Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Σεμινάριο Προσωπικής Ανάπτυξης για Γονείς | "Η οικογένεια ως δυναμικό σύστημα: Παιδιά και γονείς, φορείς αλληλεπίδρασης"


Η οικογένεια ως «δυναμικό σύστημα» αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο το άτομο και η οικογένεια αλληλεπιδρούν και αλληλοεξαρτώνται. Κάθε οικογένεια επηρεάζεται τόσο από τους γονείς όσο και από τα παιδιά και όλοι μαζί συνδιαμορφώνουν το πλαίσιο συνύπαρξης τους. Επίσης, η οικογένεια αποτελεί ένα σύστημα που συνεχώς εξελίσσεται και διαμορφώνεται με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες των μελών της. Όλες οι σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα στην οικογένεια, μαμά - μπαμπάς, γονείς - παιδιά, παιδιά - παιδιά κλπ. είναι σημαντικές και συμβάλουν στον τρόπο με τον οποίο το κάθε μέλος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του και τον κόσμο.

Σκοπός του Σεμιναρίου

Σε αυτή τη συνάντηση θα προσπαθήσουμε να αποσαφηνίσουμε τον όρο "δυναμικό σύστημα" και να δούμε πως αυτό επηρεάζει / διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο κάθε μέλος -γονείς και παιδιά-  βλέπει τον εαυτό του, τον κόσμο αλλά και πως σχετίζεται με τους άλλους.

Το παρόν σεμινάριο είναι το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης για γονείς που θα ξεκινήσουν το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στο Καρλόβασι.
Τα σεμινάρια είναι μεμονωμένης παρακολούθησης με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά και διαρκούν 2,5 - 3 ώρες.
Ο τρόπος δουλειάς μας είναι βιωματικός και στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή των μελών της ομάδας. Οι συντονιστές -δύο κάθε φορά- παρέχουν πληροφόρηση, διευκολύνουν τη συζήτηση και εκπαιδεύουν τους συμμετέχοντες στη χρήση βιωματικών τεχνικών, όπως τα παιχνίδια ρόλων και οι ασκήσεις επικοινωνίας.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε, να μοιραστείτε τις σκέψεις σας με άλλους γονείς και να δοκιμάσετε εναλλακτικούς τρόπους συνύπαρξης μέσα στην οικογένεια. Από πλευράς μας θα παράσχουμε ένα πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης για όλους τους συμμετέχοντες.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Παρακαλούμε προωθείστε το μήνυμα σε όποιον πιθανόν ενδιαφέρεται.

Κόστος Συμμετοχής : 17e ανά σεμινάριο
                                      30e ανά ζευγάρι γονέων
                                      Έκπτωση σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν όλη τη σειρά σεμιναρίων
              

Δηλώσεις συμμετοχής:
Βαζιργιαντζίκη Σίσσυ: 693 654 6818
Δημητροπούλου Χριστίνα: 690 901 2410
Ρούσσου Δανάη: 694 702 8755

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου