Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οι πλημμύρες στη Σάμο από την αρχαιότητα έως και σήμερα




Ομιλία για τις πλημμύρες στη Σάμο, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, πραγματοποιεί η Πυθαγόρειος Ακαδημία, με ομιλητή τον παγκοσμίως διακεκριμένο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, κο Κώστα Συνολάκη.

«Η ομιλία είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες, που θα ακουστούν στη Σάμο. Ο κος Συνολάκης, που είναι πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΑ,  είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο στο θέμα της Ωκεανολογίας και των Φυσικών Καταστροφών. Ήταν ο πρώτος επιστήμονας που προσκλήθηκε για τη υπόθεση της Φουκουσίμα και συνεργάτης πολλών Κυβερνήσεων, όπως η Ιαπωνία, η Καλιφόρνια, κ.α. Παντού, όπου υπάρχουν τέτοια θέματα, είναι από τους πρώτους που συμμετέχουν, καθώς θεωρείται από τους πλέον ειδήμονες καθηγητές», είπε στον «Αρμονία» ο πρόεδρος της Πυθαγόρειου Ακαδημίας, κος Σωτήρης Μαργιωρής και πρόσθεσε:

«Η ομιλία ξεκινάει από την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης, που κατέστρεψε το μινωικό πολιτισμό. Έχει μια εικονική αναπαράσταση για το τι συνέβη εκείνη την ημέρα και θα  παίξει ένα βίντεο, που θα δείχνει πως εισβάλουν τα νερά στην πόλη,  σαρώνοντας τα πάντα. Θα ειπωθεί το πως επηρεάστηκε η Σάμος από το παλιρροϊκό κύμα και θα προχωρήσει στους αιώνες, φτάνοντας στο σεισμό του 1956, που έγινε αισθητός στη Σάμο, όπου είχαμε παλιρροϊκά κύματα, άδειασε η θάλασσα κ.α. Οι παλαιότεροι τα θυμούνται και θα υπάρχουν δηλώσεις σαμιωτών, που έζησαν εκείνη την ημέρα. Και θα φτάσουμε στα σημερινά πλημμυρικά φαινόμενα της πρωτεύουσας, εξηγώντας στο που οφείλονται, γιατί γίνονται, ποια η διάρκεια τους και ποια θα πρέπει να είναι η αντιμετώπισή τους. Μάλιστα, ο κος Συνολάκης έχει ζητήσει να δει τη μελέτη και να μιλήσει με τους αρμόδιους φορείς».

Η ομιλία θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Ντόρυσσα» και θα πρέπει να σημειωθεί πως συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι το «Πνευματικό ίδρυμα, Νικόλαος Δημητρίου».



πηγή: http://www.armoniaradio.gr





Love to hear what you think!

2 σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου