Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Eπετειακή βουτιά από το Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου και το τμήμα κατάδυσης του Ναυταθλητικού Ομίλου Καρλοβάσου


Τη Κυριακή 03/02/12 εορτάστηκε η απελευθέρωση της κατάδυσης με μια επετειακή βουτιά που ένωσε αυτοδύτες απ’ όλο τη Σάμο. Τη βουτιά οργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου και το τμήμα κατάδυσης του Ναυταθλητικού Ομίλου Καρλοβάσου.
Είκοσι αυτοδύτες μαζί με τις οικογένειες τους συνέρευσαν στον Άγιο Ισίδωρο όπου, υπό καλές για την εποχή συνθήκες, απόλαυσαν τη μαγεία του βυθού τις περιοχής. Ακολούθησε φαγοπότι με κατσικάκι γεμιστό στους Δρακαίους.



Η ψήφιση του νόμο 3409/2005 και η άρση του αποκλεισμού των Ελληνικών θαλασσών εορτάζεται ανελλιπώς γιατί στη Σάμο έχουμε μνήμη.
Έχουμε μνήμη να χρειάζεται να φύγουμε απ’το νησί μας, για να εκπαιδευτούμε σε σχολές του Πειραιά και στο δεύτερο λιμανάκι της Βουλιαγμένης.
Έχουμε μνήμη να έχουμε καταγράψει δεκάδες καταδύσεις και μόνο οι πρώτες εκπαιδευτικές να έχουν γίνει στη χώρα μας.
Έχουμε μνήμη να βουτάμε σα τους κλέφτες στη θάλασσα μας, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη αφού θεωρούνταν απαγορευμένα νερά.
Έχουμε μνήμη του παιχνιδιού της γάτας με το ποντίκι που παίχτηκε στα πρώτα σχολεία που έλαβαν χώρα στο νησί μας.



Οι αυτοδύτες που εκπαιδεύτηκαν από το 2007 και μετά θεωρούν δεδομένο πως μπορούν να απολαύσουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα απρόσκοπτα. Όσοι από εμάς έζησαν την απαγόρευση, την ελευθερία αυτή τη θεωρούμε προνόμιο. Και η ελευθερία αυτή για να διατηρηθεί θέλει αρετή και τόλμη.
Αρετή στην αυτόνομη κατάδυση αναψυχής είναι να βουτάμε πάντα μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος 3409. Ενώ η τόλμη είναι οι συνεχείς περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις μας ώστε να αφήσουμε στην επόμενη γενιά ένα καλύτερο βυθό, μια πλουσιότερη θάλασσα και μια πιο ενωμένη κοινωνία.
Το βίντεο της κατάδυσης: http://youtu.be/tos4VkSpKR8
www.samosdivers.gr

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου