Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Eνα σχολείο όλο όρεξη ..στη Σάμο


sxoleio (1)


Στο Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών Σάμου φαίνεται ότι γίνεται μια μοναδικά εξαιρετική δουλειά.
Διαβάζουμε στον ιστότοπό τους dim-mytil.sam.sch.g


Στο σχολείο μας δεν μαθαίνουμε μόνο τα μαθήματά μας.. σαν μικρή κοινόντητα δραστηριοποιούμαστε και σε άλλους τομείς! Ασχολούμαστε για παράδειγμα με την μουσική, με τον σχολικό μας συνεταιρισμό.. θα κάνουμε και αναδάσωση, υιοθετώντας μερικά δεντράκια για να μεγαλώσουν στη θέση αυτών που κάηκαν το καλοκαίρι του 2007.
Σχολικός  Συνεταιρισμός  Δημοτικού  Σχολείου  Μυτιληνιών  Σάμου.
Στο σχολείο μας λειτουργεί Σχολικός  Συν/σμός από το 1992 με καταστατικό εγκεκριμένο από την ΠΑΣΕΓΕΣ , και  από το 1998 σύμφωνα με τις διατάξεις  του Παδαγωγικού Ινστιτούτου.

Οι δραστηριότητές μας είναι αρκετά ενδιαφέρουσες και κρατούν σε συνεχή δράση τους μαθητές του σχολείου μας. Στο ενεργητικό μας έχουμε: Έκδοση CD με παραδοσιακά τραγούδια, εκθέσεις λογοτεχνικού βιβλίου , έκδοση σχολικής εφημερίδας , εκθέσεις μαθητικών έργων , διοργάνωση ή συμμετοχή σε μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις , συμπαράσταση σε άπορες οικογένειες, συμμετοχή σε αναδασώσεις, ανάληψη προγραμμάτων υγείας και αγωγής του καταναλωτή, διοργανώσεις ενημέρωσης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, πυρασφάλειας-πυρόσβεσης και άλλες ποικίλες δραστηριότητες.

Στα πλαίσια του συνεταιρισμού λειτουργεί κυλικείο με προϊόντα εγκεκριμένα από το ΥΠ.Ε.Π.Θ. και παράρτημα με είδη γραφικής ύλης.

Το 1996 μετά από πρόταση του συλλόγου «Φίλων Φιλαρμονικής» του χωριού μας , ο οποίος διέκοψε την δράση του, τα μουσικά όργανα προσφέρθηκαν στο συνεταιρισμό μας. Στη συνέχεια αφού τα συντηρήσαμε προσλάβαμε μουσικό και δημιουργήσαμε μία σχολική φιλαρμονική με τη συμμετοχή και εξωσχολικών συγχωριανών μας μουσικών.

Το 1999 μετά από αίτημα του Δήμου Πυθαγορείου τα μουσικά όργανα παραχωρήθηκαν στο δήμο για τη δημιουργία δημοτικής φιλαρμονικής.

Το 1997 δημιουργήσαμε τμήμα πληροφορικής, προσλάβαμε καθηγητή πληροφορικής  και ήμασταν  ανοικτοί σε οποιονδήποτε επιθυμούσε την επιμόρφωσή του στις νέες τεχνολογίες. Σήμερα το εργαστήρι πληροφορικής χρησιμοποιείται από το ολοήμερο τμήμα του σχολείου μας και ευκαιριακά από τους υπόλοιπους μαθητές.

Τα παιδιά του σχολικού συνεταιρισμού ευαισθητοποιημένα στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα , προσέφεραν οικονομική βοήθεια στην UNICEF , στους γιατρούς χωρίς σύνορα, στο πρόγραμμα βοήθειας των «κακοποιημένων παιδιών» της αρχιεπισκοπής και όπου αλλού κρίθηκε απαραίτητο.
δειτε τον ιστοτοπο τους εδω http://dim-mytil.sam.sch.gr


http://kala-nea.gr/?p=12276#ixzz1DLWWsSVs

Love to hear what you think!

2 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΙΚΟ, ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.ΧΩΡΙς ΑΥΤΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ.ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΗΝΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΣΚΑΡΟ!ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πολύ καλά κάνεις και το αναφέρεις! Σίγουρα πίσω από όλα αυτά κάποιος άνθρωπος ή άνθρωποι με μεράκι υπάρχουν πάντα :)Το δημοσίευμα που πρωτοεμφανίστηκε (νομίζω) στα kala-nea.gr προφανώς (ή ίσως) στηρίχθηκε στο υλικό της ιστοσελίδας του σχολείου χωρίς πιθανόν να γνωρίζει συγκεκριμένα πρόσωπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου