Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Πράξεις, όχι λόγια για ΑΜΕΑ- Εκδήλωση από το Πανσαμιακό Σωματείο Α.με.Α και φίλων Νίκος Μένεγας «Ο Ίκαρος»


Πράξεις, όχι λόγια για ΑΜΕΑ
Αυτό ήταν το κυρίαρχο μήνυμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε και φέτος το Πανσαμιακό Σωματείο Α.με.Α και φίλων Νίκος Μένεγας «Ο Ίκαρος» το βράδυ της Τρίτης 30 Ιουλίου στο Καρλόβασι και στον φιλόξενο αύλειο χώρο του Γυμνασίου. Ο πρόεδρος του Σωματείου Μιχάλης Αναγνώστου, στον σεμνό και στοχευμένο χαιρετισμό του, διατύπωσε την άποψη πως τα άτομα με ειδικές ανάγκες, δεν διεκδικούν παρά το αυτονόητο: Την ισότιμη μεταχείρισή τους, σε κάθε επίπεδο.


‘Ανθρωποι κάθε ηλικίας από όλη τη Σάμο, κινήθηκαν υποστηρικτικά προς τις επιδιώξεις του Σωματείου και πήραν μέρος σε αυτή τη μουσικοχορευτική βραδιά που είχε κέφι, καλή διάθεση, προβληματισμό, κοινωνικές διασυνδέσεις, μικρά αλλά έντονα μηνύματα ανθρωπιάς και προσφοράς.
Τη νότα της διασκέδασης έδωσε η ορχήστρα του Κυριάκου Μαυρίκη, ενώ το βιολί ξεσήκωσε τους περισσότερους σε δεινές χορευτικές φιγούρες. Το χορευτικό Πλατάνου-Υδρούσας παρουσίασε μια σειρά παραδοσιακών αλλά και λαϊκών χορών.


Η προετοιμασία και προσφορά χειροποίητων εδεσμάτων αλλά και το άφθονο κρασί, αποδείχθηκαν και αυτά ως θετικά στοιχεία της διοργάνωσης.
Μεταξύ των παρευρισκόμενων η βουλευτής Σάμου Αγνή Καλογερή, ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Λυμπέρης, ο κ. Δημήτρης Ριζάκης και μέλη της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών.


(γράφει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου)

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου