Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

«@...τύπως» όπως... ΑΛΗΘΕΙΑ!



Άλφα. Το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου. Το πρώτο, της «Ακαδημίας των Πολιτών». Το πρώτο και στη λέξη ΑΛΗΘΕΙΑ!
Τί είναι όμως «αλήθεια»;

Εκείνο που ζούμε, που διαπιστώνουμε, που γνωρίζουμε, που διασταυρώνουμε, αυτό που η επιστήμη αποδεικνύει και ο άνθρωπος καταδεικνύει. Οι πλήρεις, σφαιρικές και αξιόπιστες πληροφορίες που παρέχουν τη δυνατότητα στον πολίτη να βρει την αλήθεια-ασχέτως αν τη βρίσκει ή όχι…
Ο Κλοντ Ζυλιέν, Διευθυντής της «Le Monde Diplomatique», σημειώνει πως «αυτός που προσπαθεί να σκεφτεί και να γράψει δεν έχει άλλη επιλογή, από το να αποκαλύψει ό,τι όλες οι εξουσίες προσπαθούν να κρύψουν»

Οι δύο ρεπόρτερ που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, Καρλ Μπερνστάιν και Ρόμπερτ Γούντγορντ, είχαν ως μότο τη φράση: «Δεν μπορείς να κατανοήσεις ένα πρόσωπο ή μια υπόθεση σε μια μέρα. Πρέπει να ψάξεις, να προσπαθήσεις, να σκάψεις βαθιά, να ανατρέξεις. Έτσι βρίσκεις την αλήθεια...»
«ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ κι ας πονάει» έλεγε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Πασαλάρης.

Αυτήν αναζητά ο πολίτης. Αυτήν προβάλλει και θα υπερασπίζεται «@...τύπως» η ΝΕΑ ηλεκτρονική εφημερίδα της «Ακαδημίας των Πολιτών» ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ελεύθερα στο διαδίκτυο ( http://a-typos.gr/ )

Φιλοδοξεί να είναι ένα καινοτόμο βήμα δια-λόγου. Φιλοξενεί κάποιες ξεχωριστές προσωπικές ιστορίες. Συνεντεύξεις με ιδιαίτερες προσωπικότητες, άρθρα-παρεμβάσεις, οικονομικές και κοινωνικές αναλύσεις, σχολιασμούς επικαιρότητας και επιστημονικές έρευνες. Κείμενα λογοτεχνικής υφής μα και άρθρα δημοσιογραφικής καταγραφής. Τη δημιουργία και το πολιτιστικό αποτύπωμα. Τις διεκδικήσεις και τις απόψεις. Όσα συνθέτουν τη γνώση, την ελπίδα και την αλήθεια.
«@...τύπως» ( http://a-typos.gr/ ) Μια διαφορετική καταγραφή της Ελληνικής πραγματικότητας, «...με την πένα των πολιτών»!

(γράφει η Μαργαρίτα Ικαρίου-δημοσιογράφος)

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου