Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Τα κινηματογραφικά …ξένα και ελληνικά με την Σαμιώτισσα Τίνα Αλεξοπούλου - ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ 2013


ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 στο Γυμνάσιο Σάμου, ώρα 22:00

Τα κινηματογραφικά …ξένα και ελληνικά
με την Σαμιώτισσα Τίνα Αλεξοπούλου

 Μια μουσική παράσταση εμπνευσμένη από τον κινηματογράφο και ιδίως από την αφρόκρεμα των μιούζικαλ. Αγαπημένες μελωδίες  όπως “Put the Blame on Mame” θα μπλεχτούν με τραγούδια από ελληνικά μιούζικαλ που έγραψαν ιστορία.
«Είμαι γυναίκα του γλεντιού, ζωγραφισμένα στο χαρτί, εφτά τραγούδια»… και πολλά ακόμα τραγούδια που δημιουργούν κέφι και διάθεση  για χορό.  Μια παράσταση με την Σαμιώτισσα performer Τίνα Αλεξοπούλου που με την ερμηνεία της  συνδυάζει μουσική, χορό και θεατρικότητα. Μαζί της ο ενορχηστρωτής και πιανίστας  Κώστας Αναδιώτης που έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής σκηνής (Μαρινέλλα, Αλεξίου, Μαντώ κ.α.) . Στο μπουζούκι ο Μανώλης Μιχαλάκης που ανάμεσα σε μεγάλες συνεργασίες (Πλέσσα,  Σπανό, Βοσκόπουλο,  Μητσιά) σταθμός στην καλλιτεχνική του διαδρομή αποτέλεσε η δεκαπενταετής συνεργασία του με την αείμνηστη Βίκυ Μοσχολιού.
, τον Μ. Δημητριάδη και άλλους.


Φωνή: Τίνα Αλεξοπούλου
Πιάνο: Κώστας Αναδιώτης

Μπουζούκι:  Μανώλης Μιχαλάκης



ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ



Η Τίνα Αλεξοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σάμο.
Αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Master in Performing Arts, University of Exeter. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις με το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το μιούζικαλ . Έχει ιδρύσει το μουσικό σχήμα Tina and the Jazzymates και έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές στην Αθήνα  –Half Note Jazz Club , Faust,κ.α. Αναλυτικά στην προσωπική ιστοσελίδα www.tinaalexopoulou.gr


              Συνέντευξη στην  Σαμιακή τηλεόραση
Συνέντευξη από την Βιολέτα Τριπόδη με αφορμή  την προηγούμενη εμφάνιση στην Σάμο  .


Ο Κώστας Αναδιώτης είναι ενορχηστρωτής και εξαιρετικός πιανίστας. Η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia τον αναφέρει σαν ένα μεγάλο μουσικό και ιδρυτή του θρυλικού συγκροτήματος Café Society http://en.wikipedia.org/wiki/Caf%C3%A9_Society_(band).  Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Με την Μαρινέλλα, την Αλεξίου, τον Βοσκόπουλο, τον Χατζηνάσιο, την Γαρμπή, την Παπαρίζου.  Αυτόν τον καιρό συνεργάζεται με την Μαντώ. Παράλληλα βρίσκεται σε περιοδεία  με τον Πασχάλη Τερζή.


Ο Μανώλης Μιχαλάκης είναι από τους κορυφαίους στο μπουζούκι. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες όπως: Γ. Κατσαρό με τον οποίο είχε μακρόχρονη συνεργασία, Γ. Μαρκόπουλο, Γ. Χατζηνάσιο, Μ. Πλέσσα, Γ. Σπανό, Ν. Λαβράνο, Θ. Πολυκανδριώτη και επίσης με τους ρεμπέτες Μ. Γενίτσαρη και Ν. Καρανικόλα. Σταθμός στην καλλιτεχνική του διαδρομή αποτέλεσε η δεκαπενταετής συνεργασία του με την αείμνηστη Βίκυ Μοσχολιού.

Συνεργάστηκε ακόμη με πολλούς τραγουδιστές όπως τον Τ. Βοσκόπουλο, τον Μ. Μητσιά, την Π. Παπαδοπούλου, τον Μ. Δημητριάδη και άλλους. Αναλυτικά στην προσωπική ιστοσελίδα www.manolismichalakis.gr

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου