Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση για την Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το internet είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που από τότε που άρχισε να χρησιμοποιείται από όλο τον κόσμο, έφερε μεγάλες αλλαγές σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής. Άλλαξε τον τρόπο επικοινωνίας, άλλαξε τον τρόπο αναζήτησης δεδομένων, άλλαξε τον τρόπο εκπαίδευσης, άλλαξε τον τρόπο συναλλαγών, άλλαξε τον τρόπο διασκέδασης. Το internet έκανε τον κόσμο μια γειτονιά. Πραγματικά είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σ’ αυτή την εποχή και μπορούμε να χρησιμοποιούμε το internet.
Το Διαδίκτυο προσφέρει στα παιδιά και τους νέους απίθανες ευκαιρίες να ανακαλύπτουν, να συνδέονται και να δημιουργούν ηλεκτρονικά. Ωστόσο, η χρήση του Διαδικτύου ενέχει και κινδύνους. Πώς θα πρέπει να γονείς να ενισχύουν τα παιδιά τους προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους αυτούς; Όσο εύκολα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε εμείς, το ίδιο εύκολα μπορούν να το χρησιμοποιήσουμε και άνθρωποι που δεν έχουν καλές προθέσεις. Το internet είναι ένα παγκόσμιο χωριό. Κυκλοφορούν σ’ αυτό και καλοί και κακοί. Και αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν κάτι καλό και αυτοί που σκέφτονται μόνο πώς θα ωφεληθούν άσχετα αν καταστρέψουν τους άλλους.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Νεολαίας & Αθλητισμού Σάμου (Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ.) και το Μαυρογένειο Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας στο Διαδίκτυο σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα :
Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου, πλατεία Αγ. Σπυρίδωνα στο Βαθύ. Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι τα ακόλουθα :

·      Ασφαλής Χρήση Διαδικτύου
Φραντζέσκου Γεωργία
Εκπαιδευτικός ΠΕ19, Διδάκτωρ ΜΠΕΣ Πανεπιστημίου Αιγαίου

·      Κακόβουλο Λογισμικό, Ενημέρωση και Προστασία
(Viruses, Trojans, Worms, Malware, Spyware κλπ)
Πλατανιώτης Γεώργιος
Μηχανικός Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων

·      Νομικά Ζητήματα Ασφαλούς Χρήσης των Κοινωνικών Δικτύων
Μήτρου Λίλιαν
Νομικός, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου

·      Εθισμός στο Διαδίκτυο, Απομόνωση & Καταθλιπτικά Συμπτώματα
Τσαμήτρου Σταυρούλα
Εκπαιδευτικός ΠΕ18.33-ΠΕ10, Msc Πανεπιστημίου Αιγαίου

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Τραπέζι συζήτησης όπου οι παραβρισκόμενοι θα μπορέσουν να συζητήσουν και να βρουν λύσεις σε  οποία απορία ή ζήτημα τους απασχολεί με τη συνδρομή του τεχνικού επιτελείου του ΕΠΑΛ.
Η εκδήλωση απευθύνεται στους γονείς, τους μαθητές και γενικά στον κάθε χρήστη του διαδικτύου που επιθυμεί να συνεχίσει με ασφάλεια το καταπληκτικό του ταξίδι στο παγκόσμιο χωριό.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου