Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ετοιμαζόμαστε για το 10ο Μουσικό Φεστιβάλ Ηραίου! Όλες οι πληροφορίες!


Το Ireon MusicFestival ή Μουσικό Φεστιβάλ Ηραίου κλείνει δέκα (10) χρόνια ζωής και το γιορτάζουμε με όλους εσάς που όλα αυτά τα χρόνια αγκαλιάζετε και στηρίζετε με κάθε τρόπο το θεσμό.  Ένα θεσμό που βασίζεται στην εθελοντική βοήθεια  ανθρώπων που αγαπούν τη μουσική και δουλεύουν ακατάπαυστα για τη καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων αλλά και στις ευγενικές χορηγίες επιχειρηματιών και φορέων από όλη της Σάμο. 10 χρόνια πολλών μεγάλων ονομάτων και μαγευτικών συναυλιακών  βραδιών που ταξίδεψε το Ireon Music Festival πέρα από τα όρια όχι μόνο του Αιγαίου αλλά και της Ελλάδας, 10 χρόνια με αμέτρητες ταλαντούχες νέες μπάντες που μας χάρισαν αξέχαστες στιγμές. Και συνεχίζουμε! Φέτος έχουμε τη τιμή να φιλοξενούμε μερικές από τις μεγαλύτερες ιστορικές και μουσικές προσωπικότητες της Ελληνικής μουσικής σκηνής. Active member, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Φίλιππος Πλιάτσικας υπόσχονται μεγάλες καλοκαιρινές συναυλιακές συγκινήσεις!
Σαμιώτικες μπάντες όπως οι Fat Mountain, Μελλον τα’αλγεινα και Sku*pes θα πλαισιώσουν το φετινό πρόγραμμα στηρίζοντας όπως πάντα τους νέους και ντόπιους καλλιτέχνες. Καλούμε όλους  να συμμετέχουν και φέτος σε αυτή τη μεγάλη μουσική γιορτή από 7 έως 9 Αυγούστου, στο Ηραίον της Σάμου!


Το πρόγραμμα του 10ου IREON MUSIC FESTIVAL 2013:

Τετάρτη, 7 Αυγούστου:
fat mountain- Active Member

Πέμπτη, 8 Αυγούστου:
Μέλλον τ’αλγεινά –  Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Παρασκευή 9 Αυγούστου: 
Λεωνίδας Μπαλάφας, Κακό Συναπάντημα +skupes (αλλαγή τελευταίας στιγμής λόγω ακύρωσης συναυλίας Φίλιππου Πλιάτσικα)


Εισιτήρια- Προπώληση:
Εισιτήριο 3μέρου: 23 Ευρώ,
(τα πρώτα 300 εισιτήρια 20 Ευρώ μέχρι εξάντλησή τους)

Εισιτήριο ημέρας:
1η ημέρα: 10 ευρώ
2η ημέρα: 13 Ευρώ
3η  ημέρα: 10 Ευρώ

Προπώληση Εισιτηρίων στα εξής σημεία:
Σάμος: Βιβλιοπωλείο ‘Κύκλος’,  Sante music cafe
Καρλόβασι: Sterker ΕΠΕ Αφοι Δραπανιώτη- Plaisir Coffees
Πυθαγόρειο: Γραφείο Τουρισμού ‘Φωτεινός Καρανικολάου’
Ηραίον: La luna Café- Creperie,  Κάβα Γαία, Market Χρήστος
Κοκκάρι: Face café bar

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 3 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Αναχώρηση από Καρλόβασι (19:30)- Άγιος Κων/νος- Κοκκάρι- Σάμος- Ηραίον
(τιμή 8 ευρώ με επιστροφή)

Αναχώρηση από Βαθύ (20:30)- Πυθαγόρειο- Ηραίον
 (τιμή 4 Ευρώ με επιστροφή)



ΧΟΡΗΓΟΙ:
 La lunaCafé-Creperie| Κνίτης- Σταυρινός Λογιστικά |
Πολυχώρος 45| Navagos beach bar| Varka bar| Panselinos Snack-bar|
‘Yes’ rent a car| Samos Housing| Γεώργιος Καραγιάννης ΑΕ|
 ΑΛΦΑ ΖΥΘΟΣ| Ouzo FRANTZESKOS

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

facebook page

Μουσικά σχήματα/ Πληροφορίες:


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 Σαράντα συνεχόμενα χρόνια στη δισκογραφεία συμπληρώνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και θα το γιορτάσει με μια μεγάλη συναυλία, την 9η Αυγούστου 2013 στο Ηραίον Σάμου στα πλαίσια του 10ου Μουσικού φεστιβάλ Ηραίου.
Μια μεγάλη γιορτή που θα συνοψίσει τις σημαντικότερες στιγμές μιας μουσικής πορείας. Μια σαραντάχρονη διαδρομή γεμάτη σημαντικές στιγμές, χιλιάδες πωλήσεις δίσκων, σπουδαίες συνεργασίες, άπειρες συναυλίες, πολλή συγκίνηση και εκατοντάδες ρεφρέν.
Η φωνή και τα τραγούδια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου έχουν σημαδέψει τις ζωές εκατομμυρίων θαυμαστών του όλα αυτά τα χρόνια και η μοναδική του σκηνική παρουσία δεν έχει πάψει να ηλεκτρίζει και να συγκινεί ούτε μια στιγμή μέχρι σήμερα.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ευτύχησε να συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς μέσα σε αυτές τις δεκαετίες. Οι συνεργασίες του με τον Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοίζο, Νικόλα Άσιμο και τον Θάνο Μικρούτσικο έδωσαν ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές.
Τραγούδησε ποιητές όπως ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Νίκος Καββαδίας, ο Αλκης Αλκαίος, ο Κώστας Καρυωτάκης αλλά και σπουδαίους στιχουργούς όπως ο Κώστας Τριπολίτης και ο Οδυσσέας Ιωάννου μεταξύ πολλών άλλων, επιλέγοντας πάντα να είναι αιχμηρός στον λόγο του, είτε κοινωνικός είτε ερωτικός.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου –απλά Βασίλης για τους φίλους του - δεν έκανε ούτε μια φορά έκπτωση στο έργο του και στις επιλογές του για χάρη οποιαδήποτε σίγουρης επιτυχίας αλλά ακολουθούσε πάντα το βαθύ καλλιτεχνικό του ένστικτο και την ανάγκη του για επικοινωνία με τους δικούς του όρους.
Αυτή η συνέπεια και η ειλικρίνεια είναι που του χάρισαν αυτή τη σημαντική πορεία και οδήγησαν στη φετινή γιορτή των σαράντα χρόνων στην δισκογραφία. 


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Υπηρετώντας το δικό του προσωπικό μουσικό στυλ, ο Λεωνίδας Μπαλάφας καταφέρνει να παρασύρει το κοινό του σε πρωτόγνωρα μουσικά μονοπάτια.
 Αυτό που δίνει την ξεχωριστή πινελιά στην παρουσία του Λεωνίδα είναι η ιδιαίτερη μουσική του και ο ίδιος σαν προσωπικότητα όπου όπως εξομολογείται κι ο ίδιος στους στίχους του "Happy end" είναι τρελός, νευρικός, ενοχικός αλλά και ρομαντικός.
 Ακροβατώντας μεταξύ jazz, blues, reggae, rock και funk ήχους, τραγουδά, γράφει και συνθέτει στίχους στους δίσκους του, αφήνοντας το προσωπικό του στίγμα στο μουσικό χώρο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με τη μουσική του γκάμα και τα ακούσματά του.
 Το σίγουρο όταν ακούς τον Λεωνίδα είναι ότι δε θα βαρεθείς ποτέ γιατί το φλερτ του με τα τόσα είδη μουσικής καρποφορεί μια ασυνήθιστη μαγεία που μετουσιώνεται σε τραγούδια.
 Προτιμά να αναφέρεται στα τραγούδια του στα ζητήματα που τον απασχολούν περνώντας τα μηνύματά του με απλό τρόπο χωρίς υπερβολές.
 Η αγάπη και ο έρωτας του Λεωνίδα για αυτό που κάνει σε συνδυασμό με το ακατάπαυστο μεράκι και την χαρά του για τη δουλειά του, του έχει εξασφαλίσει ένα εισιτήριο διαρκείας στα μουσικά δρώμενα.


ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ

Τα τελευταία 8 χρόνια το κακό συναπάντημα εξελίχθηκε σταδιακά σε 9-μελή reggae-dub μπάντα. Βασικό στοιχείο τους ο κοινωνικός - άμεσος ελληνικός στίχος - συνέχεια μιας δεκαπενταετούς πορείας. Επιρροές όλης της παρέας εισχωρούν στη reggae που παίζουν κάνοντας την πολυμορφική και πλέον χαρακτηριστική. Έχουν εμφανιστεί σε δεκάδες χωριά και πόλεις τις Ελλάδας και έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ που εκφράζουν την δράση τους καθώς και ως support live σε κορυφαίες μπάντες της παγκόσμιας reggae σκηνής (groundation,dub inc κ.α..). Το 2008 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο πρώτο τους cd ως μπάντα (ανεξάρτητη παραγωγή) το οποίο και εξαντλήθηκε.


ACTIVE MEMBER

 Οι Active Member δημιουργήθηκαν τον Ιουνιο του 1992, από τον Β.D.Foxmoor. Στη σημερινή του μορφή το γκρουπ αποτελείται από τον Β.D.Foxmoor και την Sadahzinia. Μέσα στο 1992, ο B.D. Foxmoor, δημιούργησε την Freestyle Productions, μια ομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο, τη «Διαμαρτυρία». Ο B.D. Foxmoor ηχογράφησε αυτόν το δίσκο το 1993, χωρίς να έχει ιδιαίτερα τεχνικά μέσα και χωρίς καθόλου ακαδημαïκές μουσικές γνώσεις. Στη συνέχεια συγκέντρωσε και οργάνωσε έναν πυρήνα ανθρώπων , τους Radicals, για να στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Άλλωστε, εκείνη την εποχή το hip-hop με ελληνικό στίχο ήταν κάτι που δε χώραγε ή δεν ταίριαζε στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας. Από τότε, όμως, η Freestyle Productions έχει κυκλοφορήσει δεκάδες δίσκους, είτε σαν ανεξάρτητη εταιρία είτε σε συνεργασία με άλλες πολυεθνικές εταιρίες. Πράγματι, στις αρχές του 1995 οι Active Member τράβηξαν το ενδιαφέρον των δισκογραφικών εταιρειών και υπέγραψαν συμβόλαιο με την Warner (για πρώτη φορά ελληνικό hip-hop γκρουπ υπέγραφε συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία στην Ελλάδα.) Μέσα σε λίγους μήνες κυκλοφόρησε η τρίτη δισκογραφική δουλειά των Active Member Το Μεγάλο Κόλπο, που τους έκανε ευρύτερα γνωστούς. Έκτοτε οι Active Member τόλμησαν την υπέρβαση να βαφτίσουν το hip-hop που εκπροσωπούσαν και να το πουν Low Bap, προσδιορίζοντας ότι σημαίνει την άμεση σχέση που έχει ο λόγος με τη ζωή. Η Freestyle Productions και κατ’ επέκταση ο B.D.Foxmoor και οι Active Member έχουν συμμετάσχει στην κυκλοφορία περισσότερων από 120 δισκογραφικών δουλειών και projects από το 1993. Τέλος του 2012 κυκλοφόρησε ο 17ος στη σειρά δίσκος τους, με τίτλο Αρσενάλι. Έχουν εμφανιστεί ζωντανά περισσότερες από 600 φορές στην Ελλάδα, καθώς και στην Αγγλία, στην Ουαλία και στη Γερμανία.

SUPPORT BANDS
Μέλλον τ' Αλγεινά
Δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του '11 στο Καρλόβασι της Σάμου και αποτελούνται από τον Διαμαντή, τον Τάκη, τον Τζίμη, τον Αργύρη και τον Άκη. Στις 22 Μαρτίου οι χημείες των μελών έδεσαν (τσουγκρίστηκαν οι πρώτες μπύρες), με την ολοκλήρωση του πρώτου τους τραγουδιού «Θα τρελαθώ». Το συγκρότημα αποφασίζει στο όνομά τους και οι «Μέλλον τ' Αλγεινά» γεννιούνται. Το όνομα στα νέα ελληνικά και με ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Τα κακά που θα έρθουν», μια φράση που λάτρευε από παλιά ο Διαμαντής.

Skupes
Οι Sku Pes είναι μια εφταμελής μπάντα που δημιουργήθηκε το 2009 στη Σάμο.
Αποτελείται απο φοιτητές και ντόπιους που κινούνται σε Reggae-Ska ήχους.
Στο ιστορικό τους υπάρχουν αρκετές εμφανίσεις σε μαγαζιά και σε εκδηλώσεις
με την μουσική ομάδα του πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς επισής και στο 2ο Middle Fest.

Παίζουν: Γιάννης (φωνητικά, κιθάρα), Ορέστης (κιθάρα, 2α φωνητικά),  Μιχάλης (κιθάρα, 3α φωνητικά), Τάκης (μπάσο),  Μπάμπης (σαξόφωνο), Λεωνίδας (πλήκτρα), Τρύφωνας (drums)


Fat Mountain
Οι Fat Mountain δημιούργηθηκαν το 2004 από το Νίκο και τον Ηλία. Το όνομα παραπέμπει στο ακρωτήρι Χοντρό Βουνό στη περιοχή Κέρβελη Σάμου (όπου και ξεκίνησαν οι πρώτες πρόβες της μπάντας). Αποτελούνται από μέλη με διαφορετικά ακούσματα γύρω από τη ροκ σκηνή. Η μουσική τους είναι κατα βάση εναλλακτική ενσωματώνοντας hard rock, dark wave και post punk επιρροές καθώς και garage στοιχεία. Η μπάντα έκανε τη τελευταία εμφάνισή της το 2007 στο Ireon rock festival και το 2012-2013 έγινε η επανίδρυσή της παρουσιάζοντας στο κοινό τρία νέα μέλη: Θάνο Ανάση (ντραμς), Γιώργο Αλεξάνδρου (σόλο κιθάρα) ο οποίος και συμμετείχε στη μπάντα παλαιότερα καθώς και Νίκο Λεόν (ρυθμική κιθάρα και φωνητικά).

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου