκοκονδύλης, το χρονικό περί των Τούρκων σουλτάνων, οι τουρκικές μαρτυρίες και άλλοι), οι οποίοι και έδιναν τις ίδιες εικόνες μεν, αλλα με διαφορετική χροιά και σκοπιά. Μεγάλη μέρα η σημερινή Ελληνες...

Η Ιστορία λένε, δεν είναι μόνο για να τη διαβάζουμε ή να τη μαθαίνουμε. Είναι για να ΔΙΔΑΣΚΩΜΑΣΤΕ απο αυτήν. Χρόνια πολλά το φωνάζω αυτό, είτε ως απλός αρθρογράφος, είτε ως δάσκαλος σε κάποιο σχολείο, είτε ως απλός συνομιλητής μιας παρέας, είτε ως Ιστορικός, δηλαδή ως υπηρέτης της ίδιας της Ιστορίας. Και πάντα δικαιώνομαι από τα γεγονότα...

Η Ιστορία, επίσης λένε, οτι επαναλαμβάνεται. Είτε ως δράμα, είτε ως φάρσα. Πόσο μάλλον η δική μας Ιστορία, Ελληνες. Πόσες φορές δεν ήρθε η στιγμή που κάποιος άλλος ήρθε στη θέση του Κων/νου του Παλαιολόγου, όταν εκλήθη να παραδώσει ελληνική γή; Προγενέστερα ή μεταγενέστερα; Ποιόν να πρωτοθυμηθούμε αλήθεια; Τον Λεωνίδα με τους 300 του; Τον Θεμιστοκλή; Τον Παπαφλέσσα; Τον Ιωάννη Μεταξά; Τον Δημήτρη Μανιάτη, διοικητή των Οχυρών του Μπέλες; Τον Τάσο Παπαδόπουλο; Είπα έξη τώρα, ενώ είναι...χίλιοι έξη! Και όλοι τους, ΜΑ ΟΛΟΙ, είπαν το ίδιο "ΟΧΙ", με άλλες λέξεις! Αυτή είναι η μοίρα μας, η δόξα μας και το πεπρωμένο μας! Να λέμε πάντα "ΟΧΙ" σε όλους αυτούς που θέλουν να μας στερήσουν το υπέρτατο αγαθό που έδωσε ο Θεός στον Ανθρωπο: Την Ελευθερία του!

Ο Παλαιολόγος δεν έκανε κάτι διαφορετικό απο τους άλλους! Γνήσιος Ελληνας, Μανιάτης, γνώστης της ελληνικής Παιδείας και των Αξιών του διαχρονικού ελληνισμού, είπε αυτό που έπρεπε να πεί στον Μουχαμέτη που με αλαζονεία και εγωκεντρισμό, γνώρισμα της νεαρής του ηλικίας, του ζήτησε τότε να παραδώσει τη πόλη και να σηκωθεί να φύγει αυτός κι η συνοδεία του. Την απάντηση, στ΄αλήθεια δεν την περίμενε. Διότι δεν ήξερε στ΄αλήθεια ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. Αυτός, χωρίς καμιά παιδεία, χωρίς καμιά πνευματική μόρφωση, χωρίς να ξέρει κάν ποιοί στο καλό είναι τούτοι οι ... Γραικοί, ζήτησε απο τον Βασιλέα, τον έστω ξεπεσμένο Αυτοκράτορα να του παραδώσει τί; Το ίδιο του το σπίτι! Δεν μπορούσε να φανταστεί κάν το μεγαλείο αυτών που ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ αυτό το σπίτι!
Ο Μουχαμέτης ήξερε ποιός θα είναι ο τελικός νικητής. Είχε χιλιάδες στρατό, χιλιάδες αγροίκους ασιάτες που δεν λογάριαζαν τη ζωή τους επειδή ακριβώς τους ειχαν πεί πως η ζωή τους ήταν ένα ΤΙΠΟΤΑ, και γνώριζε πως ήταν απλά θέμα ωρών να κατακτήσει αυτό που οι άλλοι στο παρελθόν δεν μπόρεσαν. Κι όμως, ζήτησε να ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ τον Βασιλέα, για να ικανοποιήσει απλά την υπέρμετρη ματαιοδοξία του. Η απάντηση του Βασιλέα όμως του στραπατσάρισε τη γενειοφόρα μούρη. Κι απο εκείνη τη στιγμή, η διάθεσή του άλλαξε, το ψύχραιμο ειρωνικό χαμόγελο έγινε οργή. Και αποφάσισε "Πάσει δυνάμει"! "Φωτιά και τσεκούρι χωρίς έλεος!"...

Σήμερα Ελληνες, ζούμε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο δράμα. Είμαστε πολιορκημένοι. Πολιορκημένοι, όχι απο τις φανατικές ορδές του Μουχαμέτη, αλλά απο τους "πολιτισμένους" οικονομικούς δολοφόνους του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. Σήμερα, τη θέση του Μουχαμέτη, έχουν πάρει η Μέρκελ, η Λαγκάρντ, ο Σόρος, ο Σόιμπλε. Μόλις πριν απο λίγο καιρό, οι συνεργάτες τους "έλληνες" πολιτικοί, τους παρέδωσαν την "Πόλη Ελλάδα", υπογράφοντας το "χρυσόβουλο" μνημόνιο υποδούλωσης, ακολουθώντας πιστά αυτό που πριν 559 χρόνια είχε προτείνει αλαζονικά ο Μουχαμέτης στον Βασιλέα. Τότε ήταν εκείνος που του είπε το "Οχι". Σήμερα, Παλαιολόγος δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει αυτός ο ηγέτης που θα έλεγε το "Οχι" στους βαρβάρους. Σήμερα Ελληνες, το "Οχι" θα το πούμε εμείς. ΕΜΕΙΣ, ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! Ηδη, στις 6 του Μάη, το βροντοφωνάξαμε μια φορά κι αυτοί που περίμεναν μιαν άλλη απάντηση, ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΑΝ! Οπως ακριβώς ο Μουχαμέτης πριν 559 χρόνια! Ενα "ΟΧΙ", που έκανε τους βάρβαρους Ούννους και Φράγκους να αναρωτηθούν: "Ποιοί στο καλό είναι τούτοι οι Γραικοί, που τολμούν να αμφισβητούν την απέραντη ισχύ μας;"

Και έφριξαν, αναστατώθηκαν, λύσσαξαν! Μας απείλησαν και μας απειλούν με τρομερά αντίποινα! Μας έταξαν και μας τάζουν τα πάντα, μέσω των "ελλήνων" συνεργατών τους, όπως ακριβώς κι ο Μουχαμέτης πριν 559 χρόνια... "Θα μείνετε στο ευρώ, θα αναπτυχθείτε, προσωρινές θα είναι οι δυσκολίες σας, θα σας ξανακάνουμε "ευρωπαίους", θα σας δώσουμε τούτο κι εκείνο, μα θα σας καταστρέψουμε εάν αρνηθείτε! Δεν θα πάρετε τίποτε, αν δεν υποκύψετε στους όρους της παράδοσής σας! Παραδοθείτε για να σωθείτε! Αλλιώς...φωτιά και τσεκούρι χωρίς έλεος"!!!

Πέστε μου εσείς, αν υπάρχει έστω και ψήγμα υπερβολής στα πιο πάνω γραφόμενά μου! Πέστε μου εσείς οι..."ψυχραιμότεροι", αν υπάρχει έστω και μια τρίχα παραλογισμού!

Η Ιστορία μας, επαναλαμβάνεται γι΄άλλη μια φορά... Ο εχθρός πλέον είναι πάνω στα τείχη! Μην τον αφήσετε να μπεί Ελληνες! Διδαχτείτε απ την Ιστορία μας, αυτό το υπέροχο και μεγάλο Βιβλίο του Γένους μας! Ο Βασιλέας Παλαιολόγος, αποφάσισε πως «Την δε πόλιν ου σοι δίδομεν, κοινή γαρ γνώμη πάντες, αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν, και ού φεισόμεθα της ζωής ημών», πολεμώντας και πεθαίνοντας, όπως ακριβώς και οι αρχαίοι παππούδες του.

Εμείς άραγε, θα φανούμε αντάξιοί του;



πηγή: http://logioshermes.blogspot.com (ΛΟΓΙΟΣ ΕΡΜΗΣ)

Το χρονικό της Άλωσης:


Tο "Κίνημα της Πατάτας'' και στη Σάμο!


Το "Κίνημα της Πατάτας" ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας ένα νέο τοπίο στο
εμπόριο, το οποίο είναι προς το συμφέρον του παραγωγού και του καταναλωτή!

Έτσι το κίνημα αυτό φτάνει και στη Σάμο το επόμενο Σάββατο στην Πλατεία Θεμ. Σοφούλη στις 10 το πρωί μετά από την διάθεση του προϊόντος και στη Μυτιλήνη την περασμένη εβδομάδα.
Τη διάθεση της πατάτας θα κάνουν παραγωγοί από την Αχαΐα με επικεφαλής τον παραγωγό κ. Μπεκίρη Γιωργάκη.
Η σοδειά είναι φρέσκια (Μαίου) και θα διατεθούν 50 περίπου τόνοι προς 10 ευρώ το τσουβάλι βάρους 23 κιλών.
Το πιο σημαντικό είναι πως θα διατεθεί δωρεάν, μεγάλη ποσότητα πατάτας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης Σάμου, στο Δημοτικό Γηροκομείο και στους 4 Παιδικούς Σταθμούς του νησιού.
Το ζητούμενο χρόνων ολόκληρων λοιπόν, το έφερε η κρίση και έτσι με μια πρωτοβουλία που ήρθε μέσα από το διαδίκτυο (Face book) ήρθε το κίνημα αυτό και στη Σάμο.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ο πρώτος «πλωτός» κινηματογράφος!

Πρόκειται για τον πρώτο πλωτό κινηματογράφο που έκανε την εμφάνισή του στο πρόσφατο κινηματογραφικό φεστιβάλ «Film on the Rocks» στην Ταϊλάνδη, προσφέροντας στους τυχερούς θεατές τη μοναδική εμπειρία να παρακολουθήσουν τις ταινίες  κυριολεκτικά. πάνω στο νερό, μέσα σε ένα ειδυλλιακό θαλασσινό τοπίο.


El mama vatamani και Bocca chiusa ξανά LIVE IN CONCERT


οι BOCCA CHIUSA και οι EL MAMA VATAMANI τραγουδούν!


LIVE IN CONCERT



Αίθουσα Δημαρχείου,Βαθύ 31/5 ώρα 21:00


Αίθουσα Δημαρχείου,Καρλόβασι,10/6 ώρα 21:00


ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ...

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ- ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Συμμετέχουμε με ΚΛΙΚ ΕΔΩ (ή από τη μπάρα στα δεξιά του blog). Η ψηφοφορία ισχύει μέχρι Κυριακή 10 Ιουνίου.


Τελευταίες παραστάσεις για το 'Περπατώ εις το δάσος'!



Τις τρεις τελευταίες παραστάσεις του έργου της Στέλλας Μιχαηλίδου "Περπατώ εις το δάσος" δίνει η Θεατρική Ομάδα Σάμου. 


Οι παραστάσεις θα δοθούν την Παρασκευή  25, Σάββατο 26 Μαΐου στις 8μμ και Κυριακή 27 Μαΐου στις 11 30 το πρωί στη Λέσχη Ερασιτεχνών. 


Η παράσταση είναι δωρεάν για παιδιά μέχρι 12 ετών που συνοδεύονται και το τηλ. κρατήσεων είναι 6906922369

Χορωδιακή Συνάντηση Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών Σάμου



Το Πνευματικό Ίδρυμα Σάμου Ν. Δημητρίου, θέλοντας να στηρίξει και να προωθήσει την ενασχόληση παιδιών με το χορωδιακό τραγούδι, διοργανώνει συναυλία συνάντησης παιδικών και νεανικών χορωδιών και ταυτόχρονα απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις σχετικές χορωδίες του νησιού να λάβουν μέρος.
            Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012, ώρα 19.00 στην αίθουσα Σίβυλλα του ξενοδοχείου Doryssa
           
Όροι συμμετοχής
- Οι χορωδίες να απαρτίζονται από μέλη ηλικίας 4-18 χρονών.
- Το πρόγραμμα να μην υπερβαίνει τα 25 λεπτά (από 4 ως 7 τραγούδια)
- Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 6 Ιουνίου.
Μαζί με τις δηλώσεις θα χρειαστεί να σταλεί το μουσικό πρόγραμμα της χορωδίας και ένα σύντομο βιογραφικό του/της μαέστρου
- Δεν υπάρχει καμιά οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο
Τηλ.: 22730-62286 Φαξ: 22730-62287
Email: pnedim@otenet.gr
Υπεύθυνος διοργάνωσης: κα. Ματρώνη Κτίστου

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΑΜΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 18/5, 21/5 και 23/5




Θέματα:
- Εργατικό κέντρο- Εμπορικός σύλλογος Σάμου
- πλαζ Γάγγου
-θέματα εξετάσεων βιολογίας (Ταρσία Βασιλειάδη)
-θέματα εξετάσεων μαθηματικών (Μαρίνης Γιώργος)
(βόλλευ Ιωνικός- ποδοσφαιρο Ένωση- μπάσκετ Ίκαρος-  βόλλευ γυναικών Πολυκράτης)

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 21/5
Θέματα:
-Πρεμιέρα Πανελλαδικών εξετάσεων με τη φιλόλογο Αγγελική Σβορώνου
-Εθελοντικός καθαρισμός παραλιακής  Σάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 18/5 
Θέματα:
-Ασφαλισμένοι-Φάρμακα
-Μείωση τουριστικών κρατήσεων
-Διαφημιστική προβολή Σάμου στη πλατεία Κλαυθμώνος- ΔΥΝΑΜΙΚΗ-PROMOTION





Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Μεγάλο Χρυσό για το γλυκό κρασί της Σάμου



Το Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο απέσπασε το Νέκταρ 2008 του Συνεταιρισμού Σάμου στο 19ο Διεθνή Διαγωνισμό «Concours Mondial de Bruxelles» οίνου και οινοπνευματωδών ποτών, που έγινε στο Guimaraes της Πορτογαλίας, στον οποίο διαγωνίσθηκαν 8.397 κρασιά από 52 διαφορετικές χώρες.

Επιπλέον το γλυκό κρασί της Σάμου απέσπασε και τον τίτλο του «Καλύτερου Κρασιού Trophy».

Ο διαγωνισμός

Ο Διαγωνισμός αποτελεί πλέον θεσμό «πρωταθλήματος κρασιού» από το 1994 οπού αρχικά γινόταν μόνο στις Βρυξέλλες και σκοπό είχε την ανάδειξη των ποιοτικότερων και γευστικότερων κρασιών ανάμεσα στους «Παγκόσμιους Πρωταθλητές της Οινοποιίας». Από το 2006 ο διαγωνισμός επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες που αποτέλεσαν σταθμούς κύρους της γευσιγνωσίας (Λουξεμβούργο, Μπορντό, Βαλάνς, Σεσίλ, Μάαστριχτ).

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίζεται αποκλειστικά από επαγγελματίες οινολόγους και οινοποιούς συγκεντρώνοντας την «αφρόκρεμα» των διεθνών εμπειρογνωμόνων. Η μοναδικότητα του διαγωνισμού έγκειται στην ποικιλομορφία καθώς περισσότερες από 40 χώρες παρουσιάζονται στο πάνελ γευσιγνωσίας.

''Η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ) ιδρύθηκε το 1934, με τη συμμετοχή 25 τοπικών συνεταιρισμών, που αντιπροσωπεύουν όλους τους καλλιεργητές αμπέλου του νησιού. Με χαρακτήρα συνδικαλιστικής οργάνωσης, στάθηκε από την αρχή ουσιαστικός αρωγός προς τους αγρότες, για την προστασία των δικαιωμάτων τους απέναντι στους εμπόρους. 

Από την ίδρυσή της, έως και σήμερα, η ΕΟΣΣ συλλέγει το σταφύλι και παράγει το κρασί, στα δύο οινοποιεία της στο Μαλαγάρι και στο Καρλόβασι. Στη συνέχεια το διαθέτει, χύμα ή εμφιαλωμένο, στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. 

Οι εξαγωγές είναι πολύ σημαντικές και καλύπτουν το 80% της ετήσιας παραγωγής, που είναι περίπου 7.000 τόνοι κρασί. Η ΕΟΣΣ απασχολεί 80 άτομα. 

Τα βραβεία των κρασιών ανά έτος: http://www.samoswine.gr/8.html.''

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Συζήτηση για δημιουργία στην Σάμο του πρώτου Γεωμυθολογκού Πάρκου στον κόσμο- (ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ)



Στην προοπτική δημιουργίας Γεωμυθολογικού Πάρκου και Γεωπολιτιστικών μονοπατιών  αναφέρθηκε ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας Ηλίας Μαργιολάκος, μιλώντας στο κοινό της Σάμου, καλεσμένος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ ενώ συμμετείχε και η Πυθαγόρεια Ακαδημία και το Πνευματικό Ίδρυμα ΝΙΚΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Ο καθηγητής που επισκέφτηκε για τρίτη φορά την Σάμο εξήγησε πρακτικά ότι αυτό σημαίνει πλήρη αξιοποίηση της προιστορίας και των  πλούσιων προιστορικων ευρημάτων που υπάρχουν στο νησί με την δημιουργία ενός πάρκου με κέντρο τις περιοχές που γίνονται οι ανασκαφές για τα απολιθώματα, και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου στους Μυτιληνιούς ,και θα επεκτείνεται σε όλο το νησί.

Στα πλαίσια του έργου αυτού ,θα εντοπιστούν επίσης παλαιά ή και αρχαία, αλλά ξεχασμένα μονοπάτια, που συνδέουν μικρές ή μεγαλύτερες περιοχές, που παρουσιάζουν γεωλογικό και μυθολογικό ενδιαφέρον συγχρόνως και οι οποίες είναι γνωστές ως γεωμυθότοποι. Τέλος προτείνεται να γίνει μελέτη της δυνατότητας δημιουργίας γεωμυθολογικών πάρκων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τον Τομέα Γεωεπιστημών της UNESCO.
Ο κ. Μαργιολάκος τόνισε ότι αν το εγχείρημα αγκαλιαστεί από τιους τοπικούς φορείς δεν είναι τόσο δύσκολο να επιτευχθεί. Το κέρδος που θα αποφέρει μακροπρόθεσμα σαν πόλος έλξης τουριστών που ασχολούνται με την επιστήμη αλλά και φοιτητών από όλο τον κόσμο θα είναι τεράστιο.
Βιολέτα Τριπόδη

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Βρεφονηπιακοί σταθμοί Δήμου Σάμου- Εγγραφές


Ο Δήμος Σάμου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι για τις νέες εγγραφές καθώς και για τις επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου για τη περίοδο Σεπτέμβριος 2012-Αύγουστος 2013 δέχεται αιτήσεις από 20/5 έως και 15/6 στους κατά τόπους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Σαμιώτικο λεξικό


πηγή: http://frikipaideia.wikia.com


Η Σάμος όπως και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας παρουσιάζουν το δικό τους τοπικό ιδίωμα. Το λεξικό που χρησιμοποιείται στη Σάμο χρησιμοποιείται και και σε άλλες τοποθεσίες κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.
Στο νησί λοίπον αυτό τρώνε τα φωνήεντα και αλλάζουν αρκετά τις λέξεις, προφέροντας τις κάπως έτσι π.χ. Πού τουνε παένς το κβα;
Αυτήν ακριβώς την έκφραση ένας οποιοσδήποτε άλλος έλληνας θα την πρόφερε: Πού τον πηγαίνεις τον κουβά; Επίσης οι Σαμιώτες/Σαμιώτισες έχουν έντονο το λι/νι σαν της Αμαλίας. Το -ε κυριαρχεί μετά τα άρθρα: να τονε/τουνε. να τηνε κτλ...Ωστόσο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η Σαμιακή προφορά η οποία βοηθάει πολύ στη προφορά των λέξεων!

Χαρακτηριστικές λέξεις Σαμιακού ιδιώματος οι οποίες απαντώντε στα χωριά του νησιού:
  • μπατέρνω = γέρνω (γνώστη έκφραση: τον παίρνω και μπατέρνω),
  • μπακράτσι = κουβάς,
  • μπιστάω = κοπανάω κάτω νευριασμένος ,μπιστάω την μπάλα του μπάσκετ
  • μπουτσινάρι = λάστιχο ποτίσματος, πέος, μακρύ αντικείμενο κτλ,
  • αυδά/αυδανά = εδώ,
  • σαδώ/σακεί/σαπάν/σακάτ/σαπέρα = τα 5 σημεία του ορίζοντα,
  • ζίβα = σβήσε,
  • μπουτουβάγια = πλημμύρα,
  • τραβάκα = ταβάνι, σκεπή
  • κουρκούδιαλος = κροκόδειλος
  • αρμακάς = σωρός από πέτρες,
  • τσουράπι = κάλτσα,
  • μουμλίκ(ι) = ζώον/ούφο/βλαμμένο,
  • τσούλι = χαλάκι της πόρτας,
  • μπάστιο = βάρος στο στήθος/δύσπνοια,
  • ατρούχιστος = άξεστος/χωρίς τρόπους,
  • νταντί/νταντίκος = δύναμη/σφίχτης,
  • ατούμπιανος/αντούβλιανος = μουμλίκι/ζώον,
  • μπουτσκαρύδ(ι) = τρυφερό βλαστάρι,κουκουνάρι
  • κουρκουμπίν(ι) = καρπός κυπαρισιού,
  • καρναβίτσα = κάλος στα χεριά,
  • σούϊλου = ο σωλήνας του νεροχύτη
  • ντόλι = πράγμα (λολοντόλι= παλιοπράγμα - υποτιμητικά),

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Όταν τα σύννεφα παίρνουν μορφές...

Λιμάνι Σάμου- 19/5/2012

Ιωνικός Σάμου: Ομάδα 8 μηνών και «βιαστικά» στην Α2 κατηγορία βόλεϊ



Ο Ιωνικός Σάμου ήταν ο μεγάλος νικητής και κερδισμένος από τους αγώνες της Β’ φάσης της Ζ’ Περιφέρειας ανδρών που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Μυτιλήνη. Η ομάδα μας πέτυχε «καθαρή» νίκη απέναντι στον Πανναξιακό που επίσης διεκδικούσε την πρώτη θέση και έτσι πανηγύρισε την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία των ανδρών για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.



Μάλιστα στους νικητές, την απονομή του τροπαίου έκανε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, Κώστας Βλάσσης, ενώ στο άλλο ματς της βραδιάς, ο Παγχιακός επικράτησε 3-1 του ΑΟ Μυτιλήνης. Μετά την άνοδο του Ιωνικού ο  Αντιπρόεδρος της ομάδας  κ. Μιχ. Αναγνώστου συγκινημένος δήλωσε στο samossport.blogspot.com:
“Η ομάδα μας  έκανε το όνειρο πραγματικότητα κατάφερε  το ακατόρθωτο.  Η ομάδα μας είχε μόνο ένα φιλικό παιγνίδι  και τα κατάφερε και έτσι το νησί μας θα έχει ομάδα στην Α2 κατηγορία. Καλούμε όλο το κόσμο  της Σάμου το Δήμο, την Aντιπεριφέρεια  παρά τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια  γιατί  είναι η μόνη  που μας δίνει χαρά και πιο πολύ στη νεολαία του Νησιού μας.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές της ομάδας  Θανάση Πανούσο και  Μανώλη  Μάρκου  που είχαν την εποπτεία στον αγωνιστικό τομέα , όλους τους αθλητές της ομάδας,  ιδιαίτερα τον γενικό αρχηγό Παύλο Παυλή ,τον Ηλία  Αναγνώστου βοηθό προπονητή (στατιστικολόγο ) που παρά του ότι πριν μια εβδομάδα έκανε εγχείρηση  ακολούθησε την ομάδα. Τέλος να ευχηθώ   περαστικά στον αθλητή  μας  Λυκουρίνα Κώστα που έκανε εγχείριση μηνίσκου.”

Τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία:
Τετάρτη 16/5/2012
Ιωνικός Σάμου - ΑΟ Μυτιλήνης 2-3 (20-25, 25-15, 17-25, 25-19, 14-16)
ΓΣ Παγχιακός - ΑΟΝ Πανναξιακός 0-3 (20-25, 24-26, 23-25)
Πέμπτη 17/5/2012
Ιωνικός Σάμου - ΓΣ Παγχιακός 3-0 (25-21, 25-19, 25-18)
ΑΟ Μυτιλήνης - ΑΟΝ Πανναξιακός 2-3 (25-13, 19-25, 18-25, 25-12, 12-15)
Παρασκευή 18/5/2012
ΑΟΝ Πανναξιακός - Ιωνικός Σάμου 0-3 (15, 18, 19)
ΑΟ Μυτιλήνης - ΓΣ Παγχιακός 1-3 (25-27, 20-25, 26-24, 18-25)

Η βαθμολογία
1. Ιωνικός Σάμου 7 (8-3)
----------------------------------------
2. ΑΟΝ Πανναξιακός 5 (6-5)
3. ΓΣ Παγχιακός 3 (3-7)
4. ΑΟ Μυτιλήνης 3 (6-8)

Ρεπορτάζ με στοιχεία από http://samossport.blogspot.com/

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ειδήσεις Σαμιακής Τηλεόρασης: 14, 15 , 16 και 17 Μαίου



Δελτίο ειδήσεων 14/5 Θέματα: επέτειος 191 χρόνια από την ύψωση σημαίας επανάστασης- ΚΚΕ βουλευτές- Σταθακιος Αλέξανδρος, Σύριζα

Δελτίο ειδήσεων 15/5 Θέματα:
Λιμάνι Μαλαγαρίου- σύνδεση με Δωδεκάνησα- Αρχιπέλαγος δελφίνι- Δημιουργίες από πηλό

Δελτίο ειδήσεων 16/5 Θέματα: Βοήθεια στο σπίτι-  Λαϊκή Συνέλευση Μυτιληνιών- επίσκεψη μαθητών στο Λαογραφικό Μουσείο- Σύλλογος Γυναικών Παγώνδα

Δελτίο ειδήσεων 17/5 Θέματα: Δημοτικό σχολείο Βαθέος διαμαρτυρία- Βραβεία TUI στα ξενοδοχεία Σάμου- Πρόεδρος συλλόγου επαγγελματιών Πυθαγορείου-


THE ARRIVAL- ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ (ΒΙΝΤΕΟ)



Πληροφορίες για το έργο εδώ
(φωτογραφικό αφιέρωμα εδώ)

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Καθαρισμός παραλίας 'Μουρτιά' από το σύλλογο εργαζομένων Δήμου Σάμου



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισες,
Το Δ.Σ του Συλλόγου  μας,  στα πλαίσια  ανάπτυξης του ρόλου των εργαζομένων στην Τ.Α σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης  και κοινωνικής αλληλεγγύης ,  ξεκινά μια  σειρά δράσεων και ελπίζουμε  ότι αυτό θα είναι μόνο η αρχή, δίνοντας το σύνθημα με τον καθαρισμό της παραλίας  “ΜΟΥΡΤΙΑ”,  της Τοπικής Κοινότητας Βαθέος, του Δήμου Σάμου,  την Κυριακή  20 Μαΐου 2012.
Ο Δήμος Σάμου θα διαθέσει τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό του για   τη μεταφορά  των απορριμμάτων μετά τη συλλογή τους.
Κατά τη συλλογή των απορριμμάτων θα γίνεται διαχωρισμός τους 
σε ανακυκλώσιμα και μη.
 
Τόπος προσέλευσης  παραλία  ΜΟΥΡΤΙΑ  της Δ/Κ Βαθέος  ώρα 10:15 πμ.
 Ο καθαρισμός των ακτών  είναι υπόθεση όλων μας.
 
Σας περιμένουμε για να στείλουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα προσφοράς και περιβαλλοντικής συνείδησης.
Με συναδερφικούς χαιρετισμούς
εκ μέρους του Δ.Σ.

              Η Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

       Γραμματκή Τριτσινιώτου                                          Χρήστου Εμμανουήλ


Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εκπαιδευτικά προγράμματα παραδοσιακής αγγειοπλαστικής από το Πνευματικό ίδρυμα Νικόλαος Δημητρίου



Το Πνευματικό Ίδρυμα «Νικόλαος Δημητρίου» ξεκινάει και φέτος τα εκπαιδευτικά του προγράμματα στο Λαογραφικό Μουσείο.
Θέμα της φετινής περιόδου είναι «Η παραδοσιακή Αγγειοπλαστική στη Σάμο»

Τη Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012, παιδιά του 1ου Γυμνασίου Σάμου και του Δημοτικού σχολείου Παγώνδα θα ξεναγηθούν στο παράρτημα του παραδοσιακού εργαστηρίου της αγγειοπλαστικής. Οι μαθητές θα κληθούν να λύσουν παιχνίδια γνώσεων, θα διδαχθούν από ειδικό αγγειοπλάστη τον τρόπο κατασκευής και θα δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές πάνω στο θέμα «Ο ήλιος και η Θάλασσα».
Το πρόγραμμα σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα συνεχιστεί και με άλλα σχολεία του νησιού. 

Εκδρομή στους καταρράκτες από τον ΕΟΠΣΣ


         Την Κυριακή 27-05-2012 ο Ελληνικός , Ορειβατικός, Πεζοπορικός, Σύλλογος Σάμου διοργανώνει πεζοπορική εκδρομή  στο Ποτάμι Καρλοβάσου στους καταρράκτες. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί  είναι : Λιμάνι – Παλαιό Καρλόβασι – Σπήλαιο Αγ. Αντωνίου -  Καταρράχτες– Ποτάμι. Στο τερματισμό θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος 2 ωρών για καφέ και κολύμπι στη θάλασσα.

         Βαθμός Δυσκολίας : εύκολος                                  Ώρες πορείας : 2

Κόστος συμμετοχής    :                               10€   για τους μεγάλους
          (για το λεωφορείο)                                      8€  για τα παιδιά
                                                                              7€  για τα μέλη

    Ώρα αναχώρησης : 9.00 πμ. στη πλατεία Θ. Σοφούλη  δίπλα στο μηχάνημα της ανακύκλωσης (απέναντι από το Ξενία).

Δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες στα τηλ:  2273023865,   2273025433  , 2273027293 αλλά και στο internet:
e-mail  : eopssamos@yahoo.gr

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

'Συνευρέσεις' από τη Θεατρική ομάδα 'Δονούσα' στο Καρλόβασι




Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Αναστασία Ανδρεάδη


Εγκατάσταση φωτισμού: Θεοφύλακτος Κωστόπουλος



Χειρισμός ήχου-φωτισμού: Χρήστος Σεμερτζίδης

Κοστούμια-διαμόρφωση χώρου: ομάδα ''δονούσα''

Ερμηνεύουν:


Αναστασία Ανδρεάδη


Παρθενόπη Αρμενάκη



Χαρά Ασημίνα

Μάρω Γεωργάτου


Ίνγκα Εσκιτζή


Γλυκερία Κατέρη


Κωνσταντίνα Μοσχογιάννη


Αππόλων Ράπτης


Σπύρος Σαπλαούρας


Χαράλαμπος Σούρας


Στεφανία Χούντα

παραστάσεις: 


Τρίτη 15/5,Τετάρτη 16/5, Παρασκευή 18/5,

Σάββατο 19/5, Κυριακή 20/5


ώρα έναρξης : 9:30 μ.μ. στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου Καρλοβάσου


Η παράσταση απευθύνεται σε άτομα άνω των 15 ετών.



Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ:6977450368 λόγω περιορισμένου χώρου.

Αρχειοθήκη ιστολογίου